Μαθητής αγόραζε ουσίες με bitcoins!

Ο 18χρονος προμηθευόταν τα ναρκωτικά από το dark web. «Πρωτοφανή» χαρακτηρίζει την υπόθεση η Δίωξη Λάρισας

Στη φάκα της Αστυνομίας πιάστηκε Λαρισαίος μαθητής που προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από το… σκοτεινό διαδίκτυο, πληρώνοντας σε κρυπτονομίσματα (bitcoins). Το δέμα πρόδωσε τον νεαρό δράστη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί στο σπίτι του.

Η σύλληψη του 18χρονου μαθητή, που αγόραζε ναρκωτικά μέσω του διαδικτύου χρησιμοποιώντας bitcoins, είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Λάρισας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που έλαβαν από το τελωνείο του αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα ότι ένα πακέτο που είχε αποσταλεί από το Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό τη Λάρισα περιείχε ναρκωτικά, κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον 18χρονο παραλήπτη και να φτάσουν ως το σπίτι του.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr. τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε σχεδιάσει ο μαθητής, με αποτέλεσμα, όταν έφτασε το πακέτο στην πόρτα του, να τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί και να βρουν μέσα στο δέμα ποσότητα MDMA σε μορφή κρυστάλλου, βάρους 14,6 γραμμαρίων, 10 ηρεμιστικά χάπια αλπραζολάμης και πέντε χαρτάκια εμποτισμένα με MDMA και LSD. Ακολούθως ο 18χρονος ομολόγησε ότι είχε παραγγείλει τα ναρκωτικά μέσω του dark web και πως είχε πληρώσει με bitcoins αξίας 150 δολαρίων, τα οποία είχε μετατρέψει σε ΑΤΜ ψηφιακού νομίσματος στη Λάρισα.

Ωστόσο, η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών δεν ήταν η μόνη… ατασθαλία του νεαρού δράστη. Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 28,9 γραμμαρίων, τέσσερις συσκευασίες με σκόνη και «βραχάκια» βάρους 2,7 γραμμαρίων άγνωστης σύνθεσης, που εστάλησαν για ανάλυση, ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και μια ζυγαριά. Επιπλέον, στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, μια σιδερογροθιά και 635 ευρώ.

Εις βάρος του μαθητή σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί ο αποστολέας του δέματος και να ζητηθεί η σύλληψή του από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα