Στη φάκα συνοροφύλακες για διακίνηση μεταναστών

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν πέντε άτομα στον Εβρο! Τους «πρόδωσαν» ο ξαφνικός πλουτισμός, η αγορά γης και τα καινούργια, πολυτελή αυτοκίνητα

Από χθες το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη συνοροφυλάκων στην περιοχή του Εβρου. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν υποθέσεις διακίνησης μεταναστών, στις οποίες φέρεται ότι εμπλέκονται και συνοροφύλακες που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Διδυμότειχου, με έδρα το Ισαάκιο. Η εξάρθρωση άρχισε μετά τη σύλληψη διακινητών στην Καβάλα, που κατά την ανάκρισή τους υπέδειξαν συνοροφύλακες τους οποίους πλήρωναν για να τους αφήνουν να περνούν τα σύνορα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, 13 αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου έχουν προσαχθεί και εξετάζονται, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες και σε σπίτια. Το Εσωτερικών Υποθέσεων είναι στην περιοχή από τις 28 Μαΐου και χθες το πρωί ξεκίνησε την επιχείρησή του. Ηδη πέντε αστυνομικοί -όλοι άτομα της τοπικής κοινωνίας- συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για συμμετοχή σε κυκλώματα διακινητών. Στα σπίτια τους βρέθηκαν 26.550 ευρώ, 59 κινητά τηλέφωνα και πλήθος χαρτονομισμάτων ξένων χωρών.

Η έρευνα που οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενοι οι εμπλεκόμενοι συνοροφύλακες να συνεργάζονταν με κυκλώματα δουλεμπόρων που διακινούν μετανάστες στην περιοχή. Οπως αναφέρουν πηγές του Evros-news.gr, υπήρξαν κάποιοι από τους συλληφθέντες -που, μάλιστα, αποτελούσαν οι περισσότεροι μια παρέα και βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα μαζί και εκτός υπηρεσίας- που εμφανίστηκαν ξαφνικά να έχουν πλουτίσει, αγοράζοντας χωράφια εκατοντάδων στρεμμάτων στα χωριά τους, καθώς και πολυτελή αυτοκίνητα, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα στην τοπική κοινωνία του Εβρου, αφού πρόκειται για κινήσεις που δεν δικαιολογούνται από τον μισθό ενός συνοροφύλακα.

Ολα αυτά, μαζί με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, εξετάζονται και αξιοποιούνται από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση διαφθοράς.

Εχουν κληθεί και καταθέτουν πολλοί συνοροφύλακες από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και, φυσικά, όσοι ακούγονται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Ανάλογα με όσα θα ομολογήσουν οι προσαχθέντες τις επόμενες ώρες και ημέρες, θα οριστικοποιηθεί και ο αριθμός των συλλήψεων που τελικά θα γίνουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα