Συλλήψεις ανηλίκων για ληστείες, επιθέσεις!

Δύο Ρομά 15 και 16 ετών και ένας 17χρονος Αλβανός χτύπησαν διευθυντή σχολείου και του πήραν τη βέρα και μια αλυσίδα με σταυρό

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει η δράση συμμοριών ανηλίκων, που δεν διστάζουν να ληστέψουν ακόμα και εκπαιδευτικούς έξω από σχολικά συγκροτήματα. Συνολικά οκτώ ανήλικοι συνελήφθησαν μόλις το τελευταίο διήμερο, καθώς συμμετείχαν σε δύο ληστείες στο Κορδελιό και στην Καλαμάτα, αλλά και σε βίαια επεισόδια σε σχολείο στο Περιστέρι.

Το πιο άγριο περιστατικό ήταν αυτό εις βάρος του 54χρονου υποδιευθυντή του 2ου Λυκείου Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, όταν τρεις ανήλικοι του έστησαν καρτέρι το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το σχολείο, τον γρονθοκόπησαν και τον λήστεψαν. Δράστες είναι δύο Ρομά, ηλικίας 15 και 16 ετών, και ένας 17χρονος Αλβανός, οι οποίοι προσέγγισαν τον 54χρονο και τρεις ακόμα εκπαιδευτικούς που κάπνιζαν έξω από το προαύλιο του σχολείου.

Οταν ο υποδιευθυντής του λυκείου πήγε να αγοράσει τσιγάρα από κατάστημα ψιλικών, του επιτέθηκαν με γροθιές, άρπαξαν τη βέρα του και μια αλυσίδα με σταυρό, και εξαφανίστηκαν. Λίγη ώρα μετά αστυνομικοί εντόπισαν τους ανηλίκους και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε η βέρα. Εναντίον τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για ληστεία από κοινού και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 36χρονος θείος του 17χρονου Αλβανού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ο σταυρός του εκπαιδευτικού. Ο 36χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Η βέρα και ο σταυρός παραδόθηκαν στον υποδιευθυντή του λυκείου.

Η δεύτερη ληστεία σημειώθηκε από ανηλίκους στην Καλαμάτα. Δύο 15χρονοι μαθητές προσπάθησαν να κλέψουν το πρωί της περασμένης Κυριακής ένα μηχανάκι από περιφραγμένο οικόπεδο κοντά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ομως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. Αστυνομικοί τούς εντόπισαν και τους συνέλαβαν, ενώ πέρασαν χειροπέδες και στις 38χρονες μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας των ανήλικων παιδιών τους.

Το τρίτο περιστατικό εγκληματικότητας σημειώθηκε προχθές στο 3ο ΕΠΑ.Λ. Περιστερίου, όπου τέσσερις ανήλικοι «μπούκαραν» και απειλούσαν καθηγητές. Πρόκειται για εξωσχολικούς ηλικίας 15 και 16 ετών που μπήκαν στο σχολείο στις 11 το πρωί της Δευτέρας και κατευθύνθηκαν προς συγκεκριμένη σχολική αίθουσα. Ο καθηγητής ενημέρωσε τον λυκειάρχη, ο οποίος, μόλις έφτασε στην αίθουσα, στοχοποιήθηκε από τους ανηλίκους, που άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν. Επειτα οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί, που είχαν φτάσει στο μεσοδιάστημα, κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις από αυτούς, ενώ ο ένας διέφυγε.

Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, απειλή και εξύβριση. Ολα αυτά μόλις μία εβδομάδα μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε ηλικιωμένη από ανήλικη μέσα στο σπίτι της στο Περιστέρι. Η ανήλικη τη χτύπησε με μια μεγάλη κασετίνα που περιείχε κοσμήματα, τα οποία αφαίρεσε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα