Η Ελένη Κούρκουλα κατέθεσε υπέρ του Λιγνάδη!

Εκτίμησε ότι όλα στήθηκαν για να «χτυπηθεί» η Μενδώνη

Συνωμοσία προκειμένου να «χτυπηθούν» η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο πρωθυπουργός μέσω του «ζωηρού Λιγνάδη» εκτίμησε πως ήταν όλες οι καταγγελίες σε βάρος του σκηνοθέτη η αδελφική του φίλη Ελένη Κούρκουλα. Η πρώην υπουργός, που υποστήριξε πως προπηλακίστηκε κατά την παραμονή της εκτός δικαστικής αίθουσας από άλλον μάρτυρα στην υπόθεση, ξεκαθάρισε ότι συνδέεται με βαθιά φιλία 30 ετών με τον κατηγορούμενο, τον οποίο θεωρεί οικογένειά της.

Πρόεδρος: Εδώ υπάρχουν καταγγελίες για βιασμούς; Γνωρίζετε τους καταγγέλλοντες, είχατε δει κάποιον στο περιβάλλον του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Ποτέ κανέναν. Επεσα από τα σύννεφα όταν άρχισε όλο αυτό. Εκείνες τις ημέρες ξέσπασε ένα κύμα ότι κάτι θα γίνει με τον Λιγνάδη.

Πρόεδρος: Είχατε διαπιστώσει ότι είναι μεμπτή η συμπεριφορά του; Οτι είχε σχέση με ανήλικα;

Μάρτυρας: Με ανήλικα ποτέ. Με ενήλικους ναι, και γυναίκες και άνδρες. Ξέρω τους δεσμούς του, και κορίτσια και αγόρια.

Πρόεδρος: Στις εξόδους σας βλέπατε να περιστοιχίζεται από νεαρά άτομα;

Μάρτυρας: Παιδιά ουδέποτε. Παιδιά ουδέποτε, το ξαναλέω. Με νεαρούς ανθρώπους γυναίκες και άνδρες, βεβαίως.

«Μου έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι με τη σύλληψή του. Ακουγα 20 ημέρες πριν από τη σύλληψή του ότι κάτι έρχεται με τον Λιγνάδη. Τον ρώτησα πολλές φορές, όχι μία. “Τι είναι αυτό που έρχεται;” Μου είπε: “Δεν ξέρω”» είπε η μάρτυρας.

Αναφερόμενη στις αρχικές ημερομηνίες που είχε δηλώσει ότι βιάστηκε ο δεύτερος καταγγέλλων στην Επίδαυρο, η Ελένη Κούρκουλα ανέφερε: «Είδα το κινητό μου, ήταν γεμάτο φωτογραφίες από την Ιθάκη μαζί του. Πήγα στην ανακρίτρια και το κατέθεσα. Ο κύριος αυτός είπε μετά ότι μπέρδεψε τις ημερομηνίες, όπως και ένας ακόμη από τους καταγγέλλοντες. Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί δεν περίμενε έξι μήνες για να είναι σίγουρος, παρά έπεσε σε τόσες ανακρίβειες».

Η μάρτυρας ερωτήθηκε και για τη γυναίκα που είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες, υποστηρίζοντας ότι είχε σχέση με τον Λιγνάδη και τον έβλεπε με ανήλικα παιδιά.

«Υπήρχε εμμονή. Τον βομβάρδιζε με τηλεφωνήματα» ανέφερε, ενώ, σχολιάζοντας την επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί ο κατηγορούμενος, είπε: «Κάποιος του την είχε στήσει στο σκοτάδι στο χολ ενώ πήγαινε να μπει στο σπίτι του. Από εκεί και πέρα άρχισε μια παραφιλολογία. Μεταξύ άλλων έλεγαν ότι ο πατέρας κάποιου παιδιού, που κατά τη γνώμη τους είχε παρενοχλήσει ο Δημήτρης, τον μαχαίρωσε. Τίποτα από αυτά δεν είναι η αλήθεια».

Εισαγγελέας: Είχαν λόγο κάποιον οι καταγγέλλοντες να βλάψουν τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Αυτό είναι κάτι που δείχνει «να βγάλουμε τον Λιγνάδη από τη μέση τώρα». Κάποιοι τον ζήλευαν και πάντα είχε μια προσωπικότητα που προκαλούσε φθόνο. Επειδή ήταν διευθυντής του Εθνικού ήθελαν να τον πλήξουν.

Εισαγγελέας: Γιατί;

Μάρτυρας: Για να πλήξουν την υπουργό, τον ίδιο, ακόμη και τον πρωθυπουργό. Οταν έσκασε το #ΜeΤoo, είπαν «να η χρυσή ευκαιρία για να φάμε τον Λιγνάδη». Αρχισαν κάποιοι να σκέφτονται, που δεν ήταν από την πλευρά της κυβέρνησης, «να μια ευκαιρία να πλήξουμε τον ζωηρό Λιγνάδη, να τον τελειώσουμε».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα