Παλαιοημερολογίτης ιερέας θώπευσε 12χρονο

Είναι η δεύτερη φορά που οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στον 68χρονο για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων αγοριών στη Σαλαμίνα

Στα χέρια της Δικαιοσύνης είναι για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος αγοριών στη Σαλαμίνα. Αστυνομικοί πέρασαν προχθές χειροπέδες στον ιερέα έπειτα από καταγγελία ενός αγοριού στους γονείς του ότι προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του μέσα στο σπίτι τους, ενώ αυτοί απουσίαζαν.

Οι γονείς υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και ύστερα από προκαταρκτική εξέταση ασκήθηκε σε βάρος του την περασμένη Τετάρτη ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα που οδήγησε στη σύλληψή του προχθές το μεσημέρι, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του 68χρονου αλλά και στους χώρους του ιερού ναού όπου λειτουργούσε, απ’ όπου κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια. Τα ευρήματα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για να ερευνηθεί αν υπάρχουν κάποια στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη δράση του κατηγορουμένου ως παιδόφιλου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, στην Ε΄ τακτική ανακρίτρια. Ο παλαιοημερολογίτης ιερέας, που λειτουργεί στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στη Σαλαμίνα, κατηγορείται ότι ικανοποιούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις στο κορμάκι του ανήλικου αγοριού επί ένα εξάμηνο, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Ο 68χρονος ήταν φίλος του πατέρα του αγοριού και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας του 12χρονου.

Εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία τους, επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί και ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου. Είναι η δεύτερη φορά που κατηγορείται ο 68χρονος ιερέας για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων. Το 2018 είχε κατηγορηθεί για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός 11χρονου αγοριού και το 2021 καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό. Ομως αφέθηκε ελεύθερος με ανασταλτικό μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Οι γείτονές του

Ο παλαιοημερολογίτης ιερέας μένει μόνιμα στη Σαλαμίνα τα τελευταία 20 χρόνια και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και εγγονιών. Γείτονές του λένε πως ήταν ήσυχος άνθρωπος και δεν είχε προκαλέσει προβλήματα. «Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Εχουμε πέσει από τα σύννεφα» δήλωσε χθες μια γειτόνισσα του ιερέα. Ομως άλλοι κάτοικοι της περιοχής είχαν ακούσει τους τελευταίους μήνες φήμες για τη δράση του σε βάρος ανήλικων αγοριών. Οπως λένε, από το περασμένο καλοκαίρι είχαν ακούσει κάποιες φωνές στο σπίτι του παπά, αλλά και διάφορες φήμες σε βάρος του.

Ο ψάλτης του ναού όπου λειτουργούσε ο ιερέας κάνει λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, ενώ ανέφερε ότι δεν είχε δει τίποτα «παράνομο». «Είχα δει κάνα δυο παιδιά, αλλά όχι κοντά του. Δεν έβλεπα κάποια πράγματα πονηρά. Ο κόσμος εκεί είχε συμμετοχή, τον έλεγαν παπά (μπιπ) και παπά (μπιπ). Ηταν παλιά στην Αμερική. Εμαθα έβαζε την παπαδιά να ψάλλει. Τον έχω δει στον δρόμο. Κυκλοφορούσε με πολιτικά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα