Αυστραλοί γονείς ζητούν τα μωρά τους

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν 150 ζευγάρια από την Αυστραλία από το κέντρο γονιμότητας στα Χανιά

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν 150 ζευγάρια από την Αυστραλία, τα οποία είχαν απευθυνθεί για την απόκτηση ενός μωρού στους υπευθύνους του κέντρου γονιμότητας στα Χανιά, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν στήσει «φάμπρικα» παραγωγής βρεφών που προορίζονταν για άτεκνα και ομόφυλα ζευγάρια!

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα δύο εξ αυτών κατάφεραν, μέσω «γέφυρας» που έχει στηθεί ανάμεσα στην πρεσβεία, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στο Νοσοκομείο Χανίων, να παραλάβουν τα μωράκια τους μετά την ταυτοποίηση DNA, ενώ ακόμα ένα ζευγάρι βρίσκεται στα Χανιά και έχει μπει σε διαδικασία ταυτοποίησης.

Επιπλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα για τέσσερα ακόμη βρέφη -εκ των οποίων τα δύο είναι δίδυμα-, αφού έχουν δώσει δείγμα DNA ένα ζευγάρι Ιταλών, ένα ζευγάρι Βρετανών και ένα ζευγάρι Ελλήνων. Στο μεταξύ, οι λεχώνες που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα, με καταγωγή από τη Γεωργία και τη Ρουμανία, πήραν εξιτήριο από τη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου μετά την παράδοση των νεογνών.

Μετά τις προφυλακίσεις του 73χρονου φερόμενου ως «εγκεφάλου» της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος ήταν νόμιμος εκπρόσωπος του παράνομου… εργοστασίου παραγωγής βρεφών, και του εμβρυολόγου που συνεργαζόταν με το κύκλωμα, πολλά ζευγάρια έχουν βρεθεί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «ομηρίας», καθώς δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, με αρκετά εξ αυτών, μάλιστα, να τονίζουν ότι έχουν «τραυματιστεί ψυχολογικά» από τις εξελίξεις. Να σημειωθεί ότι το παράνομο όφελος που απεκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ σε ιδιάζουσες περιπτώσεις το κόστος για να γίνει κάποιος γονιός άγγιζε και τις 120.000 ευρώ!

Η πρωτοφανής υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας στην Αυστραλία, καθώς εδώ και λίγες ημέρες βρίσκονται στα Χανιά ανταποκριτές από τρία κανάλια εθνικής εμβέλειας, καθώς και από την εφημερίδα «Herald Sun», που είναι η πρώτη σε κυκλοφορία στην Αυστραλία, με εβδομαδιαία κυκλοφορία 350.000 φύλλα και αναγνωσιμότητα από 1.250.000 αναγνώστες. Τα τηλεοπτικά δελτία καλύπτουν την υπόθεση με εκτενή ρεπορτάζ και, παρά τη μεγάλη διαφορά ώρας, προχωρούν σε ζωντανές συνδέσεις τρεις φορές την ημέρα!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα