Εξαλλοι οι εργαζόμενοι! Κάηκε κι άλλο λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Αλλη μια φορά έγινε γνωστό περιστατικό με αστικό λεωφορείο της Θεσσαλονίκης που πήρε φωτιά, κάτι που δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών και στους εργαζομένους.

Το περιστατικό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη εργαζομένων ΔΑΣ ΟΑΣΘ, σημειώνοντας πως «το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη δεν προλαβαίνουμε να μετράμε καμένα λεωφορεία».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Πριν από δύο εβδομάδες ήταν ένα της γραμμής 51 (Σίνδος – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός) που εκτελείται από το ΚΤΕΛ. Την Τρίτη 4/7 ήταν του ΟΑΣΘ, από αυτά της εταιρίας ενοικίασης. Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς το αμαξοστάσιο Σταυρούπολης και δεν είχε κόσμο, έτσι ο απολογισμός της πυρκαγιάς, ευτυχώς, είναι μόνο οι καμένες λαμαρίνες.

Αυτό βέβαια, όχι απλά δεν μας καθησυχάζει, αλλά αντίθετα μας ανησυχεί περισσότερο, διότι τα συνεχώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά πυρκαγιάς σε αστικά λεωφορεία κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να έχουν χειρότερη κατάληξη. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του «κόστους-οφέλους» δηλ. των περικοπών και της χρόνιας απαξίωσης, που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις, στο τμήμα συντήρησης του ΟΑΣΘ, με την αποψίλωση του προσωπικού και την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και την εταιρία ενοικίασης: «Την ίδια πολιτική εφαρμόζει βέβαια και η ιδιωτική εταιρία ενοικίασης, γιατί το συγκεκριμένο λεωφορείο ήταν δικό της. Στο νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στην πορεία υλοποίησης των ευρωπαϊκών Κανονισμών για τη λεγόμενη “απελευθέρωση” των μεταφορών, όπως απέδειξε και το έγκλημα στα Τέμπη, μπαίνουν πιο επιτακτικά νέα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα