Νεκρός υπάλληλος δήμου από καύσωνα!

Ο εργαζόμενος στην Καλλιθέα κατέρρευσε τη στιγμή που άνοιγε μία παιδική χαρά. Είναι το δεύτερο θύμα μετά τον διανομέα στη Χαλκίδα

Μετά τον 46χρονο ανασφάλιστο διανομέα που άφησε την τελευταία του πνοή με συμπτώματα θερμοπληξίας στη Χαλκίδα, ακόμη ένας άνδρας φέρεται ότι έπεσε θύμα του πρωτοφανούς διάρκειας καύσωνα, αυτήν τη φορά στην Καλλιθέα. Πρόκειται για εργαζόμενο στον δήμο, ο οποίος κατέρρευσε τη στιγμή που άνοιγε μια παιδική χαρά στην περιοχή.

Η νέα τραγωδία προκαλεί σοκ και συνάμα θρήνο, ενώ εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τη θέση που κατείχε ο άνδρας στον Δήμο Καλλιθέας. Οπως έγινε γνωστό, είχε υποκείμενα νοσήματα, όμως το μεσημέρι της Κυριακής εργαζόταν κανονικά σε συνθήκες καύσωνα και μάλιστα σε ώρες απαγορευτικές, με συνέπεια να συμβεί το μοιραίο.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος Μ.Δ., πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, πήγε γύρω στις 16.45 σε παιδική χαρά της Καλλιθέας ώστε να ξεκλειδώσει την πόρτα και να είναι προσβάσιμη στους κατοίκους. Ωστόσο, όταν προσπάθησε να ανοίξει το λουκέτο, ξαφνικά κατέρρευσε.

Αμεσα κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στο σημείο έφτασαν δικυκλιστής διασώστης και ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του διασώστη να επαναφέρει τον 49χρονο με ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή, ήταν ήδη αργά, αφού είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρός και ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή λόγω της θερμοπληξίας.

Η ανείπωτη αυτή τραγωδία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ειδικά στην τοπική κοινωνία, καθώς ο άνδρας είχε αρκετά προβλήματα υγείας, επομένως ήταν απάνθρωπο το γεγονός ότι εργαζόταν κανονικά τις ώρες που το θερμόμετρο χτυπούσε «κόκκινο». Ο ίδιος κατά το παρελθόν εργαζόταν ως κηπουρός του Δήμου Καλλιθέας. Μάλιστα, εν ώρα εργασίας είχε προσβληθεί από μια σοβαρή μόλυνση, με αποτέλεσμα να μείνει τυφλός από το ένα μάτι του, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας.

Ετσι, έλαβε μετάθεση ως φύλακας στο γκαράζ του Δήμου Καλλιθέας, ωστόσο πριν από δύο μήνες απομακρύνθηκε από αυτή τη θέση και μετακινήθηκε στο πάρκο Δαβάκη για να ανοιγοκλείνει την παιδική χαρά. Αυτή η εσωτερική μετακίνηση από τον Δήμο Καλλιθέας έμελλε να αποβεί μοιραία για τον 49χρονο. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο ποιος έδωσε εντολή για τη μετάθεσή του από τη θέση του γκαράζ στις παιδικές χαρές ενώ ήδη είχε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων που σχετίζονται με την καρδιά, τα οποία ήταν γνωστά. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε να ανοιγοκλείνει τις βαριές πόρτες και μάλιστα με υψηλές θερμοκρασίες, εν μέσω καύσωνα.

Στο πλαίσιο αυτό πηγές αναφέρουν πως αναμένεται να γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη, καθώς ο 49χρονος ανήκε σε ευπαθή ομάδα και δεν επιτρεπόταν να εργάζεται υπό ακραίες συνθήκες, όπως εκείνες που επικρατούσαν την Κυριακή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα