Το DNA στο μαχαίρι δεν οδηγεί στον δολοφόνο

Στο μικροσκόπιο των Αρχών 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα για συμμετοχή στον φόνο του Κατσουρή. Ανοίγει νέος κύκλος ερευνών

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στην υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, καθώς έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκε DNA Ελληνα στο μαχαίρι που είχε βρεθεί στο σημείο των συμπλοκών με τους Κροάτες χούλιγκαν, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ουσιαστικό στοιχείο είναι πως στο συγκεκριμένο μαχαίρι, στο οποίο είχε βρεθεί αίμα του άτυχου Μιχάλη, ταυτοποιήθηκε στη λαβή του το DNΑ (σ.σ.: ιδρώτας) του 35χρονου που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι είχε πετάξει το μαχαίρι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και πως δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος προφυλακίστηκε στις Φυλακές Ναυπλίου πριν από λίγες μέρες, καθώς υπήρχε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε βάρος του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για συμμετοχή σε επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το 2017.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο δεν είναι αρκετή για να οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας και να βρεθούν οι δολοφόνοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αλλωστε ο προφυλακισμένος 35χρονος δεν αρνήθηκε ότι το μαχαίρι ήταν δικό του, όμως η υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι το πέταξε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι Αρχές, λοιπόν, καλούνται να απαντήσουν ξεκάθαρα στα ερωτήματα που θα εγείρει υπό τη μορφή αμφιβολιών ο προφυλακισμένος οπαδός. Κρατούσε το μαχαίρι όταν δολοφονήθηκε ο Μιχάλης ή το είχε πετάξει νωρίτερα από τη στιγμή κατά την οποία φαίνεται σε βίντεο να τρέχει δίπλα από το θύμα;

Σύμφωνα με το zougla.gr, αν το DNA βρέθηκε στο μαχαίρι-πειστήριο 12, το αίμα του θύματος υπάρχει μόνο στη λαβή. Εάν βρέθηκε στο μαχαίρι-πειστήριο 56 που έχει αίμα του θύματος στη λάμα, τότε τα πράγματα περιπλέκονται, γιατί το συγκεκριμένο μαχαίρι βρέθηκε στην κατοχή ενός 23χρονου Κροάτη, με τα αρχικά L.P. Σε κάθε περίπτωση, πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης αναφέρουν πως η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού από μόνη της δεν είναι αρκετή ώστε να ασκηθεί στον 35χρονο ποινική δίωξη.

Ο προφυλακισμένος οπαδός έχει καταθέσει πως ήταν παρών όταν ο Μιχάλης Κατσουρής δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα. Είχε περιγράψει πως ο Κατσουρής, με τον οποίο ήταν φίλοι, είχε περικυκλωθεί και δεχόταν χτυπήματα από τέσσερις Κροάτες, καθώς και ότι το άτομο που του κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά φορούσε μπλούζα με διακριτικά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

«Μαχαίρι δεν είδα εκείνη τη στιγμή, ούτε να τον μαχαιρώνουν, αλλά εκεί γύρω υπήρχαν Κροάτες που κρατούσαν μαχαίρια. Ενώ τρώγαμε ξύλο εγώ κι ο Μιχάλης, βρήκαμε ένα κενό και πήγαμε να τους ξεφύγουμε γυρνώντας την πλάτη και ξεκινώντας να τρέχουμε» είχε πει στην απολογία του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει ένας νέος κύκλος απολογιών, καθώς από καταγεγραμμένες συνομιλίες που απομαγνητοφωνήθηκαν οι Αρχές έχουν την αίσθηση ότι κάποιοι γνωρίζουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε η δολοφονία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα