Αλβανοί ναρκέμποροι μετέτρεψαν σε… Κολομβία την Αθήνα

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί

Σε… Κολομβία, με τρεις νεκρούς, τρεις τραυματίες και διερχόμενους πολίτες και τουρίστες να τρέχουν να σωθούν από τις σφαίρες που έπεφταν σαν χαλάζι από μέλη καρτέλ ναρκωτικών, τα οποία βάλθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους με τα όπλα, μετατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου η Αθήνα. Ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι τόσο στα Κάτω Πατήσια όσο και στους Αγίους Αναργύρους, όπου κατέληξε η αιματηρή καταδίωξη, δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ που έχουν υποστεί, και το μόνο που ζητούν, έχοντας τον φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, είναι επιτέλους η ελληνική Πολιτεία να λάβει μέτρα προκειμένου να τους προστατεύσει.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 21.30, το Σάββατο, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, όταν ξέσπασε συμπλοκή ανάμεσα σε επτά άτομα αλβανικής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα. Η παράνομη συναλλαγή και το ξεκαθάρισμα σε αγοραπωλησία ναρκωτικών μεταξύ Αλβανών, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας, εξελίχθηκαν σε αιματηρή ένοπλη εμπλοκή με τρεις νεκρούς Αλβανούς και τρεις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης. Οι υπόνοιες που είχαν οι Αλβανοί, μέλη δύο αντίπαλων ομάδων, ότι η άλλη πλευρά τούς «κάρφωσε» στις Αρχές προκάλεσαν το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ξαφνικά, μια Mercedes με γυναίκα οδηγό και ακόμη δύο επιβάτες προσέγγισε και πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Τη μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με αυτοκίνητο Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμα δύο άτομα. Ο πατέρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛ.ΑΣ., πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, ο συνοδηγός της Mercedes, που προηγουμένως είχε ανοίξει πυρ, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και, υπό την απειλή όπλου, του πήρε το όχημα, ένα μαύρο Toyota Yaris, και διέφυγε προς τους Αγίους Αναργύρους. Η Aμεση Δράση άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια. Τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος Αλβανός, σε έξαρση ψυχικής ορμής, εισέβαλε σε πρατήριο καυσίμων της Aegean στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στους Αγίους Αναργύρους, και με ακατάληπτο λόγο άρχισε να ζητά από τους εργαζομένους να φύγουν.

Στη συνέχεια κινήθηκε σε παρακείμενο καφέ-μπαρ και αφαίρεσε από τους θαμώνες το ποσό των 20 ευρώ. Κατά την έξοδό του και πάλι στη λεωφόρο φέρεται ότι έκανε σήμα στο περιπολικό να σταματήσει, καθώς εκτιμάται πως τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, και έτσι θεώρησε ότι ήταν ταξί.

Το πλήρωμα του περιπολικού της α’ αλλαγής της Αμεσης Δράσης επιχείρησε να ελέγξει τον ύποπτο, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Το περιπολικό τον ακολούθησε. Τότε ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο. Στο μεταξύ, συνελήφθη και η οδηγός της Mercedes.

Και οι τρεις νεκροί Αλβανοί ήταν σεσημασμένοι κακοποιοί με ποινικό μητρώο σε υποθέσεις ναρκωτικών. Οπως προέκυψε κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, οι δύο εξ αυτών, ο Ιωάννης Τ. και ο Γεζάι, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για διακίνηση ναρκωτικών. Ο Αλβανός με τον έντονο σωματότυπο και την κίτρινη μπλούζα που κατέληξε νεκρός στην ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στους Αγίους Αναργύρους ήταν ο συνοδηγός της Mercedes με οδηγό τη 43χρονη γυναίκα από την Αλβανία.

Και τα τρία όπλα που εντοπίστηκαν ύστερα από έρευνες στους τόπους της συμπλοκής έχουν σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Προανάκριση για τα αίτια της ένοπλης επίθεσης και της εξέλιξης του επεισοδίου διενεργεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα