Τι είπαν οι βασικοί μάρτυρες στη δίκη του Φιλιππίδη

Δανδουλάκη: «Ο Φιλιππίδης φλέρταρε καταπιεστικά και ενοχλητικά τη Δροσάκη»

Η μεγάλη ηθοποιός αναφέρθηκε στην κατάθεσή της στο νοσηρό κλίμα που υπήρχε στη συνεργασία τους, το οποίο δημιουργούσε ο κατηγορούμενος και ήταν και ο λόγος που η ίδια έφυγε

Σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα και σε μια συνεδρίαση που έμοιαζε με θεατρική πρεμιέρα κατέθεσαν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη και μια γυναίκα στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1. Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» δεκάδες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Φάνης Μουρατίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Τζένη Διαγούπη.

Την αυλαία άνοιξε η μεγάλη κυρία του θεάτρου και της τηλεόρασης Κάτια Δανδουλάκη, η οποία έκανε λόγο για μια συνεργασία που «κακοφόρμισε» και θα τίναζε την παράσταση στον αέρα. «Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπολοίπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από τον θίασο, και δεν ήταν η μόνη. Οταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία» ανέφερε η ηθοποιός.

Πρόεδρος: «Τον ρωτήσατε;»
Μάρτυρας: «Του είπα να μιλήσουμε. Μου λέει “πού είναι ο θίασος;”, του λέω “θέλω να μιλήσουμε οι δυο μας”. Ηταν κυρίως ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή και πως υπάρχει καταπίεση, που δεν είναι ανεκτή σε έναν θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ίδιος ο εαυτός του. Δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται».

Πρόεδρος: «Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;»
Μάρτυρας: «Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ηταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δεν ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ηταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ηταν πέραν του ορίου. Αρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου».
Πρόεδρος: «Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;»
Μάρτυρας: «Δεν ρωτάω κάποιον γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του».
Πρόεδρος: «Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δύο φορές…»
Μάρτυρας: «Ναι, αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση».
Πρόεδρος: «Ρωτήσατε την κυρία Δροσάκη;»
Μάρτυρας: «Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα “εντάξει, θα προσπαθήσω”. Την έβλεπα κλαμένη. Οταν μου είπε “θα φύγω”, της λέω “όχι, θα φύγει κάποιος άλλος”».

Σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του, έκανε λόγο για έναν ταλαντούχο άνθρωπο που ξεφεύγει από τα όρια εξαιτίας του χαρακτήρα του. «Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός. Είναι πληθωρικός, αλλά μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα όρια. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις» είπε χαρακτηριστικά η Κάτια Δανδουλάκη και συμπλήρωσε: «Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός προς την κοπέλα. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δεν γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω! Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει έναν βιασμό;»

Δημητρακόπουλος: «Το φλερτ τι πράγμα είναι; Γιατί δεν την πήρε δίπλα της για τα προσόντα της;»
Μάρτυρας: «Γιατί βοηθός υπήρχε, χρυσέ μου!»

Τη σκυτάλη στο βήμα του μάρτυρα πήρε ένα στέλεχος του AΝΤ1 που είχε συνεργαστεί μαζί του στο σόου «Your face sounds familiar». Οπως εξήγησε, μέχρι τη στιγμή που δέχτηκε επίθεση στο καμαρίνι του, την παρενοχλούσε με μηνύματα και κλήσεις.

«Θα καταθέσω μια προσωπική μαρτυρία. Το 2016 ετοιμάζαμε το σόου. Μία από τις αρμοδιότητές μου είναι να συνθέτω τις επιτροπές. Ο κ. Καλημέρης με ενημέρωσε ότι ο κ. Φιλιππίδης ήθελε να είναι στην επιτροπή. Εμάς μας έκανε εντύπωση, γιατί είχε μια φοβερή παντοδυναμία. Μας είπε ο κ. Καλημέρης ότι είχε μια οικονομική δυσκολία και ήθελε να τον βοηθήσει» ανέφερε.

«Με κάλεσε στο καμαρίνι του και ήταν γυμνός από τη μέση και κάτω»

Η μάρτυρας στέλεχος του AΝΤ1 περιέγραψε στη συνέχεια το περιστατικό παρενόχλησης στο καμαρίνι του.

«Ενα βράδυ του Μαΐου είναι στη σκηνή η Βαλέρια Κουρούπη και ενσάρκωνε την Εφη Σαρρή. Κατά την πρόβα νωρίτερα, ο σκηνοθέτης τής είπε να πλησιάσει την επιτροπή και να κάνει πειράγματα – έκανε και στον Φιλιππίδη. Μετά το διάλειμμα έκανε επεισόδιο, φώναζε “με κάνατε ρεζίλι, με ξεφτιλίσατε, μου στέλνει μηνύματα η γυναίκα μου και ο Κιμούλης”. Ο κ. Φασουλής προσπαθούσε να τον ηρεμήσει, επειδή το πλατό ήταν γεμάτο κόσμο. Ο ίδιος μας είπε ότι στο παρελθόν είχαν τσακωθεί με την κυρία Κουρούπη» εξιστόρησε η μάρτυρας.

Οταν τελείωσε το σόου την κάλεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης στο καμαρίνι του και εκείνη, φοβισμένη από την προηγούμενη ένταση, ζήτησε να την ακολουθήσουν δύο συνάδελφοί της. «Χτύπησα, έβγαλε το κεφάλι του και μου είπε “πέρασε”. Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Επαθα σοκ, του λέω “τι κάνεις, ρε μαλάκα;”. Και μου λέει “πάρ’ τον, πάρ’ τον στο στόμα σου”. Γύρισα το κλειδί της κλειδαριάς, άρχισα να τρέχω και πήγα στο πάρκινγκ, και με ακολούθησαν οι συνάδελφοί μου» είπε και στη συνέχεια εξήγησε ότι απευθύνθηκε στον τότε διευθυντή της Τζώνη Καλημέρη.

Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε βιντεοκλήση

Οπως είπε στη συνέχεια η μάρτυρας, μέχρι το περιστατικό στο καμαρίνι της την παρενοχλούσε μέσω κλήσεων και μηνυμάτων. «Ξέχασα να σας πω: Ενα βράδυ με πήρε με βιντεοκλήση, φορούσε κάτι κόκκινα στρογγυλά γυαλιά. Μου λέει “τι κάνεις, μωράκι;”. Του λέω “είναι αργά και πρέπει να κλείσω”. Σήκωσε το κινητό ψηλά και μου έδειξε το μόριό του, το οποίο άγγιζε».

Τρία χρόνια μετά το περιστατικό, ο κατηγορούμενος την κάλεσε στο τηλέφωνο και της ζήτησε να βρεθούν. «Μου είπε ότι περνάει δύσκολη περίοδο στη ζωή του, ότι βρισκόταν σε μια σκοτεινή περίοδο και ότι η βοηθός του πήγε να τον καταστρέψει. Του είπα ότι θα ενημερώσω τον διευθυντή τότε κ. Ποφάντη. “Ενας ηθοποιός σαν εμένα δεν μπορεί να μην παίζει στις ‘Αγριες Μέλισσες’” μου είπε».

Πρόεδρος: «Πώς αποφασίσατε να μιλήσετε για το περιστατικό;»
Μάρτυρας: «Οταν η Δροσάκη και η Παπαχαραλάμπους μίλησαν, αποφάσισα να το κάνω κι εγώ. Κάλεσα τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και μου είπε να πάρω την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και με έφερε σε επαφή με τον δικηγόρο κ. Μίντζια. Οταν βγήκαν στο φως οι καταγγελίες και σε τηλέφωνα που έκαναν οι δημοσιογράφοι προς την κυρία Νίνου, εκείνη απαντούσε “δεν θα πω σε εσάς τίποτα. Εχετε εκεί μέσα ένα φίδι κολοβό. Μια κοκκινομάλλα”. Με κάλεσαν από τον σταθμό να με ρωτήσουν για το θέμα».

Ηρθε στις εξετάσεις και μου είπε: «Αν δεν μου κάτσεις, δεν θα περάσεις»

Σήμερα συνεχίζεται η κατάθεση της Λένας Δροσάκη, η οποία άρχισε χθες με λυγμούς να εξιστορεί όσα της συνέβησαν με τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Γνώρισα τον κατηγορούμενο στη σχολή μου. Το 2007 πήγαμε με τους συμμαθητές μου στα γυρίσματα του “Λάκη του Γλυκούλη”. Σε κάποιο διάλειμμα μας πήγε στην ταράτσα. Εκεί θυμάμαι να κοιτάζω τα παπούτσια της φίλης μου και του έδωσα το κινητό μου. Μετά από κάποιες μέρες άρχισε να με παίρνει τηλέφωνο. Μου έλεγε “τι φοράς; Εχω κ***, θέλω να σε χ*** εκεί”. Του έλεγα “ποιος είναι, ποιος είναι;”. Κάποια στιγμή μού λέει “ο Πέτρος”. Κατάλαβα ότι αυνανιζόταν. Του λέω “σας παρακαλώ”. Εκείνος συνέχιζε» ανέφερε η μάρτυρας. Στη συνέχεια εξήγησε ότι βρήκε μπροστά της τον ηθοποιό και στις εξετάσεις της στο υπουργείο Πολιτισμού. «Οταν έδινα τις εξετάσεις μου στο υπουργείο, ήρθε μπροστά μου και μου είπε: “Θέλω να μου κάτσεις, αν δεν μου κάτσεις, δεν θα περάσεις”. Θυμάμαι μετά να είμαι στη σκηνή και βλέπω από τις κουρτίνες να μπαίνει. Τον χαιρετάνε όλοι. Εγώ πάγωσα, τα έχασα. Φεύγοντας θυμάμαι να βάζει το δάχτυλο στο κεφάλι, σαν να μου λέει “σου τα ‘λεγα” είπε.

«Το 2015 βραβεύομαι με το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Συναντώ τη Μ.Κ. για να μου πάρει συνέντευξη. Είναι φιλική μαζί μου. Προσπαθεί να κάνουμε παρέα, να πηγαίνουμε στις πρεμιέρες. Με καλεί σε μια παράσταση που σκηνοθετούσε ο κατηγορούμενος. Της λέω “θα είναι εκεί;” Μου λέει “όχι”. Φύγαμε από την παράσταση και μου λέει να πάμε για φαγητό. Εκεί που πήγαμε, βλέπω ένα τραπέζι και ήταν ο Φιλιππίδης εκεί. Σοκαρίστηκα. Εκείνος μου μιλούσε σαν να με γνωρίζει πρώτη φορά. Συμμετείχα κι εγώ στη συζήτηση. Σκέφτηκα ότι μάλλον δεν θυμάται ποια είμαι και τι έχει κάνει, γιατί θα το κάνει σε πολλές» ανέφερε. Για την παράσταση με παραγωγό την Κάτια Δανδουλάκη η Λένα Δροσάκη ανέφερε πως δέχτηκε να συμμετάσχει, παρά το γεγονός ότι ο Φιλιππίδης θα ήταν σκηνοθέτης. «Μου μίλησε τόσο όμορφα για μένα και για την πορεία μου η κυρία Δανδουλάκη, ήταν τόσο τιμητικό! Της είπα τεράστιο ποσό για να αποφύγω. Μου είπε “θα τα έχεις”. Της λέω “ο Φιλιππίδης θα παίζει στην παράσταση;” “Οχι”, μου λέει, “θα σκηνοθετήσει μόνο”. Μου είπε ότι θα είμαι υπό την προστασία της».

Κατά τη διάρκεια των προβών, όπως είπε η μάρτυρας, αν η ίδια μιλούσε με τους συναδέλφους τους, θα υπήρχαν εντάσεις μετά. «Για παράδειγμα, μια φορά είχε καλέσει μια δημοσιογράφο φίλη του. Ελεγα μια πρόταση στα γαλλικά και έγειρα προς το πλευρό του Δάνη Κατρανίδη… Ακούει και άρχισε να φωνάζει “όταν μιλάω εγώ, δεν θα μιλάει κανείς!” Μετά μου είπε “θύμωσε το μωράκι;” και του είπα “από που κι ως που μωράκι;” και λέει: “Βλέπεις το μωράκι; Θύμωσε! Αν σε στείλω στην Καβάλα, θα σου πω εγώ!” Αλλη φορά που νευρίασε φώναζε: “Ποιος είναι ο θεός; Εγώ” απαντούσε και η συνεργάτιδά του έλεγε “Εσύ, Πέτρο μου!”».

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα