Ανεξάρτητη έρευνα για το ναυάγιο!

Απεσταλμένος του ΟΗΕ επικαλείται μαρτυρίες που κάνουν λόγο για ελιγμό από σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής

Πληθαίνουν τα ερωτήματα αναφορικά με τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, με τον ειδικό απεσταλμένο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Μεσόγειο Vincent Cochetel να ξεκαθαρίζει ότι το ναυάγιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως.

Σε συνέντευξή του στο CNN ο ειδικός απεσταλμένος του οργανισμού μετέφερε και μία μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία υπήρξε ελιγμός από σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής προκειμένου να απομακρύνει το πλοίο από την ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης.

«Πολλές τραγωδίες στη Μεσόγειο δεν μπορούν να αποφευχθούν. Αυτό, όμως, μπορούσε να αποφευχθεί. Ηταν ένα μεγάλο πλοίο, θα μπορούσε να είχε εντοπιστεί από τις Αρχές της Λιβύης και ήταν προφανές πως δεν ήταν ένα πλοίο με τουρίστες. Ηταν υπερβολικά γεμάτο, υπήρχαν άνθρωποι κλειδωμένοι στα χαμηλότερα επίπεδα και είναι ξεκάθαρο πως θα μπορούσε να έχει διασωθεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν πως εκείνη τη στιγμή υπήρξε ελιγμός από σκάφος της Ακτοφυλακής, ώστε να απομακρύνει το πλοίο από την ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης, για να κατευθυνθεί σε άλλη χώρα. Αυτό είναι ανησυχητικό, γι’ αυτό και ζητάμε ανεξάρτητη έρευνα. Δεν υπήρχε πρόβλημα εντοπισμού. Είχε εντοπιστεί το σημείο στο οποίο βρισκόταν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα