Ο Κούγιας αξιοποιεί την κατάθεση του Δασκαλάκη

Θεωρεί ότι ο πρώην σύζυγος της Πισπιρίγκου ακύρωσε το κίνητρο που της αποδίδει το βούλευμα

Τη δική του αποτίμηση αναφορικά με όσα κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης στη δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο 31χρονος «κατέστρεψε» με τα λεγόμενά του το κίνητρο που είχε αποδοθεί στην εντολέα του!

Σε δηλώσεις του ο υπερασπιστής της προφυλακισμένης 34χρονης, που κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη δολοφονία του μεγαλύτερου από τα τρία παιδιά της, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, τόνισε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης «κατέστρεψε το κίνητρο που είχε αποδώσει ο εισαγγελέας» στην εν διαστάσει σύζυγό του. Και αυτό γιατί παρουσίασε άλλο επιχείρημα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας από αυτό που είχε αποδώσει ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Είπα δύο πράγματα: το ένα ότι ο κ. Δασκαλάκης κατακρεούργησε το κίνητρο το οποίο αναπτύσσει το βούλευμα, προκαλώντας την έκπληξη του δικαστηρίου. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση και το βούλευμα, η κυρία Πισπιρίγκου σκότωσε και τα τρία παιδιά της για να κρατήσει τον άντρα της. Ο κ. Δασκαλάκης είπε το ακριβώς αντίθετο, γιατί τα έχουν μπερδέψει και λίγο, ότι σκότωσε το παιδί αυτό για να τον εκδικηθεί» τόνισε αρχικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια. Αμέσως μετά επεσήμανε ότι ο 31χρονος υπέπεσε σε μια μεγάλη αντίφαση αναφορικά με τα αίτια κλονισμού του γάμου του.

Μεγάλη αντίφαση

«Εκείνο που δεν αναδείχθηκε ήταν ότι ο κ. Δασκαλάκης έπεσε σε μια μεγάλη αντίφαση. Αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι ο κλονισμός αυτού του μεγάλου έρωτα, που ξεκίνησε όταν εκείνος ήταν 20 ετών και η Ρούλα Πισπιρίγκου 23 ετών, ήταν γιατί η 34χρονη απάτησε τον Μάνο Δασκαλάκη και ότι η σχέση κλονίστηκε από αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

«Σε όλες τις καταθέσεις του ο κ. Δασκαλάκης αναφέρει ότι ήταν υποδειγματική μάνα η 34χρονη, ότι θυσιαζόταν για τα παιδιά της, ύμνους συνέθετε για την κυρία Πισπιρίγκου, και ξαφνικά τα ανατρέπει όλα. Και ξαφνικά παρουσιάζεται ότι αυτή η γυναίκα σκότωσε τα παιδιά της. Υπάρχουν άλλα στοιχεία που στις 7 Φεβρουαρίου θα βρεθεί κάποιος από το ακροατήριο κατηγορούμενος». Ο ίδιος εξήγησε τι εννοεί με την τελευταία φράση του, λέγοντας:

«Το γεγονός αυτό που ανέφερα, ότι κάποιος θα βρεθεί κατηγορούμενος, δεν αφορά κάποιον που θα αναδειχθεί ως νέος κατηγορούμενος. Εμάς κεντρική μας θέση είναι ότι η κεταμίνη που βρέθηκε δεν είναι θανατηφόρα, και αποδεικνύεται από κορυφαίους επιστήμονες».
Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθετε επί δυόμισι ώρες στο δικαστήριο, χωρίς να ανταλλάξει ούτε βλέμμα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλέστηκε η εκπομπή «Το Πρωινό», ο ίδιος παρακολουθεί τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της εν διαστάσει συζύγου του. Παρ’ όλα αυτά δεν… ιδρώνει το αυτί του, όπως τονίστηκε!

Αλλωστε, οι δικηγόροι του τον είχαν προετοιμάσει γι’ αυτό, όπως και για το ενδεχόμενο να υποβληθεί μήνυση σε βάρος του από τον κ. Κούγια. Παράλληλα, του έχουν συστήσει να παραμείνει ψύχραιμος και να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που θα του υποβάλει ο γνωστός ποινικολόγος στο δικαστήριο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 31χρονος θα φιλοξενείται σε συγγενικό σπίτι στην Αθήνα ως την επόμενη δικάσιμο, που έχει οριστεί για τις 7 Φεβρουαρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα