Απρόοπτα και εκπλήξεις των εκλογών!

Απίστευτα ξεσπάσματα από ηλικιωμένους, καταστάσεις γέλιου, απουσίες και λιποθυμίες

Αξέχαστες θα μείνουν οι χθεσινές βουλευτικές εκλογές για πολλούς ψηφοφόρους σε όλη την Ελλάδα, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες τους κατάφεραν να γίνουν viral και να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και των τηλεοπτικών καναλιών. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις υπερήλικων ψηφοφόρων που έσπευσαν νωρίς το πρωί για να ψηφίσουν, αλλά και για τις καθιερωμένες… δηλώσεις.

Ενας 92χρονος από την Πάτρα έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη και ξέσπασε μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εκλογικό κέντρο, την ώρα της απευθείας σύνδεσης τηλεοπτικού καναλιού. «Μία από τα ίδια. Είμαι 92 χρόνων και ψηφίζω, αλλά για να δω προκοπή μού φαίνεται ότι πρέπει να πάω 192» δήλωσε με νόημα, λίγο προτού πάρει τον δρόμο της εξόδου. Ηλικιωμένοι ψηφοφόροι πρωταγωνιστούν και σε άλλα στιγμιότυπα που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Μία γιαγιά στις Σέρρες δήλωσε με… χιούμορ πως «αυτή ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω», ενώ ο 98χρονος Στρατής Τσουράκης, με καταγωγή από τον Αποκόρωνα Χανίων, ανέφερε: «Οσο λειτουργεί το μυαλό, πρέπει να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε. Ψήφισα, μπορεί να ψηφίσω άλλη μία φορά. Εφόσον λειτουργεί το μυαλό μου, μην πούμε 400, ας πούμε 420, θα ψηφίζω». Την τιμητική τους είχαν και τα τετράποδα σε αυτές τις εκλογές.

Viral έγινε ο ψηφοφόρος που ψήφισε παρέα με τον σκύλο του σε σχολείο της Αθήνας. Ο σκύλος έριξε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του! Στο Ναύπλιο ένας αγρότης το… τερμάτισε, ψηφίζοντας μαζί με τα άλογα και τα γαϊδούρια του. Ο 50χρονος αγρότης Αριστείδης Τσιρίκος θέλησε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Ειδικό Γυμνάσιο Αργολίδας στα Λευκάκια του Ναυπλίου μαζί με τα γαϊδούρια και τα άλογά του.

Οπως ανέφερε, προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας. Τον έφιππο αγρότη συνόδευαν δύο τουρίστριες από τη Γερμανία. Στη Λάρισα οι εκλογές μετατράπηκαν σε πανηγύρι, με κλαρίνα έξω από εκλογικά κέντρα. Οργανοπαίχτες φρόντισαν να φτιάξουν τη διάθεση των ψηφοφόρων… Στο κλίμα των εκλογών και των exit polls, ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη έστησε τη δική του «κάλπη».
Το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο φτιάχνει τούρτες και γλυκά με τα σήματα και τα χρώματα της Νέα Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης.

Οι πελάτες «ψήφισαν» ΚΚΕ και Νέα Δημοκρατία, καθώς οι τούρτες με τα σήματα των δύο κομμάτων έγιναν sold out! Ενα άτυπο exit poll διοργανώνεται εδώ και 20 χρόνια στον φούρνο της Κοζάνης. Οι πελάτες το έχουν βαφτίσει «ό,τι έβγαλι του κτι». Πρόκειται για ένα κουτί μέσα στον φούρνο και όσοι επιθυμούν μπορούν ανώνυμα να δηλώσουν τι ψήφισαν.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου δήλωσε πως στο «γκάλοπ» που γίνεται εδώ και 20 χρόνια τα αποτελέσματα είναι πολύ κοντά στα πραγματικά, με αποκλίσεις του 1%-2%. Σε άλλα ευτράπελα που σημειώνονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, είναι η απουσία μελών της εφορευτικής επιτροπής. Ομως στην Πάτρα το «τερμάτισαν», καθώς δεν πήγε κανένας από την εφορευτική επιτροπή στο 513ο Εκλογικό Τμήμα, στο 55ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Αλλο απρόοπτο που σημειώθηκε ήταν η λιποθυμία δικαστικής αντιπροσώπου στο χωριό Αστρίτσι στην Κρήτη. Αμέσως επιλήφθηκε η έφορος των εκλογών και αντικαταστάθηκε από τη λίστα αναπληρωτών δικαστικών αντιπροσώπων που υπάρχει στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου και η ψηφοφορία άρχισε με μικρή καθυστέρηση. Στο χωριό Μάστρο Αιτωλοακαρνανίας η δικαστική εκπρόσωπος που μετέβη νωρίς το πρωί στο εκλογικό κέντρο διαπίστωσε πως άγνωστοι είχαν γεμίσει το σχολείο με συνθήματα κατά κόμματος, ενώ στον αύλειο χώρο είχαν ρίξει φυτοφάρμακα.

Η κάλπη μεταφέρθηκε στο νηπιαγωγείο, όπου εκτυλίχθηκε κανονικά η εκλογική διαδικασία.
Στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο σημειώθηκε ακόμα ένα ευτράπελο. Κάποιοι ψηφοφόροι μπήκαν χωρίς πρόβλημα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κανονικά, αλλά βγαίνοντας είχαν κλειδωθεί μέσα για άγνωστο λόγο. Για αρκετή ώρα επικράτησε αναστάτωση, ενώ κάποιοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν από τα κάγκελα για να βγουν.


«Εξέγερση» ψηφοφόρων σε Λευκοχώρι Ηλείας και Πόρο

Να απέχουν από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι στο Λευκοχώρι Ηλείας και τον Πόρο, αντιδρώντας στην αδιαφορία της Πολιτείας και των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Οι κάτοικοι στο Λευκοχώρι αποφάσισαν να μην ψηφίσουν λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας που τους ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτό απαιτούν μέτρα από τα πολιτικά κόμματα για να τα ψηφίσουν. Ομως δεν υπήρξε κάποια δέσμευση από κάποιο κόμμα και για τον λόγο αυτό πολλοί απογοητευμένοι ψηφοφόροι αποφάσισαν να μην πάνε να ψηφίσουν. «Να πάρουν ριζικά μέτρα όμως. Οχι για μια δυο μέρες, μια εβδομάδα» ανέφερε σε δηλώσεις της μία κάτοικος. «Μην εκπλαγείτε αν δείτε 90% αποχή» συμπλήρωσε συμπατριώτης της.

Την ίδια ώρα, αγώνα για αποχή από τις βουλευτικές εκλογές άρχισε λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, με δημόσια ανάρτησή του στο facebook. Ο δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα για «τοπική εξέγερση» εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς, πυροσβέστες και αστυνομικούς και κυρίως για το ζήτημα των ιχθυοκαλλιεργειών. «Σήμερα το νησί βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο και η σκανδάλη είναι έτοιμη να πατηθεί. Αναφέρομαι στο Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο το νησί του Πόρου θα γίνει επισήμως βιομηχανική ζώνη ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ) και θα διοικείται από μια πολυεθνική εταιρία. Σύμφωνα με το επίσημο κράτος, ο Πόρος δεν θα είναι πλέον ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένα κέντρο ιχθυοκαλλιέργειας» αναφέρει στην ανάρτησή του.

«Οποιος τους ψηφίσει διαλέγει να μην έχουμε γιατρούς, διαλέγει να γίνουμε βιομηχανική ζώνη κ.ο.κ. και είναι συνυπαίτιος και ο ίδιος ως ψηφοφόρος για την κατάσταση αυτή! Θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ψηφοφόροι του Πόρου δεν είναι πρόβατα που βαδίζουν μόνα τους προς σφαγή! Θα πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν αγανάκτηση και οργή» προσθέτει. Η ανοικτή πρόσκληση του δημάρχου για αποχή από τις βουλευτικές εκλογές προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, καλώντας τους πολίτες του Πόρου να ψηφίσουν.


Νιόπαντροι στην κάλπη

Με τα…. γαμπριάτικα κοστούμια και τα νυφικά τους πήγαν τρία νιόπαντρα ζευγάρια στην Πάτρα, στην Κρήτη και στις Σέρρες για να ψηφίσουν προτού ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Την αρχή έκανε νιόπαντρο ζευγάρι στις Σέρρες, το οποίο αποφάσισε να πάει να ψηφίσει μετά το γλέντι του γάμου. Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε στην αυλή του εκλογικού κέντρου και μοίρασε μπομπονιέρες.

Το παράδειγμά τους μιμήθηκε λίγο αργότερα άλλο ζευγάρι στην Πάτρα. Ο γαμπρός πήγε στο εκλογικό τμήμα φορώντας ροζ σακάκι. Το τρίτο νιόπαντρο ζευγάρι βρέθηκε στην Κρήτη, όπου νεαρός γαμπρός προσήλθε στο εκλογικό τμήμα του Αρκαλοχωρίου. «Σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας και η δική μου γιορτή, γι’ αυτό και πήγα να ψηφίσω» δήλωσε ο γαμπρός.


Κλείστηκε στο ασανσέρ

Αξέχαστη θα μείνει η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση σε έναν ηλικιωμένο στη Λάρισα, ο οποίος κλείστηκε στο ασανσέρ του εκλογικού κέντρου που θα ψήφιζε. Ο ηλικιωμένος είχε προσέλθει σε εκλογικό τμήμα που λειτουργούσε στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας. Το εκλογικό τμήμα, στο οποίο θα ψήφιζε, ήταν στον πρώτο όροφο και λόγω της ηλικίας του επέλεξε να ανέβει με το ασανσέρ. Για κακή του τύχη εκείνη την ώρα σημειώθηκε βλάβη και το ασανσέρ ακινητοποιήθηκε. Στο σχολείο έσπευσαν πυροσβέστες που απεγκλώβισαν τον ηλικιωμένο ψηφοφόρο, ο οποίος μετά τη λαχτάρα που έπαθε άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα