Σεσημασμένοι νεοναζί οι Βad Βlue Βoys!

Η ακτινογραφία των άκρως παραβατικών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι φωτογραφίες του Χίτλερ και οι «σχέσεις» με τη ΝΟΠΟ

Οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχουν το παρατσούκλι Βad Βlue Βoys. Είναι σεσημασμένοι νεοναζί, ακραία παραβατικοί και με πολύ βαρύ ποινικό μητρώο. Εχουν σοκάρει πολλές φορές στο παρελθόν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Είναι οπαδοί του Αδόλφου Χίτλερ και του Κροάτη φασίστα ηγέτη των Ούστασι, Αντε Πάβελιτς. Το 1990, όταν ακόμα η Γιουγκοσλαβία ήταν ενωμένη, υποστήριξαν μαζικά τον Φράνιο Τούτζμαν που μεθόδευσε την ανεξαρτητοποίησή της. Πρωταγωνίστησαν, μάλιστα, στα επεισόδια με τον Ερυθρό Αστέρα εκείνη την εποχή.

Σε γκράφιτι που εμφανίστηκε το 2008 σε κεντρικό σημείο του Ζάγκρεμπ έκαναν κάλεσμα: «Θάνατος στους δημοσιογράφους». Μετά τον σάλο αρνήθηκαν ότι ήταν δικό τους, αν και είχε την υπογραφή τους. Σε αστυνομικές επιχειρήσεις που έχουν γίνει στα γραφεία του συνδέσμου, οι Αρχές έχουν κατασχέσει όπλα, πυρομαχικά, ρόπαλα κ.ά. Υπήρχαν και φωτογραφίες του Χίτλερ. Στην Ελλάδα έχουν στενές σχέσεις με το νεοναζιστικό σκέλος, την παλιά ΝΟΠΟ (Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών), της ακραίας μερίδας οπαδών του Παναθηναϊκού, που δεν έχει «σβήσει» ακριβώς. Ετσι εξηγείται ότι στην επίθεση των Κροατών προχθές υπήρχε σύμπραξη από την ακραία πτέρυγα «πράσινων» χούλιγκαν.

Τον Νοέμβριο του 2015 ο κροατικός Τύπος δημοσίευε τα σχέδια των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την… αρωγή ακραίων οπαδικών στοιχείων του Παναθηναϊκού, για τον αγώνα της κροατικής ομάδας με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά για το Champions League. Στο σενάριο «πολέμου» που ανέφερε το δημοσίευμα της jutarnji.hr, οι «πράσινοι» χούλιγκαν είχαν υποσχεθεί ότι «για κάθε έναν από τους Κροάτες χούλιγκαν θα δώσουν δύο δικούς τους για να τους ενισχύσουν στο “ραντεβού” με εκείνους του Ολυμπιακού».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα