Τραμπούκισε και «Αδιάφθορους» ο 53χρονος επίορκος

Ο αξιωματικός Ν.Ξ. της ΕΛ.ΑΣ. δεν δίστασε να πει σε αστυνομικό των Εσωτ. Υποθέσεων ότι του ετοιμάζει την κάσα του

Αμετανόητος, προκλητικός και απειλητικός εμφανίστηκε απέναντι στους συναδέλφους του που του πέρασαν χειροπέδες, αλλά και απέναντι στην εισαγγελέα, παρουσία της οποίας συνελήφθη, ο 53χρονος επίορκος αξιωματικός Ν.Ξ. της ΕΛ.ΑΣ. από τα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρεται ότι ζητούσε από υποψήφιο θύμα το ποσό των 30.000 ευρώ για να μη «χτυπήσει» ο ίδιος σε δημοπρασία μία καντίνα που λειτουργεί στους Αγίους Αποστόλους. Εφτασε δε στο σημείο να πει σε στέλεχος των «Αδιάφθορων» ότι ετοιμάζει την… κάσα του!

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων, φτάνοντας στην πολυκατοικία του μιζαδόρου αστυνομικού και «χαϊδεμένου» παιδιού της Νέας Δημοκρατίας, που… ονειρευόταν να δει το όνομά του γραμμένο στο ψηφοδέλτιο της «γαλάζιας» παράταξης στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, δήλωσαν την ιδιότητά τους και προέτρεψαν τον ίδιο και τον γιο του -κατηγορείται για συνέργεια στη δωροδοκία-, που υπηρετεί ως αστυνομικός στην Αθήνα, να τους ανοίξουν την πόρτα.

Ωστόσο, πατέρας και γιος δεν ανταποκρίνονταν, με συνέπεια οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον φόβο να προλάβουν οι δύο άνδρες να εξαφανίσουν τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που πήραν για την… εξυπηρέτηση που θα έκαναν, παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στην πολυκατοικία. Εκεί, σε κοινόχρηστο χώρο, βρήκαν και τον φάκελο με μέρος από τα χρήματα της μίζας που αναγκάστηκε να παραδώσει στους κατηγορουμένους το θύμα εκβιασμού.

Σε έξαλλη κατάσταση

Εν συνεχεία οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων κατευθύνθηκαν στο διαμέρισμα του 53χρονου ανώτατου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. με την έντονη συνδικαλιστική δράση που, βλέποντάς τους, όχι μόνο αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους, αλλά άρχισε να τραμπουκίζει σε έξαλλη κατάσταση και να βρίζει τους συναδέλφους του, απειλώντας τους ότι θα μπλέξουν και ότι δεν ξέρουν με ποιον τα έχουν βάλει! Μάλιστα, έφτασε να απωθήσει βίαια ένα στέλεχος των «Αδιάφθορων» λέγοντάς του: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα»!

Από το… στόμα του θρασύτατου αστυνομικού, ο οποίος δήλωνε «στρατιώτης» της Νέας Δημοκρατίας με στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη (σ.σ.: το προφίλ του στο facebook είναι γεμάτο με φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να ποζάρει χαμογελαστός άλλοτε στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη και άλλοτε του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμα και δίπλα στον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!) δεν γλίτωσε ούτε η εισαγγελέας που ήταν παρούσα κατά την αστυνομική επιχείρηση.

Απευθυνόμενος προς το μέρος της ο 53χρονος αξιωματικός με κομβική θέση στα Χανιά, που σε ανάρτησή του τόνιζε ότι «οι νόμοι εφαρμόζονται προς άπαντες..», της είπε σε ειρωνικό και συνάμα υποτιμητικό τόνο, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τα γεννητικά όργανά του: «Αμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι…»!

Οπως τονίζουν τα στελέχη των «Αδιάφθορων», με την εριστική και άκρως επιθετική συμπεριφορά του ο 53χρονος παρεμπόδιζε τις έρευνες που κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν έπειτα από πολλές παροτρύνσεις προς τον ίδιο να σταματήσει.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 9.910 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Με τη σχηματισθείσα δικογραφία πατέρας και γιος θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον ανακριτή Χανίων για να απολογηθούν για τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται.


Απέσπασε από δικηγόρο πάνω από 52.000 ευρώ για προστασία

Οσο προχωρούν οι έρευνες, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση του επίορκου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις διαφθοράς, πλην εκείνης που κατήγγειλε μια γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι της ζήτησε 30.000 ευρώ για να μη «χτυπήσει» ο ίδιος σε δημοπρασία μια καντίνα στα Χανιά!

Ανάμεσα σε όσους φέρεται ότι έχουν καταγγείλει το ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας είναι και ένας δικηγόρος, ο οποίος υποστηρίζει ότι έδωσε περισσότερα από 52.000 ευρώ στον 53χρονο, προκειμένου να του παρέχει προστασία, καθώς φοβόταν ότι κάποιοι στο νησί ήθελαν το κακό του! Οπως είπε, μάλιστα, το θύμα στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., ο συνδικαλιστής αξιωματικός με τη φανερή κομματική ταυτότητα του ζητούσε συνεχώς χρήματα, με συνέπεια να αναγκαστεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία του και να δανειστεί «από όποιον μιλάει ελληνικά»!

Χαρακτηριστική η παρακάτω συνομιλία του με τον κατηγορούμενο υψηλόβαθμο αστυνομικό, το κινητό του οποίου παρακολουθούνταν εδώ και καιρό μέσω κοριού, καθώς οι συνάδελφοί του είχαν πληροφορίες ότι είχε εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς.

Θύμα: Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε, να μην τα λέμε στο τηλέφωνο… Κύριε Ν., αν είχα λεφτά, θα είχα έρθει το πρωί, ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Αστυνομικός: Γ., πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις, πρόσεξε. Ξέρεις…

Θύμα: Κύριε Ν., έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα…. Εχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά… Κύριε Ν., είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει, κύριε Ν., παραπάνω από τα διπλά από αυτά… Οχι, όχι, δεν λέω μόνο για τη Μ… Σας λέω και για τα παραπάνω από 52 χιλιάρικα που έχω φέρει σε εσάς. Δεν λέω τα τελευταία για τη Μ… κύριε Ν. Ε, σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του, σκεφτείτε την απελπισία του.

Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων που «ξεσκέπασαν» τον 53χρονο Ν.Ξ., ο οποίος υπηρετούσε ως διοικητής σε υπηρεσία της Τροχαίας στα Χανιά, διαπίστωσαν ακόμα ότι ζητούσε 300 ευρώ από ιδιοκτήτη φορτηγού, προκειμένου να του σβήσει μια κλήση ύψους 700 ευρώ. Τόσο ο 53χρονος όσο και ο 29χρονος γιος του, που είναι επίσης αστυνομικός, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα