Το ξάφρισμα στη Μύκονο καλά κρατεί!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός από τις 18 κλοπές αρχικά, οι ίδιοι δράστες ήταν πίσω από ακόμη τέσσερις περιπτώσεις

Δεν έχει τέλος η δράση της σπείρας που είχε ξαφρίσει πολυτελείς κατοικίες και βίλες στη Μύκονο, αφού εκτός από τις 18 κλοπές που είχε εξιχνιάσει αρχικά η Αστυνομία, αποδείχθηκε πως τα μέλη της κρύβονταν πίσω από ακόμη τέσσερις περιπτώσεις.

Οπως προέκυψε από τη συντονισμένη έρευνα και την αξιολόγηση στοιχείων από την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες διέπραξαν άλλες τέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε πολυτελή τουριστικά καταλύματα το χρονικό διάστημα από 14 έως 23 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως όταν οι Αρχές της Μυκόνου έφτασαν στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης, εξιχνίασαν συνολικά 18 περιπτώσεις κλοπής, ενώ η αξία των αντικειμένων και των χρημάτων που αφαίρεσαν οι δράστες εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 512.000 ευρώ.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας είχε γίνει στις 24 Ιουνίου, όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας αλλοδαπός ηλικίας 27 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο αρχηγικών μελών: Πρόκειται για έναν 41χρονο αλλοδαπό και έναν 27χρονο Ελληνα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο 27χρονος δράστης εντοπίστηκε τη στιγμή που αποχωρούσε με δύο συνεργούς του από συγκρότημα κατοικιών, όπου είχε διαπράξει κλοπή, έχοντας στην κατοχή του φορητό κουτί ασφάλειας (safe box), ενώ αντιστάθηκε κατά την ακινητοποίησή του.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε πως από τα τέλη του Μαΐου τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με τη συμμετοχή των υπόλοιπων δραστών και χαρακτηριστικά δομημένης σπείρας, έχοντας ως ορμητήριο πολυτελές σπίτι. Δρούσαν στοχευμένα, με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν διαρρήξεις σε κατοικίες και βίλες του νησιού, κατά κανόνα, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοί τους απουσίαζαν προσωρινά. Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας, καθώς και κουτιά ασφαλείας (safe box) με το περιεχόμενό τους.

Κατά την έρευνα στο σπίτι όπου έμεναν και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε σημαντικός αριθμός αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και αναγνωρίστηκαν ως προϊόντα κλοπής. Ακόμη, βρέθηκαν διαρρηκτικά μέσα, εργαλεία αξιολόγησης χρυσών αντικειμένων και ένα αυτοκίνητο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα