Απειλεί με μηνύσεις τώρα ο π. Αντώνιος!

Οι δικηγόροι του κάνουν λόγο για «μίσος» κατά της «Κιβωτού» και εκτοξεύουν βέλη κατά Εκκλησίας, κυβέρνησης και Δικαιοσύνης!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος, μέσω των νομικών συμπαραστατών του, εκτόξευσε φαρμακερά βέλη εναντίον της κυβέρνησης και κατά του ίδιου του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «ανακοινώσεις μίσους» και «αβυσσαλέο μίσος» για το έργο της «Κιβωτού»!

Η πρώτη επίσημη αντίδραση του πατρός Αντωνίου σε όσα του καταλογίζονται το τελευταίο διάστημα ήρθε από τον δικηγόρο του Θρασύβουλο Κονταξή, ο οποίος με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατηγόρησε ευθέως την επίσημη Ελληνική Εκκλησία για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε, όταν είδαν το φως οι πρώτες καταγγελίες για τον ιδρυτή τής υπό έρευνα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Παράλληλα, στράφηκε κατά της Εισαγγελίας και του νέου διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, τονίζοντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε με την εισαγγελική διάταξη και η οποία απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο την πρόσβαση στις δομές της «Κιβωτού» έγινε με παράτυπο τρόπο.

«Δεν υπάρχει κατηγορία παρά μόνο δημοσιεύματα. Αυτό που έχω να δηλώσω, και δεν αφορά την υπερασπιστική γραμμή, είναι ότι το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης Ελληνικής Εκκλησίας για το έργο της “Κιβωτού” συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου είναι μία εφοπλιστής, παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατέρα Αντωνίου» ανέφερε ο κ. Κονταξής. Για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως ο ίδιος συνέστησε υπομονή, και όχι βιασύνη, επισημαίνοντας ότι ο πατέρας Αντώνιος θα καταθέσει στις δικαστικές Αρχές, όταν κληθεί.

Τέλος, ζήτησε την άμεση παρέμβαση των οικείων εισαγγελικών Αρχών, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, όπως γράφεται», και επισημαίνοντας ότι θα συναντηθεί σήμερα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο προκειμένου να ζητήσει την παρέμβασή του στις παρανομίες που, σύμφωνα με τον ίδιο και τον συνάδελφό του, έχουν γίνει σε βάρος του πατρός Αντωνίου.

Ο Γιάννης Κώτσος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η αλλαγή της κλειδαριάς του κοιτώνα στον οποίο διέμεναν ο εντολέας του με την οικογένειά του, εντός της «Κιβωτού», έγινε αδικαιολόγητα και παράνομα, «χωρίς να τους έχει επιδοθεί καν νόμιμα οποιαδήποτε δικαστική απόφαση ή διάταξη», όπως τόνισε. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η απόφαση των ιθυνόντων να μην επιτρέψουν στον πατέρα Αντώνιο και στην πρεσβυτέρα του να παραλάβουν τα προσωπικά αντικείμενά τους οδήγησε το ζευγάρι να περάσει τη νύχτα στο αυτοκίνητο με το ανήλικο παιδί του. Σημειώνεται ότι ο πατέρας Αντώνιος, μέσω των δικηγόρων του, έχει προαναγγείλει μηνύσεις εναντίον των μελών του νέου Δ.Σ για παραβίαση οικιακής ειρήνης και για παράβαση καθήκοντος.

Την ίδια ώρα, οπαδοί του ιερέα, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει στο facebook μια ομάδα με το όνομα «υποστηρικτές της Κιβωτού», «ανέβασαν» ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένα μικρό αγόρι μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Μάλιστα, κάποια στιγμή ακούγεται ότι το παιδί είναι άρρωστο και ότι το εξετάζει μια παιδίατρος!

«Αλλάξανε την κλειδαριά στο διαμέρισμα του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας αυθαίρετα και παράνομα, χωρίς καμία προειδοποίηση. Σημειώνεται ότι η παιδίατρος αναγκάστηκε να εξετάσει το άρρωστο παιδί τους στο αυτοκίνητο!» αναφέρεται στην εν λόγω ανάρτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα της «Κιβωτού» από στενό συνεργάτη του πατρός Αντωνίου, κάτι που δείχνει ότι «άνθρωποι» του ιερέα εξακολουθούν ακόμα και τώρα να διαχειρίζονται τη σελίδα της δομής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα