Στη φάκα Ρομά με λεία 644.000 € από διαρρήξεις

Η σπείρα των «φαντασμάτων» είχε γίνει τους τελευταίους μήνες φόβος και τρόμος ιδιοκτητών πολυτελών σπιτιών στα βόρεια και τα νότια προάστια

Σαν φαντάσματα δρούσαν τα μέλη σπείρας Ρομά διαρρηκτών, που είχε γίνει τους τελευταίους μήνες ο φόβος και ο τρόμος ιδιοκτητών πολυτελών σπιτιών στα βόρεια και τα νότια προάστια.

Οταν διαπίστωναν ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, έμπαιναν μέσα, παραβιάζοντας με λοστούς πόρτες ή παράθυρα και αφαιρούσαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν. Φεύγοντας δεν άφηναν κανένα ίχνος, καθώς λάμβαναν αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας. Κάλυπταν τα πρόσωπά τους με κράνη ή κουκούλες και τα χέρια τους με γάντια αλλά και μονωτική ταινία, για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να αφήσουν πίσω τους αποτυπώματα ή βιολογικό υλικό. Κατά τη διάρκεια των κλοπών δεν είχαν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, για να μην γίνουν αντιληπτοί μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Η σπείρα των «φαντασμάτων» είχε αποσπάσει το ποσό των 644.000 ευρώ σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών από τον Οκτώβριο του 2020 οπότε άρχισαν τις διαρρήξεις σε πολυτελή σπίτια στα βόρεια προάστια. Οπως διαπιστώθηκε, συμμετείχαν σε τουλάχιστον 42 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια στην Κηφισιά, στην Πολιτεία, στη Γλυφάδα, στη Βάρη, στα Σπάτα, στα Γλυκά Νερά και στην Παιανία, ενώ προχώρησαν σε πέντε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας. Ως «επιχειρησιακά» οχήματα χρησιμοποιούσαν πολυτελή αυτοκίνητα BMW, Audi και Mercedes, στα οποία έβαζαν κλεμμένες ή πλαστογραφημένες πινακίδες κυκλοφορίας και τα οποία έκρυβαν σε πάρκινγκ «καβάτζες» στην Ελευσίνα.

Μάλιστα, για να μη γίνουν αντιληπτά τα αυτοκίνητα, τους άλλαζαν χρώμα ή τοποθετούσαν ζάντες διαφορετικού σχήματος και χρώματος, σε συνεργασία με ιδιοκτήτη φανοποιείου αυτοκινήτων στην οδό Κανελλοπούλου, στην Ελευσίνα, ο οποίος έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν στην υποβοήθηση και άλλων διαρρηκτών. Ομως, η πολυτελής ζωή τους και οι επενδύσεις των κλοπιμαίων σε ακίνητα οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη τους την περασμένη Τετάρτη και στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ηλικίας από 24 έως 36 ετών, ανάμεσα στα οποία και του αρχηγού της σπείρας, που είχε ορμητήριο στα Διαβατά τη Θεσσαλονίκης, αλλά έμενε σε ξενοδοχεία, Αirbnb διαμερίσματα και σπίτια στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων ένα στην οδό Φαβιέρου, όπου κατασχέθηκαν 950 ευρώ και ένα δαχτυλίδι χρυσαφί χρώματος με κόκκινες και λευκές πέτρες. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη επτά μέλη της σπείρας.

Ενας από τους δράστες που επέβαινε σε Mercedes στην οδό Μαρίνου Αντύπα, στη Μάνδρα Αττικής, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με οπισθοπορεία, προκειμένου να διαφύγει. Υστερα από καταδίωξη εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή με τα πόδια, αλλά τελικά συνελήφθη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα