Κλείνουν διαρκώς σχολεία λόγω έλλειψης μαθητών!

Συνεχίζεται η ερήμωση της ελληνικής περιφέρειας, αφού η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί με το Δημογραφικό, δείχνει αποφασισμένη να αντικαταστήσει με μετανάστες τους Ελληνες.

Μετά τη δραματική περυσινή χρονιά, με δεκάδες σχολεία να κλείνουν ακόμη και στις εθνικά ευαίσθητες ακριτικές περιοχές, η τάση δείχνει να αποκτά διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Δεκάδες σχολεία κλείνουν και αυτή τη χρονιά, λόγω… έλλειψης μαθητών. Μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 31 δομές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναστείλουν τη λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2022-2023, έπειτα από απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης, επειδή δεν υπάρχουν μαθητές. Χαρακτηριστικό του εκρηκτικού χαρακτήρα του προβλήματος είναι ότι 20 εξ αυτών των δομών είναι νηπιαγωγεία με μηδενικές εγγραφές, ενώ κλείνουν και 11 δημοτικά σχολεία.

Στην Αρκαδία κλείνουν έξι νηπιαγωγεία, στην Κορινθία πέντε, στη Λακωνία έξι και στη Μεσσηνία τρία. Οσον αφορά τα δημοτικά σχολεία, χάνονται ένα από την Αργολίδα, τρία από την Αρκαδία, δύο από την Κορινθία, τρία από τη Λακωνία και δύο από τη Μεσσηνία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα