Χανιά: Βίος και πολιτεία ο επίορκος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 53χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως αστυνομικού, εκβίαζε, απειλούσε και έσβηνε πρόστιμα

Δεν είχε όρια το θράσος του 53χρονου επίορκου αξιωματικού Ν.Ξ. της ΕΛ.ΑΣ. από τα Χανιά, ο οποίος δεν δίσταζε να εμφανίζεται στις δημοπρασίες με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά και να την επιδεικνύει εκβιαστικά στους πλειοδότες, απαιτώντας να του δώσουν χρηματικά ποσά για να μη «χτυπήσει» ο ίδιος τις άδειες που δημοπρατούνταν!

«Κάθε χρόνο εμφανίζεται στις δημοπρασίες του Δήμου Χανίων κρατώντας μια βαλίτσα με λεφτά» τόνισε χαρακτηριστικά ένας άνδρας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στις 20 Αυγούστου, καταγγέλλοντας τη δράση του μιζαδόρου αστυνομικού και «χαϊδεμένου» παιδιού της Νέας Δημοκρατίας, που καμάρωνε για τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Ο ίδιος περιέγραψε στα στελέχη των «αδιάφθορων» πώς ο 53χρονος επεδείκνυε την επίμαχη βαλίτσα, απαιτώντας από τους συμμετέχοντες να του δώσουν χρήματα προκειμένου να μη συμμετάσχει στις διαδικασίες των δημοπρασιών που αφορούσαν την ενοικίαση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αλλη έγγραφη καταγγελία, που έφτασε στις αστυνομικές Αρχές στις 16 Μαΐου μέσω ταχυδρομείου, έκανε λόγο για εκβιάσεις με θύματα ανθρώπους που νοικιάζουν καντίνες και ιδιοκτήτες άλλων καταστημάτων της περιοχής.

Τα στελέχη τού Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν στα χέρια τους αναφορές ακόμα και για διαγραφή τροχονομικών παραβάσεων με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, αφού σε μία περίπτωση ο κατηγορούμενος διοικητής σε υπηρεσία της Τροχαίας στα Χανιά φέρεται ότι απαίτησε και έλαβε το ποσό των 300 ευρώ από οδηγό φορτηγού, προκειμένου να του μειώσει πρόστιμο που του είχε επιβληθεί και να του επιστρέψει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος. 

Εκμετάλλευση

Επίσης, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως αστυνομικός, ο 53χρονος επιχείρησε να καθυστερήσει τις εργασίες σε διαμέρισμα στην παλαιά πόλη των Χανίων, το οποίο έχρηζε επισκευής εξαιτίας πυρκαγιάς, προκειμένου να το αγοράσει στη μισή τιμή της αξίας του.

Συγκεκριμένα, φέρεται ότι προέβαινε σε συνεχείς καταγγελίες περί δήθεν παράνομων οικοδομικών εργασιών και απειλούσε ότι θα συλλάβει τους εργάτες, με απώτερο στόχο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του είχε παρουσιαστεί και να βγει κερδισμένος! Τέλος, εκτός από τις στημένες δημοπρασίες, τις ψευδείς καταγγελίες, τις απειλές για συλλήψεις και το σβήσιμο κλήσεων, παρείχε «προστασία» σε παράγοντες του τόπου, φυσικά με το… αζημίωτο!

Η μακρά λίστα των «αδιάφθορων» με τις παρανομίες αναμένεται να μεγαλώσει έτι περαιτέρω μετά το «ξεψάχνισμα» των ηλεκτρονικών υπολογιστών του μιζαδόρου αστυνομικού, οι οποίοι έχουν ήδη μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, στην υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστές το ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας με την έντονη συνδικαλιστική δράση και τον 29χρονο γιο του, ο οποίος υπηρετεί στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, φέρεται ότι εμπλέκονται άλλα τρία άτομα και, συγκεκριμένα, μια γυναίκα και ένας άνδρας, οι οποίοι έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, καθώς και ένας αλλοδαπός άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Ο 53χρονος επίορκος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, παράβαση καθήκοντος και δωροληψία υπαλλήλου, ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί χθες στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Ομως, επικαλέστηκε ότι δεν είχε χρόνο να προετοιμάσει την απολογία του, εξαιτίας της μεταφοράς του στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ύστερα από αδιαθεσία που ένιωσε, και θα οδηγηθεί σήμερα στον δικαστικό λειτουργό, προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις. Ο 29χρονος γιος του, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στη δωροδοκία, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα