Για τον απόλυτο τρόμο μιλούν οι 90 που γύρισαν

Συγκλονίζουν οι Ελληνες που επέστρεψαν από το Ισραήλ γλιτώνοντας από τις ρουκέτες της Χαμάς

Με δάκρυα στα μάτια έπεσαν στην αγκαλιά των δικών τους ανθρώπων οι 90 Ελληνες που επέστρεψαν χθες το πρωί από το Ισραήλ, το οποίο έχει μετατραπεί σε Κόλαση επί Γης. Βαθιά ανακουφισμένοι που κατάφεραν να γλιτώσουν από το αιματοκύλισμα και τις αλλεπάλληλες σφαγές, που μαίνονται για έβδομη ημέρα, οι Ελληνες που έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκαναν λόγο για έναν πραγματικό εφιάλτη.

«Η χειρότερη φρίκη που έχω ζήσει τα 22 χρόνια που είμαι εκεί. Ρουκέτες πάνω από τα σπίτια μας, όλη την ώρα συναγερμοί. Ρουκέτα πέρασε πάνω από το σπίτι μου πολλές φορές και τρόμαξα. Δύσκολα τα πράγματα. Ελεγα 2-3 ημέρες θα περάσει και 3.000 και 7.000 ρουκέτες όλες μαζί, αυτό ήταν κάτι άλλο» περιέγραψε ένας άνδρας που έμενε μόνιμα στο Τελ Αβίβ.

Ακόμη ένας ομογενής από το Ισραήλ έκανε λόγο για μεγάλη τραγωδία, προκαλώντας ανατριχίλα με τις περιγραφές του. «Φύγαμε για να είμαστε πιο ασφαλείς. Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα, βλέποντας τις φοβερές εικόνες για το τι έγινε στη Λωρίδα της Γάζας με τους τρομοκράτες της Χαμάς. Μπήκαν στα σπίτια και έκοψαν κεφάλια από παιδάκια και έκαψαν σπίτια. Εχει πάνω από 1.200 νεκρούς Ισραηλινούς. Μπήκανε 6.30 το πρωί το Σάββατο στα σπίτια τους, στα κρεβάτια τους και τους σκοτώσανε» είπε και πρόσθεσε: «Αναγκάστηκα επειδή έχω σπίτι και στη Θεσσαλονίκη να πάρω τα εγγόνια μου και να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ο γιος μου έμεινε εκεί λόγω της δουλειάς του, γιατί δουλεύει στην εταιρία υδάτων του Ισραήλ και έπρεπε να βοηθήσει να έχει η περιοχή νερό».

«Γολγοθάς»

Τον «γολγοθά» που ανέβηκαν μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα περιέγραψαν και δύο νεαρές αδερφές που έμεναν μόνιμα στο Ισραήλ. Η 18χρονη Νόα και η 16χρονη Εντεν αναφέρθηκαν στις ώρες αγωνίας που πέρασαν στα Ιεροσόλυμα όταν ηχούσαν οι σειρήνες, καθώς και στους φίλους τους που είχαν πάει στο μουσικό φεστιβάλ Σουπερνόβα και αγνοούνται ή εκτελέστηκαν από τους τρομοκράτες. Τα κορίτσια εξηγούν πως όταν έγινε γνωστή η επίθεση που δέχθηκαν, πολίτες από ισραηλινές πόλεις και χωριά άρχισαν να στέλνουν μηνύματα στους φίλους τους που είτε υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό είτε είχαν πάει να διασκεδάσουν στο μουσικό φεστιβάλ που διεξαγόταν κοντά στη συνοριακή γραμμή.

Η 18χρονη Νόα και η 16χρονη Εντεν αναφέρθηκαν στους φίλους τους που είχαν πάει στο μουσικό φεστιβάλ Supernova και αγνοούνται ή εκτελέστηκαν.

«Μερικοί δεν μου απάντησαν και τώρα ξέρουμε ότι έχουν απαχθεί και μερικοί έχουν δολοφονηθεί. Ξέρω ένα κορίτσι που είναι Ελληνίδα Εβραία. Είχε πάει στο φεστιβάλ το Σάββατο. Την έψαχναν τρεις ημέρες και μετά ανακοινώθηκε ότι βρήκαν το σώμα της σε ένα από τα κιμπούτς, όπου την είχαν πάρει μαζί τους» ανέφερε η Νόα και συνέχισε: «Τρεις ημέρες δεν κοιμόμασταν καθόλου. Πεταγόμασταν σε κάθε θόρυβο. Ακολουθείς το ένστικτό σου. Παίρνεις μαζί σου το κινητό και τρέχεις. Εχεις δέκα δευτερόλεπτα για να φτάσεις και μετά περιμένεις εκεί για 10-15 λεπτά».

Από την πλευρά της, η Εντεν εξήγησε πως οι γονείς τους είναι στην Ελλάδα, έτσι όταν άκουσαν σειρήνες τρέξανε μαζί με τους γείτονές τους στο καταφύγιο. Σε ερώτηση για το πώς κατάφεραν να γυρίσουν στην Ελλάδα, τα κορίτσια απάντησαν πως έσπευσαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο, και έπειτα από επίπονες προσπάθειες κατάφεραν και βρήκαν πτήση που τους έφερε στην Ελλάδα και στους γονείς τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα