Επίσκοπος κατηγορείται για βιασμό ΑμεΑ

Η 54χρονη πρώην ερωμένη του ιεράρχη τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση του 60χρονου αδελφού της

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» εξελίσσονται για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι πιπεράτες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διπλή ζωή ενός Πατρινού επισκόπου, ο οποίος συνέπαιρνε τους πιστούς «από άμβωνος» με τον εμπνευσμένο λόγο του και όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας έβγαζε τα ράσα και κυκλοφορούσε με πολιτικά, ενίοτε… και χωρίς ρούχα!

Στην κοσμική ζωή του ο… ιεράρχης «μίστερ Χάιντ» -από το γνωστό κινηματογραφικό θρίλερ-, παραβαίνοντας κάθε κανόνα της Εκκλησίας, κυκλοφορούσε με το όνομα Αλκης Παπαδόπουλος και έκανε παρέα με επιφανείς Πατρινούς, ακόμη και με καθηγητές πανεπιστημίου. Το ακόμη πιο σκανδαλιστικό είναι πως είχε συνεχώς πλάι του τη «γυναίκα» του, όπως αποκαλούσε την 54χρονη ερωμένη του, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση επί έξι χρόνια! Μάλιστα, σύμφωνα με το flamis.gr, η συγκεκριμένη φέρεται ότι γνώριζε πως μοιραζόταν το κρεβάτι της με κάποιον που κατείχε το ανώτερο αξίωμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, είχε δηλαδή τον ίδιο «βαθμό» με κάθε μητροπολίτη της ορθόδοξης επικράτειας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν από την 54χρονη καθηγήτρια θετικών επιστημών από την αχαϊκή πόλη, ο «σκανδαλιάρης» Πατρινός ιεράρχης με το ψευδώνυμο «Αλκης», ο οποίος χρίστηκε επίσκοπος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, διατηρούσε μακροχρόνια σχέση με επίσης Πατρινή που πλέον ζει μόνιμα στη Γερμανία και ο ίδιος λειτουργούσε σε πρωτεύουσα χώρας του εξωτερικού! Ωστόσο, κάποια στιγμή εγκατέλειψε τη θέση του, επέστρεψε στην Ελλάδα και βρήκε «καταφύγιο» στην αγκαλιά της 54χρονης, με την οποία ζούσαν σαν παντρεμένοι, καθώς έμεναν συχνά στο ίδιο σπίτι, πήγαιναν μαζί διακοπές και είχαν κοινούς φίλους. Μέχρι και βίντεο από το ταξίδι που έκαναν στο Παρίσι, μετά τη χειροτονία του, έχει κυκλοφορήσει! 

Η καταγγελία

Η αντίστροφη μέτρηση για το «ξεγύμνωμα» του ιεράρχη, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στον… γυμνισμό, άρχισε το καλοκαίρι του 2022, στα Κύθηρα, όπου έκανε διακοπές με την 54χρονη σύντροφό του και τον 60χρονο ΑμεΑ αδελφό της. Κατά την παραμονή του στο όμορφο νησί, το ζευγάρι πέρασε ανέμελες στιγμές, όμως τον Αύγουστο ο επίσκοπος «μίστερ Χάιντ» και η επί σειράν ετών σύντροφός του αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Εκτοτε, ο ιεράρχης με τη διπλή ζωή φέρεται ότι λειτουργούσε σε ναό της Γερμανίας, κρύβοντας από τους πιστούς το «αμαρτωλό» παρελθόν του.

Την ηρεμία του, όμως, έμελλε να ταράξει μια καταγγελία που έκανε η 54χρονη τον περασμένο Φεβρουάριο, τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Πατριαρχείο, με την οποία τον κατηγορεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, για τον κατ’ επανάληψη βιασμό του ΑμεΑ αδελφού της! Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός ισχυρίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2022, πάνω σε μια συζήτηση με τον 60χρονο αδελφό της, του έδειξε κάποιες φωτογραφίες από τα Κύθηρα και εκείνος ένιωσε τρόμο. Τότε, άρχισε να τον ρωτά τι του συνέβη και εκείνος της απάντησε πως «σε αυτή την παραλία ο Αλκης το είχε βγάλει έξω»! 

Επειτα από μεγάλη προσπάθεια, έπεισε τελικά τον αδελφό της να της αποκαλύψει όλη την αλήθεια -σύμφωνα με την ίδια-, ότι δηλαδή ο επίσκοπος τρύπωνε κάθε νύχτα στο δωμάτιό του και τον βίαζε! «Δεν με άφηνε να κοιμηθώ. Μου έδινε μπίρα και έπινα, και μετά στεκόταν πίσω μου και έτρεμε. Ετρεμε. Και…» ακούγεται να λέει το φερόμενο ως θύμα σε ένα βίντεο. 

Δικαστική διερεύνηση

Ο επίσκοπος από την πλευρά του κατέθεσε εγγράφως μέσω δικηγόρου, δηλώνοντας πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζονται, πως ουδέποτε έχει προβεί σε τέτοιες πράξεις και πως όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας της συγκεκριμένης γυναίκας, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και του οφείλει 57.000 ευρώ. Αυτή την περίοδο η υπόθεση βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση. Μετά τα παραπάνω, όμως, γεννώνται εύλογα τα εξής ερωτήματα: Σε τι ενέργειες έχει προβεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, το οποίο έχει λάβει την καταγγελία με επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα) εδώ και περίπου εννέα μήνες; Και, επίσης, πώς επιτρέπεται στον συγκεκριμένο ιεράρχη να συνεχίσει να ιερουργεί, από τη στιγμή που φέρεται ότι υπάρχει μέχρι και βίντεο για τη «σκανδαλώδη» ζωή του;


Λάτρης του γυμνισμού και σεξομανής ο εκλεκτός του Βαρθολομαίου

Ο επίσκοπος «Αλκης», με τη διπλή ζωή, συνήθιζε να κάνει μπάνιο, αλλά και ηλιοθεραπεία, ως άλλος… Αδάμ, δηλαδή όπως τον γέννησε η μητέρα του! Μάλιστα, άφηνε την 54χρονη πρώην σύντροφό του να τον φωτογραφίζει και να τον βιντεοσκοπεί ολόγυμνο. Σε ένα από τα βίντεο διακρίνεται να συνομιλεί μαζί της, ενώ στη χιουμοριστική ερώτησή της αν έχει να δηλώσει κάτι φαίνεται να δείχνει προκλητικά με το χέρι του τα γεννητικά όργανά του, που ήταν… σε κοινή θέα!

Προέβη, δηλαδή, σε κινήσεις που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε άγαμο αρχιμανδρίτη, που κατέληξε να γίνει επίσκοπος με βούλα του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης. Επίσης, σε φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται να περπατά γυμνός σε νησί του Κορινθιακού Κόλπου, μετά την ηλιοθεραπεία. Σύμφωνα με την 54χρονη καταγγέλλουσα, έχει στα χέρια της και τη μαρτυρία της προηγούμενης συντρόφου του «Αλκη», με την οποία ο ιεράρχης διατηρούσε ερωτική σχέση επί μία δεκαετία, την περίοδο που ήταν αρχιμανδρίτης και προτού χριστεί επίσκοπος. 

Μάλιστα, η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται ότι του είχε τηλεφωνήσει ζητώντας του να την αφήσει ήσυχη, ενώ τον είχε απειλήσει πως θα του κάνει μεγάλο κακό αν συνέχιζε να ενοχλεί την οικογένειά της, λέγοντάς του, μάλιστα, πως είναι «σεξομανής» και «άρρωστος». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια εξακολουθεί να ζει στη Γερμανία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα