Θέλουν να κάψουν το Κρατικό Νίκαιας

Τα ξημερώματα της Παρασκευής εκδηλώθηκαν τρεις φωτιές σε διαφορετικά σημεία του νοσοκομείου, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, μία μέρα μετά την πυρκαγιά σε θάλαμο με κλινοσκεπάσματα. Σοβαρά κενά ασφαλείας

Ενα πολύ περίεργο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με τρεις φωτιές να εκδηλώνονται σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Σημειώνουμε ότι το γεγονός αυτό συνέβη μία μέρα μετά το πρώτο περιστατικό πυρκαγιάς σε θάλαμο όπου φυλάσσονταν κλινοσκεπάσματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί έρευνα για δολιοφθορά μετά και τα τρία τελευταία περιστατικά, καθώς υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι πρόκειται για εμπρησμό και όχι για κάποιο τυχαίο γεγονός.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς, κάτι που ερευνά η Ανακριτική Υπηρεσία της Πυροσβεστικής, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι είναι διαδοχικές οι φωτιές και σε διαφορετικά σημεία και σε διαφορετικές ώρες». Θυμίζουμε ότι η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης σε διάδρομο στο ισόγειο του κτιρίου που συνδέει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με το κτίριο Μαντούβαλου, όπου πήραν φωτιά κάποια χαρτόνια. Το προσωπικό της ασφάλειας και τεχνικοί του νοσοκομείου επιχείρησαν με φορητά πυροσβεστικά μέσα, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ολοκλήρωσε το έργο της κατάσβεσης.

Νέες φωτιές στο κτίριο

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα για να σβήσουν τις φλόγες, αλλά λίγο πριν προλάβουν να αποχωρήσουν ξέσπασαν τρεις νέες φωτιές στο κτίριο. Συγκεκριμένα, στη 01.40 μια νέα εστία έκαψε σωρό χαρτιών σε χώρο εντός της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από το προσωπικό με χρήση φορητών πυροσβεστικών μέσων και ρίψης ύδατος από τις πυροσβεστικές φωλιές. Στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο άνδρες της Αμεσης Δράσης, οι οποίοι διενέργησαν ελέγχους σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου.

Το τελευταίο περιστατικό πυρκαγιάς συνέβη στις 04.30 σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου και κοντά στη σκάλα εισόδου του κοιτώνα των γιατρών, όπου η φωτιά κατέκαψε κάδο ακάθαρτου ιματισμού. Στο σημείο κλήθηκε εκ νέου περιπολικό της Αμεσης Δράσης, που μαζί με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ διενέργησε ελέγχους στον περιβάλλοντα χώρο και στους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κάτι.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζητούν να μη συγκαλυφθεί τίποτα και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Επίσης ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την προληπτική φύλαξη του νοσοκομείου, μέχρι να λυθούν τα ζητήματα ασφάλειας που έχουν προκύψει, ενώ δεν διστάζουν να τονίσουν την έλλειψη πυρανίχνευσης στις περισσότερες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Ανδρέας Πλεμμένος με αφορμή τις απανωτές πυρκαγιές που σημειώθηκαν, το νοσοκομείο είναι ασφαλές για νοσηλευομένους και επισκέπτες, καθώς και ότι δεν κινδύνεψε ασθενής, δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο ή εργαζόμενο του νοσοκομείου και δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση σε κανένα χώρο του, παρά μόνο προκλήθηκαν μικρής κλίμακας ζημιές σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις της υποδιοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Μαρίας Δίπλα, η οποία είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για την κάλυψη τυχόν κενών στο σύστημα πυρασφάλειας των νοσοκομείων της αρμοδιότητάς της.

Εμπρησμό βλέπουν τόσο ο επικεφαλής της Νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο και γ.γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, οι οποίοι σε αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν ξεκάθαρα λόγο για εμπρησμούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα