Εκλεψαν 8 καριοφίλια από το (κλειστό) Μουσείο Στεμνίτσας

Μπορεί το κτίριο όπου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας να παραμένει κλειστό τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγω ανακαίνισης, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να ενοχλεί τους επιτηδείους, που βρήκαν αφορμή να «τρυπώσουν» και να το λεηλατήσουν.

Μάλιστα, δεν δίστασαν να βγάλουν στο σφυρί κειμήλια της Επανάστασης, τα οποία φέρεται ότι διακινούνται στο… Μοναστηράκι! Η διάρρηξη στο μουσείο του παραδοσιακού οικισμού του Δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.080 μέτρων, στο όρος Μαίναλο, καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Τρίπολης την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που έκανε γνωστή τη διάρρηξη βρήκε στον πρώτο όροφο μια πόρτα η οποία έφερε ίχνη παραβίασης και αμέσως κατάλαβε τι είχε συμβεί. Οπως διαπιστώθηκε από την καταμέτρηση, άγνωστοι είχαν κλέψει μέσα από τις κούτες συνολικά οκτώ καριοφίλια του 19ου αιώνα.

Οι άνδρες της Αστυνομίας περισυνέλεξαν στοιχεία με σκοπό να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, ωστόσο το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού δεν έχουν πολλά στα χέρια τους. Ωστόσο, την ίδια ώρα έφτασε στην Ασφάλεια Αττικής μια πληροφορία για τα κλεμμένα κειμήλια, που ήδη εξετάζεται αρμοδίως. Συγκεκριμένα, ένας πολίτης ενημέρωσε τις Αρχές ότι, την ώρα που έκανε βόλτα στην πλατεία Μοναστηρακίου, στο κέντρο της Αθήνας, είδε να πωλούνται εκεί εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου Στεμνίτσας. Το περίεργο είναι ότι από το μουσείο κλάπηκαν μόνο τα οκτώ καριοφίλια και όχι άλλα εκθέματα, τα οποία φέρεται ότι πωλούνται στο Μοναστηράκι.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί αξιολογούν τις πληροφορίες, προσπαθούν να εξιχνιάσουν την κλοπή και ακολούθως να εντοπίσουν τα κλεμμένα κειμήλια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα