Εκδήλωση για τα παιδιά θύματα σεξουαλικής βίας

Με σημαντικά μηνύματα για το κατεξοχήν κοινωνικό πρόβλημα της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ειδική εκδήλωση με πρωτοβουλία της επιστημονικής εταιρίας κατά της κακοποίησης των νέων «Ελίζα» και τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων.

Σε μία περίοδο κατά την οποία σημειώνεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, οι ειδικοί εξήγησαν γιατί η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία. Οπως τόνισε μάλιστα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού Γ. Νικολαΐδης, η πρόληψη αρχίζει από το σπίτι και ο ρόλος της οικογένειας είναι σημαντικός.

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας Τ. Απέργη μίλησε για την ανάγκη ένταξης ειδικών προγραμμάτων στην εκπαίδευση και η καθηγήτρια Λ. Αναγνωστάκη εξήγησε πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι γονείς. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ως βασικός ομιλητής επισήμανε τη σημασία που έχει η υλοποίηση του «ολιστικού σχεδίου για την προστασία των παιδιών» σε ορίζοντα πενταετίας.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα