Μιχάλης Κατσούρης: Ο Μιχάλης πέταξε ψηλά σαν αετός!

Είναι τόσο άδικος ο τρόπος που «έφυγε», τόσο ελεεινή η αδιαφορία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. που, ενώ γνώριζαν, δεν εμπόδισαν τους εγκληματίες

Ο Μιχάλης θα είχε τελειώσει τον καφέ του προχθές και θα γυρνούσε σπίτι του το βράδυ, αν οι ελληνικές Αρχές έκαναν έστω τα στοιχειώδη. Το σκηνικό του εγκλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια το έστησαν με τα χεράκια τους κυβέρνηση και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Θα μπορούσαν να δώσουν την απλή εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να σταματήσει η φάλαγγα των Κροατών νεοναζί, που έτσι κι αλλιώς δεν είχε καμία δουλειά να βρίσκεται στην Ελλάδα. Ή να διατάξουν έστω ελέγχους στα Ι.Χ. του κομβόι. Αλλά η εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ήταν «να παρακολουθούν διακριτικά».

Ο Μιχάλης δεν επέστρεψε στο σπίτι του. Δεν θα ξαναγυρίσει. Αυτό που δεν αντέχει καμιά μάνα και κανένας πατέρας συνέβη. Είναι τόσο άδικος ο μαρτυρικός τρόπος που «έφυγε», τόσο ελεεινή η αδιαφορία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. που, ενώ γνώριζαν, δεν εμπόδισαν τους εγκληματίες να σκοτώσουν, που δεν υποφέρεται ο πόνος…

Μέσα στον πανικό του μη χάσει την καρέκλα, το μόνο που βρήκε να ψελλίσει χθες το βράδυ ο Οικονόμου ήταν: «Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ, αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν».

Αλήθεια, μια και ο υπουργός μιλάει περί ευθύνης, όταν τον Απρίλιο φώναζε σαν χουλιγκάνος υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ σε καφετέρια στη Λαμία και γινόταν φαιδρό θέαμα στο πανελλήνιο εκπλήρωνε τα καθήκοντά του ως υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητικού εκπροσώπου και βουλευτή; Είχε το αίσθημα ευθύνης των θέσεών του;

Αραγε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τι ακριβώς κάνει στο πόστο του; Αν δεν έχει ευθύνη για την ασφάλεια των πολιτών και το πρόσταγμα σε όσα σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ., διότι πολίτες ήταν αυτοί που δολοφονήθηκαν, δάρθηκαν και τρομοκρατήθηκαν προχθές στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε ποια ακριβώς θεωρεί ότι είναι η αποστολή του; Να εισπράττει τον παχυλό μισθό και να κάνει λεζάντα στα κανάλια υποδυόμενος τον υπουργό;

«Μετά τον Αλκη, στον Μιχάλη»

Οι γονείς του Αλκη Καμπανού είδαν από χθες να βιώνει τον δικό τους εφιάλτη και να βυθίζεται στα δικά τους σκοτάδια άλλο ένα σπιτικό. «Μετά τον Αλκη, πολύ απλά πήγαμε και στον Μιχάλη. Δεν υπάρχουν λόγια» ανέφερε η μητέρα του αδικοχαμένου Αλκη. Ο πατέρας του Αλκη βρήκε και αυτός το κουράγιο να πει «πίστευα ότι ο Αλκης ήταν το τελευταίο θύμα, αλλά είχαμε και νέο θύμα. Δυστυχώς θα περάσουν κι αυτοί τον γολγοθά τους. Ξύπνησαν μνήμες».

Τραγική φιγούρα, χθες, η μητέρα του Μιχάλη, που δεν άντεξε. Λύγισε όταν πήγε να δει το παιδί της στο νεκροτομείο. Κατέρρευσε και νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο που ξεψύχησε πριν από λίγες ώρες ο γιος της.

Οι φίλοι της ΑΕΚ με κεράκια και κασκόλ σπεύδουν στο σημείο του φονικού. Εχει γίνει τόπος προσκυνήματος. Βρέθηκαν και οι παίκτες της ΑΕΚ για να αποθέσουν λίγα λουλούδια. Πολλοί πήγαν για συμπαράσταση έξω από το σπίτι του δολοφονημένου, στην Ελευσίνα. Οταν έφτασαν εκεί τηλεοπτικά συνεργεία, δέχτηκαν την οργή του φορτισμένου κόσμου. Το περιστατικό καταδίκασε η ΕΣΗΕΑ.

Μαχαίρια και ρόπαλα

Οι Κροάτες νεοναζί είχαν μαζί τους μαχαίρια και ρόπαλα για να κάνουν το κακό. Κανείς δεν τους εμπόδισε. Ο Μιχάλης βρισκόταν εκεί γεμάτος ενθουσιασμό, όπως και εκατοντάδες άλλοι οπαδοί, περιμένοντας να ζήσει κι αυτός το όνειρό του στην «Αγια-Σοφιά», μια μέρα πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο.

Οσο, όμως, έπινε καφέ με την παρέα του, στον σταθμό «Πευκάκια» ξεχύνονταν αφιονισμένοι κι ανενόχλητοι από την ΕΛ.ΑΣ. οι γεμάτοι μίσος Κροάτες χούλιγκαν. Με ρόπαλα, μαδέρια και μαχαίρια. Η καταδρομική επίθεση άφησε πίσω της έναν νεκρό, τραυματίες, ζημιές. Πολύ αίμα και ακόμα περισσότερα δάκρυα.

Ο Μιχάλης χτυπήθηκε στο κεφάλι με ρόπαλα, δέχτηκε και μαχαιριές, με μοιραία αυτή στην αρτηρία του χεριού του. Χρειάστηκε κάποια ώρα μέχρι να ξεψυχήσει. Δεν έφτασε εκεί έγκαιρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο σύνδεσμος Super 3 του Αρη ήταν από τους πρώτους που αποχαιρέτησαν τον φίλο της ΑΕΚ. Ακολούθησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ας είναι οι τελευταίες σταγόνες δακρύων και αίματος που πνίγουν το κανονικό ποδόσφαιρο». Πιο μετά η ΚΑΕ και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επίσης και ο Παναθηναϊκός, αν και δεν καταδίκασε τη δεδομένη για την Αστυνομία εμπλοκή ακραίων οπαδών του.

Για ψευτοθέματα, όπως με τα… δοκάρια στο Περιστέρι ή τη διαιτησία, ο Αλαφούζος ξέρει να χαλάει τον κόσμο. Χθες η ΠΑΕ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της συν μερικές κοινοτοπίες: «Οφείλουμε άπαντες να σταματήσουμε τα ευχολόγια και να βρούμε λύσεις, προκειμένου να εξαλειφθούν ολοκληρωτικά τα εγκληματικά περιστατικά βίας».

Κλαίγοντας, η θεία του Μιχάλη περιέγραψε με δραματικό τρόπο πώς έμαθε από την αδερφή της τα γεγονότα. «Με παίρνει η αδερφούλα μου το πρωί και μου λέει “Αννούλα, Αννούλα”. Νόμιζα ότι πέθανε ο μπαμπάς μου, γιατί είναι και 90 χρονών. Και μου λέει “τον Μιχαλάκη μας, μας τον μαχαιρώσανε οι χούλιγκαν”. Θεέ μου, δεν θα το αφήσω έτσι. Ολο τον μισθό του έδινε για την ΑΕΚ, τα πάντα για την ΑΕΚ. Τώρα; Θα μας φέρουν πίσω το παιδί μας; Οχι, όχι. Στο στήθος του είχε ζωγραφίσει την ΑΕΚ. Μόνο την ΑΕΚ. Πήγε ψηλά σαν αετός»…


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ

Δολοφονηθείς φίλος της ΑΕΚ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε πριν από 29 χρόνια στην Ελευσίνα. Προχθές το βράδυ ήταν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όταν δέχτηκε δολοφονική επίθεση από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, συνεπικουρούμενους από Ελληνες οπαδούς. Ο Μιχάλης αιμορράγησε μέχρι θανάτου από μαχαιριά στο μπράτσο, που σημαίνει ότι αν έφτανε έγκαιρα βοήθεια πιθανότατα να είχε επιβιώσει. Η οικογένειά του, η οικογένεια της ΑΕΚ αλλά και κάθε αγνός φίλαθλος έχουν βυθιστεί στο πένθος. Οι αρχηγοί της «Ενωσης» πήγαν στο σημείο του φονικού χθες το μεσημέρι κι άφησαν στη μνήμη του λίγα λουλούδια. Η μητέρα του, υπό το βάρος της φρίκης, κατέρρευσε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα