Χανιά: Προθεσμία πήρε ο «μιζαδόρος» αξιωματικός

Ο επίορκος αστυνομικός και ο γιος του ζήτησαν 30.000 € από επιχειρηματία στα Χανιά για να μεσολαβήσουν σε διαγωνισμό

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν χθες το απόγευμα ο επίορκος αξιωματικός Ν.Ξ. της ΕΛ.ΑΣ. από την Κρήτη και ο γιος του, επίσης αστυνομικός, που φέρεται ότι ο μεν πρώτος ζήτησε «μίζα» ύψους 30.000 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει για να κερδίσει συγκεκριμένο πρόσωπο τον διαγωνισμό για μια καντίνα στους Αγίους Αποστόλους Χανίων ο δε δεύτερος παρέλαβε μέρος των χρημάτων!

Εις βάρος του επιτελικού αξιωματικού της Αστυνομίας στα Χανιά ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ εις βάρος του γιου του που υπηρετεί στην Αθήνα άσκησε δίωξη για συνέργεια στη δωροδοκία. Κατόπιν αμφότεροι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το μεσημέρι.

Πληροφορίες θέλουν να έφτασε χθες στα Χανιά έξτρα κλιμάκιο από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σε υπηρεσία της Τροχαίας, στην οποία ο κατηγορούμενος υπηρετούσε ως διοικητής, έπειτα από καταγγελίες ότι έσβηνε πρόστιμα. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως, ο κατηγορούμενος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με την έντονη συνδικαλιστική δράση φέρεται ότι εκβίαζε επιχειρηματίες ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά για να «σπρώχνει» διάφορες υποθέσεις τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του ανώτατου επιτελικού στελέχους της Αστυνομίας και «βαμμένου γαλάζιου παιδιού» (τον περασμένο Μάρτιο προσπαθούσε να διασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις βουλευτικές εκλογές) άρχισε όταν φέρεται ότι ζήτησε το ποσό των 30.000 ευρώ από έναν από τους ενδιαφερομένους που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την παραχώρηση χρήσης μιας καντίνας στους Αγίους Αποστόλους. Η συμφωνία θα ήταν ότι θα βοηθούσε τον καταγγέλλοντα να κερδίσει τον διαγωνισμό, φυσικά με το αζημίωτο. Στην περίπτωση όμως που εκείνος αρνιόταν να δώσει τα χρήματα, ο επίορκος αστυνομικός θα «έδινε» τον διαγωνισμό σε κάποιον «δικό του», όπως είπε!

Καταγγελία

Για κακή του τύχη το θύμα απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων και άρχισε αμέσως παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου και του σπιτιού του αστυνομικού, το οποίο εκείνος είχε μετατρέψει σε «φρούριο», με εγκατεστημένες κάμερες που έβλεπαν στον εξωτερικό χώρο προκειμένου να φυλάει τα νώτα του. Στο μεταξύ, ο Χανιώτης ανώτατος αξιωματικός με τη φανερή κομματική «ταυτότητα» είχε εισπράξει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.000 ευρώ και βρισκόταν σε συνεννοήσεις με τον ενδιαφερόμενο για την καντίνα προκειμένου να εισπράξει άλλα 8.000 ευρώ.

Στην τελευταία συζήτηση που είχε, μάλιστα, με τον καταγγέλλοντα του ζήτησε να περάσει από το σπίτι του για να του δώσει τα χρήματα, καθώς ο ίδιος είχε σπάσει το πόδι του και δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Δεν υπολόγιζε όμως ότι θα άνοιγε την πόρτα ο γιος του, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός. Εκείνος πήρε τα 8.000 ευρώ που του πρόσφερε το θύμα, το… ευχαρίστησε και μπήκε στο σπίτι ανυποψίαστος για όσα θα ακολουθούσαν.

Εφοδος

Προτού προλάβει καν να χαρεί για το «δωράκι», αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έφοδο και εντόπισαν τη σακούλα με τα χαρτονομίσματα, τα οποία ήταν προσημειωμένα. Κατόπιν τούτου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε πατέρα και γιο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Ο κατηγορούμενος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεν έκρυψε ποτέ την «αδυναμία» του στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας δήλωνε «στρατιώτης», έχοντας μάλιστα εκδηλώσει επιθυμία να είναι στο ψηφοδέλτιό της για τις βουλευτές εκλογές του περασμένου Μαΐου! Παράλληλα, φωτογραφιζόταν με καμάρι δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη ή στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από χρόνια, την ώρα που εκκρεμούσαν εις βάρος του άλλες ποινικές υποθέσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα