ΤΟ Δ’ Σώμα Στρατού συντήρησε νηπιαγωγείο!

Αποκατέστησε τις ζημιές από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στο χωριό Λεπτή Ορεστιάδας

Την πραγματοποίηση δράσεων αποκατάστασης ζημιών στο νηπιαγωγείο του χωριού Λεπτή Ορεστιάδας από προσωπικό του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ Σ.Σ. «Θράκη»), στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του Στρατού και του έμπρακτου ενδιαφέροντός του για την τοπική κοινωνία, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ). Οι ζημιές στο νηπιαγωγείο του χωριού προκλήθηκαν εξαιτίας των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Η αποκατάσταση του νηπιαγωγείου αποτελεί μέρος του ευρύτερου κοινωνικού έργου του Στρατού Ξηράς, που περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια και αφορά τομείς όπως: 

• μικρά έργα υποδομής (κατασκευή, αποκατάσταση επαρχιακών οδικών δικτύων, τοποθέτηση γεφυρών τύπου «Μπέλεϊ» για την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης, εργασίες συντήρησης σχολείων, εργασίες διάνοιξης και διευθέτησης ρεμάτων, κ.ά.),

• υγεία, περίθαλψη (διάθεση φιαλών αίματος από εθελοντικές αιμοδοσίες όπου μετέχουν στελέχη και οπλίτες θητείας, επισκέψεις ιατρικών κλιμακίων για την εξέταση των κατοίκων ακριτικών και αγροτικών περιοχών, κ.ά.),

• πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις,

• Παιδεία και αθλητισμός (διάθεση προσωπικού, οδηγοί και συνοδοί για την κάλυψη αναγκών των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής επ’ ωφελεία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υποστήριξη με προσωπικό και μέσα της διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων, διάθεση και εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής σε σχολεία, κ.ά.).

Επίσης, προσωπικό και μέσα διατίθενται για τον καθαρισμό ακτών και βυθού, τη διάθεση δεμάτων τροφίμων και μερίδων συσσιτίων σε μητροπόλεις και δήμους επ’ ωφελεία των άπορων συμπολιτών μας, τις αεροδιακομιδές ασθενών με ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (το πρώτο τρίμηνο του 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 64 αεροδιακομιδές με σύνολο περίπου 168 ωρών και 40 λεπτών πτήσεων, με τις οποίες μεταφέρθηκαν συνολικά 86 ασθενείς), τον εκχιονισμό (πρόσφατο παράδειγμα, η κακοκαιρία «Ελπίδα» στην Αττική), την εκπομπή περιπόλων πυρασφάλειας κ.ά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΣ, το συνολικό κόστος της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανήλθε στο ποσό των 1.309.471,84 €, υπολογιζομένων της αξίας των υλικών που διατέθηκαν, των καυσίμων που καταναλώθηκαν και των ωρών απασχόλησης του προσωπικού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα