Εβρος: Μπάχαλο με τους απανθρακωμένους μετανάστες στο Δάσος της Δαδιάς!

Καμία επίσημη ενημέρωση για τον συνολικό αριθμό των νεκρών. Η Πυροσβεστική εντόπισε τις απανθρακωμένες σορούς 18 ανθρώπων, ενώ βοούσαν οι φήμες για άλλα οκτώ θύματα

Ενα απίστευτο μπάχαλο ήταν σε εξέλιξη έως αργά χθες αναφορικά με την εξακρίβωση του αριθμού των απανθρακωμένων πτωμάτων που εντοπίστηκαν στο Δάσος της Δαδιάς, στις παρυφές του οποίου έφτασαν και φέτος οι φλόγες εξαιτίας της απουσίας αντιπυρικού σχεδιασμού και της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος επαναπαύεται στο ευκαιριακό «αντίδοτο» των εκκενώσεων οικισμών μέσω του «112»!

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση στις 14.50, στελέχη της Πυροσβεστικής, που πραγματοποιούσαν επιτόπιο έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του Αβαντα, βρέθηκαν αντιμέτωπα με το μακάβριο θέαμα των απανθρακωμένων πτωμάτων 18 ανθρώπων, πιθανότατα μελών του ίδιου καραβανιού μεταναστών, που κατάφερε να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ακολουθούσε το δρομολόγιό του, προκειμένου να φτάσει στο σημείο συνάντησης με άλλον διακινητή!

Λίγες ώρες αργότερα τα μέσα ενημέρωσης «βοούσαν» ότι άλλοι οκτώ μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί στην περιοχή της Λευκίμμης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 26. Παρ’ όλα αυτά, έως αργά το βράδυ ουδείς αρμόδιος είχε ενδιαφερθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ούτε υπήρξε επίσημη ενημέρωση για τον συνολικό αριθμών των ατόμων που χάθηκαν στην πύρινη κόλαση!

Παράλληλα υπήρχαν φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξανόταν, καθώς η φωτιά μαίνεται σε εκτάσεις όπου έχουν χαραχθεί από τους διακινητές τα μονοπάτια από τα οποία μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες στον Εβρο, ο οποίος -παρά τη «διαφήμιση»- παραμένει αφύλακτος, όπως αποδεικνύεται. Οι πυρκαγιές, που καίνε ανεξέλεγκτες στον Εβρο τα τελευταία 24ωρα, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις Αρχές ασφαλείας της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι οι 15 από τις συνολικά 65 πυρκαγιές, που ξέσπασαν ταυτόχρονα προχθές, Δευτέρα, σε όλη τη χώρα, εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Εβρου, όπου τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται έντονη κινητικότητα παράτυπων μεταναστών! Σε περιοχές, μάλιστα, όπως το Δάσος της Δαδιάς, όπου υπάρχουν πολλά μονοπάτια διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Την ίδια ώρα, κάθε άλλο παρά σύμπτωση θεωρείται το γεγονός ότι έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 75.000 στρέμματα στην περιοχή και, την ίδια ώρα, 900 μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να περάσουν τα σύνορα καθοδηγούμενοι από διακινητές. Παράλληλα, δηλαδή, με τις καταστροφικές πυρκαγιές, γίνονται προσπάθειες «εισβολής» στα ενδότερα της χώρας από καθοδηγούμενα καραβάνια παράνομων μεταναστών!

Στο μεταξύ χθες αργά το βράδυ μεταδόθηκε από το Open ότι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο μετανάστες στις Σάπες Ροδόπης τη στιγμή που επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά. Επίσης, ομάδα 13 αλλοδαπών, σύμφωνα με το κανάλι, συνελήφθησαν στην περιοχή Απαλό Αλεξανδρούπολης, καθώς εντοπίστηκαν στο επίκεντρο εστίας και θεωρήθηκαν ύποπτοι. Ολοι ανακρίνονται. Τέλος, συνελήφθη εν ενεργεία εποχικός πυροσβέστης στην Κεφαλλονιά, ο οποίος κατηγορείται για πέντε εμπρησμούς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών φέρεται ότι έχουν συνεχή παρουσία στις έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στις πυρκαγιές, παράλληλα με την Πυροσβεστική. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής συνηγορούν υπέρ της εφιαλτικής εκδοχής ότι πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές κρύβεται οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, οι οποίοι αποσκοπούσαν είτε στο να πλήξουν τον Εβρο είτε στο να προκαλέσουν αντιπερισπασμό, ώστε να συγκεντρωθούν στα νότια του νομού πυροσβέστες και αστυνομικοί, και να μείνουν αφύλακτες διαβάσεις και περάσματα των παράνομων μεταναστών!

Ενδεικτική είναι η χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, ο οποίος τόνισε ότι μέσα από τις έρευνες αποτυπώνεται το σενάριο του εμπρησμού, αν και απέφυγε να μιλήσει για οργανωμένο σχέδιο! Το εύλογο ερώτημα στο οποίο καλούνται να δώσουν απάντηση οι Αρχές είναι αν οι δουλέμποροι έβαλαν τις φωτιές, ώστε να εκμεταλλευτούν το χάος που θα προκαλούσαν οι πυρκαγιές και να περάσουν επί ελληνικού εδάφους. Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί έχουν ήδη αρχίσει εκτεταμένες έρευνες για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, με τις δυνάμεις της Συνοροφυλακής και του Στρατού να βρίσκονται, επίσης, σε αυξημένη επαγρύπνηση!

Την ίδια ώρα, χθες τα μπλόκα στις οδικές αρτηρίες είχαν αυξηθεί, καθώς η εντολή που είχε δοθεί ήταν να ελέγχονται όλα τα οχήματα που κινούνται τόσο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όσο και σε επαρχιακούς δρόμους. Αυτό που φοβούνται όλοι είναι πως τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να στείλουν όσα πιο πολλά καραβάνια μεταναστών μπορούν, εκμεταλλευόμενα την κατάσταση συναγερμού στην οποία έχει τεθεί ο Εβρος εξαιτίας του πύρινου «θηρίου», που «καταπίνει» καλλιεργήσιμες εκτάσεις και σπίτια σε διάφορους οικισμούς! Επίσης, υπάρχουν ερωτήματα αν κάποιοι σε διατεταγμένη υπηρεσία προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το χάος που έχουν προκαλέσει οι φωτιές, ώστε να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και να προκαλέσουν νέες πυρκαγιές.


Χειροπέδες από την Αστυνομία σε 5 διακινητές εν ώρα δράσης

Την ώρα που ο Εβρος παρέμενε για τέταρτη ημέρα, χθες, παραδομένος στις διαθέσεις της πύρινης λαίλαπας και όλοι οι Ελληνες παρακολουθούσαν με την καρδιά σφιγμένη σκηνές βγαλμένες από την Αποκάλυψη, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι πέρασε χειροπέδες σε πέντε διακινητές, οι οποίοι είχαν επιχειρήσει τη Δευτέρα να προωθήσουν παράτυπους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας από τις περιοχές που καίγονταν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε συλληφθέντες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι αλλοδαποί, συνελήφθησαν σε περιοχές της Καβάλας, της Ροδόπης, του Εβρου και της Δράμας την ώρα που προσπαθούσαν να προωθήσουν σε ελληνικό έδαφος 29 παράνομους μετανάστες. Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ένας Ελληνας διακινητής, ο οποίος εντοπίστηκε προχθές το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας να κινείται με επιβατικό αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης.
Σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις παράτυπους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση έπεσε στη «φάκα» αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος εντοπίστηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να κινείται με Ι.Χ. επί της επαρχιακής οδού Αλεξανδρούπολης – Σαπών, μεταφέροντας εννέα παράνομους μετανάστες.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αρχικά δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ, στη συνέχεια, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο πεζή, χωρίς να τα καταφέρει.

Ο τρίτος συλληφθείς, ο οποίος εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, μετέφερε τέσσερις παράνομους μετανάστες, όπως και ο τέταρτος αλλοδαπός διακινητής, που εντοπίστηκε το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Δαδιάς – Γιαννούλης, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς, ο οποίος εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Δράμας – Αμφιπόλεως, μετέφερε οκτώ παράτυπους μετανάστες. Και αυτός προέβαλε αντίσταση τη στιγμή της σύλληψής του. Για τα δύο αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν και κατασχέθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί κλοπή λίγες μέρες νωρίτερα.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα