Πανελλαδικές: Ανεβαίνουν οι βάσεις!

Μεγάλη «βουτιά» σημειώθηκε πάντως σε Φυσική, Χημεία και Μαθηματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Παιδείας

Σε ανοδική πορεία αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις, καθώς τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τις πανελλαδικές δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό βαθμολογιών κάτω του 10. Εξαίρεση αναμένεται να αποτελέσει το 3ο Επιστημονικό Πεδίο, όπου στις σχολές με βαθμό εισαγωγής χαμηλότερο του 17 εκτιμάται πως οι βάσεις θα πέσουν.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως περίπου ένας στους τρεις υποψηφίους των γενικών λυκείων δεν πιάνει τη βάση για εισαγωγή στα ΑΕΙ, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης στα ΔΙΕΚ με τη συμπλήρωση του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οσον αφορά το μάθημα της Εκθεσης, εκεί καταγράφονται τα μικρότερα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση, το 14,40% των υποψηφίων έλαβε βαθμολογία από 0 έως 10. Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 17,13%.

Πρωτιές στα Λατινικά

Στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, το μάθημα με τις περισσότερες βαθμολογίες κάτω του 10 ήταν η Ιστορία, σε ποσοστό 50,76%. Το μάθημα με τους περισσότερους αριστεύσαντες ήταν τα Λατινικά, με ποσοστό 74%. Στα Αρχαία Ελληνικά το 41,54% των υποψηφίων έγραψε από 0 έως 10. Στην Ιστορία το ποσοστό κάτω από τη βάση ήταν 50,76%. Στο μάθημα των Λατινικών πάνω από τη βάση έγραψε το 68,03%, (54,87% πέρυσι).

Θετικές Σπουδές

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, Φυσική και Χημεία έχουν τα πρωτεία στις βαθμολογίες κάτω της βάσης, με ποσοστά 43,41% και 43,25%, αντίστοιχα. Στο μάθημα των Μαθηματικών οι βαθμολογίες ήταν σημαντικά καλύτερες σε σχέση με την περυσινή χρονιά, αφού το ποσοστό βαθμολογιών κάτω από τη βάση διαμορφώθηκε στο 27,58%, αντί 34,99% πέρυσι.

Επίσης, για τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας, το μάθημα της Φυσικής συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό βαθμολογιών κάτω του 10 (52,45%). Υψηλότερο βαθμό πήραν οι υποψήφιοι στα μαθήματα της Βιολογίας και της Χημείας, σε ποσοστά 15,41% και 15,39%, αντίστοιχα.

Τέλος, σχετικά με τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στα Μαθηματικά η συντριπτική πλειονότητα έγραψε κάτω από τη βάση ακόμα μια χρονιά. Στο μάθημα της Πληροφορικής κατεγράφη το υψηλότερο ποσοστό υποψηφίων που αρίστευσαν, με το 20,74% των υποψηφίων να έχει λάβει βαθμολογία άνω του 18. Στο μάθημα της Οικονομίας κάτω από τη βάση έγραψε το 44,83% των υποψηφίων, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα