Ο Γεράσιμος θα συνεχίσει τη μάχη του στο Ανόβερο

Ο 20χρονος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης της Γερμανίας

Το ταξίδι της ελπίδας για την αποκατάσταση της υγείας του ξεκίνησε χθες για τον 20χρονο Γεράσιμο Γεωργιάδη, τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ο οποίος μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας. Η αεροδιακομιδή του πολυτραυματία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, με ειδική πτήση από τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλευρό του είναι οι γονείς και ο μεγαλύτερος αδερφός του Γεράσιμου, που ταξίδεψαν μαζί του. Ο νεαρός φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κατά τη σύγκρουση των τρένων. Ο 20χρονος είχε επιβιβαστεί στη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία στη Λάρισα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε. Παράλληλα, είναι πολίστας και τελειόφοιτος στην κιθάρα. Την ώρα της σύγκρουσης ήταν με άλλους φοιτητές στο καμένο βαγόνι – κυλικείο που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Ο νεαρός φοιτητής ήταν ο μόνος επιβάτης του πρώτου βαγονιού που σώθηκε. Με τη σύγκρουση εκσφενδονίστηκε σε χωράφια από το παράθυρο και γλίτωσε την έκρηξη και τη φωτιά στο βαγόνι.

Όμως, η πτώση στο έδαφος προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του. Τα σωστικά συνεργεία τον είχαν εντοπίσει αναίσθητο και τον είχαν μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο 20χρονος υποβλήθηκε σε δύο λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι, με σκοπό να αποσυμπιεστεί ο εγκέφαλός του. Για πολλές ημέρες ήταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμεινε για περίπου τέσσερις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί είχαν επισημάνει ότι η κατάστασή του είναι σταθερά κρίσιμη.

Κρίσιμη κατάσταση

«Ο νεαρός είναι σε πολύ βαριά και κρίσιμη κατάσταση. Είναι σε κώμα. Προφανώς έχει πολύ βαριές νευρολογικές επιπλοκές, οι οποίες δεν ξέρουμε κιόλας αν όλες αυτές ή κάποιες από αυτές πιθανόν να είναι και αναστρέψιμες, κάποιες φυσικά δεν θα είναι αναστρέψιμες. Αναπνέει με τραχειοστομία και βέβαια από εδώ και πέρα θα πρέπει να δοθεί και μια δεύτερη μάχη για την αποκατάσταση κάποιων από τις βαριές επιπλοκές που φέρει» δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του ο Γεράσιμος ανοίγει κατά διαστήματα τα μάτια του, σηκώνει και κινεί ελάχιστα τα χέρια του, σε μια αργή διαδικασία για την ανάκτηση της επικοινωνίας του με το περιβάλλον. Έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης, αλλά δεν έχει αποκτήσει επαφή με το περιβάλλον. Μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την οικογένεια του 20χρονου αποτελεί το ενδεχόμενο βελτίωσης της κατάστασής του μετά τη μεταφορά του στο εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας. Είχε προηγηθεί η άρνηση αντίστοιχου θεραπευτικού κέντρου στην Ελβετία, στο οποίο είχε απευθυνθεί η οικογένεια του νεαρού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα