Αντιδράσεις για τον γκέι πρώην παπα-σταρ Κονάνο

Χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την παραδοχή του: «A I Σ Χ Ο Σ! Φορώντας το ράσο τούς αφόριζες!»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η αποκάλυψη του πρώην αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κονάνου ότι είναι ομοφυλόφιλος, με τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πέφτουν από τα σύννεφα σχολιάζοντας το γεγονός. Επίσης, η ανακοίνωση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του πρώην ρασοφόρου έχει προκαλέσει θόρυβο και πολλές συζητήσεις στους κόλπους των ιερωμένων.

Μέσα από βίντεό του στο YouTube, ο πρώην παπα-σταρ του διαδικτύου, ο οποίος είχε εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχε ανακοινώσει ότι παραιτείται από τους κόλπους της Εκκλησίας για να γράφει βιβλία και να ανεβάζει… βιντεάκια, αποκάλυψε ότι είναι γκέι.

Από εκείνη τη στιγμή, οι δημοφιλείς πλατφόρμες κατακλύζονται από επικριτικές αναρτήσεις, με το άλλοτε ποίμνιο του Ανδρέα Κονάνου να τον… αφορίζει μετά την εκδήλωση των ερωτικών του προτιμήσεων.

«A I Σ Χ Ο Σ! Φορώντας το ράσο τούς αφόριζες!» έγραψε ένας χρήστης, με άλλον να σχολιάζει: «Αλλος ένας που, αφού τα οικονόμησε πουλώντας “αγνότητα” ως ιερέας, τώρα αποφάσισε να τα οικονομάει πουλώντας ομοφυλοφιλία… Και στις δύο περιπτώσεις, θεομπαίχτης!»

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για υποκρισία, ενώ αρκετοί από τους πιστούς που κάποτε τον θαύμαζαν και τον είχαν ως πρότυπο εξέφρασαν την απογοήτευση και την οργή τους.

«Κορόιδευε χιλιάδες ανθρώπους για πόσα χρόνια και τώρα, λέει, απελευθερώθηκε! Είναι σίγουρα για εγκλεισμό, γιατί προφανώς έχει σύγχυση. Οταν επιλέγεις έναν δρόμο και πείθεις χιλιάδες να σε ακολουθήσουν και μετά γυρνάς και λες “ακολουθείτε κάτι που είναι λάθος και εγώ τώρα το ανακάλυψα”, είσαι επικίνδυνος για όσους επηρεάζεις αλλά και για τον εαυτό σου. Ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια» έγραψε ένας από τους χρήστες, ενώ ένας ακόμη σχολίασε:

«Ανεντιμότητα»

«Αυτό που έκανε ο Κονάνος ονομάζεται ανεντιμότητα. Ακολούθησε έναν δρόμο ο οποίος είχε συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ηξερε ότι η ομοφυλοφιλία του είναι απαγορευτική για τη συγκεκριμένη χριστιανική ομολογία και δεν το σεβάστηκε για οικονομικούς, προφανώς, λόγους. Αν είσαι άτομο με αξιοπρέπεια και εντιμότητα δεν προσπαθείς να κοροϊδέψεις τους πιστούς της θρησκείας σου, για τους οποίους οφείλεις να τηρείς το σύνολο των διατάξεων της θέσης σου. Αν λοιπόν εν γνώσει του έγινε ιερέας εξαπατώντας τους πιστούς, τον αρχιερέα που τον χειροτόνησε και τους υπόλοιπους ιερείς με τους οποίους συλλειτουργούσε, έπραξε ανέντιμα».

Βέβαια, ορισμένοι σχολίασαν -δικαίως- την προσέγγισή του όταν ακόμη ήταν ιερέας. «Κρίμα, ήταν πνευματικός… Κάποιοι του άνοιξαν τις ψυχές τους, γιατί πίστεψαν ότι είχαν απέναντί τους έναν σωστό πνευματικό… Στις αναρτήσεις του πλέον δεν υπάρχει πουθενά η λέξη Χριστός» ανέφερε ένας χρήστης, με έναν ακόμη να τονίζει, φανερά οργισμένος:
«Η υποκρισία περισσεύει. Επρεπε να ήσασταν από μια μεριά στο σχολείο που δίδασκε, να ακούγατε τι πράγματα έλεγε για τους ομοφυλόφιλους! Τον βλέπω τώρα να κουνάει το δάχτυλο σε αυτούς που κατακρίνουν τους gay και φρίττω».

Η απογοήτευση των πιστών είναι έκδηλη στα social media, με έναν ακόμη χρήστη να γράφει: «Πιο πολύ με ενοχλεί η υποκρισία. (…) Για ποια πίστη μιλάμε (…) Εβγαινε και έδινε ομιλίες και μιλούσε για πίστη (…) δεν έπρεπε να ασχοληθεί καν με τη θρησκεία (…) κάτι άλλο έπρεπε να κάνει (…) καθένας μπορεί να διαθέσει τον εαυτό του όπως θέλει, αλλά όχι διδάσκοντας τις αρχές της ορθόδοξης θρησκείας». Ενας ακόμη χρήστης σχολίασε πως ο Ανδρέας Κονάνος «πέταξε τα ράσα ως κληρικός για να εμφανίσει την αδυναμία του σώματός του και… του εγκεφάλου του. Κανένας παραδειγματισμός εκ μέρους του».

Τέλος, ένας έγραψε: «Τραγικός. Ο Θεός έδωσε ελευθερία αλλά και συνείδηση. Ζάλισες τόσους με τα κοσμικά σου λόγια όσο ήσουν ιερέας, ζήτα συγγνώμη και άσε μας ήσυχους. Προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή με αρρωστημένο τρόπο». Υπενθυμίζεται πως πριν από τρία χρόνια, τον Αύγουστο του 2020, ο Ανδρέας Κονάνος υπέβαλε την παραίτησή του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αποφασίζοντας να βγάλει τα ράσα και να γυρίσει σελίδα στη ζωή του ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια ιεροσύνης. Η είδηση είχε πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στους κύκλους των κληρικών.

Γνωστός για τις ομιλίες του, ο πρώην αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα της Αγίας Παρασκευής Αττικής έκανε «στροφή» στην καριέρα του, αφού μετατράπηκε σε… εναλλακτικό life coach-συγγραφέα. Σήμερα, εξακολουθεί να αναρτά βιντεάκια και υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση στα social media απέκτησε περισσότερους από 300.000 ακολούθους. «Θέλω να ζήσω, και τώρα μπορώ να ανασάνω καλύτερα» είχε δηλώσει πριν από τρία χρόνια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα