Παύθηκε η διοικήτρια του «Ελενα», άφησε χωρίς θέρμανση το Μαιευτήριο

«Καρατομήθηκε» με παρέμβαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου – Μαιευτηρίου «Ελενα Βενιζέλου» μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων ότι το νοσοκομείο είχε μείνει δίχως θέρμανση εδώ και 10 συνεχόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια κίνηση για την αποκατάσταση της βλάβης.

Η τέταρτη κατά σειρά παύση διοίκησης δημοσίου νοσοκομείου σημειώθηκε χθες το απόγευμα, με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανακοίνωση των εργαζομένων ότι, ανήμερα τη 17η Νοεμβρίου, ο καυστήρας πήγε να τεθεί σε λειτουργία, ωστόσο «το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης, λόγω παλαιότητας, έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία». 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να… ξεπαγιάσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες «το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς, καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β’ Κτίριο», σύμφωνα με τους εργαζομένους.

Πλημμύρισε το κτίριο 

Επίσης, από τη βλάβη στη θέρμανση πλημμύρισαν τα υπόγεια και τα ισόγεια του κτιρίου, ενώ έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους: «Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο Ακτινολογικό, με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου, αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επισκευών. Μάλιστα, διευκρινίζουν ότι το σωματείο είχε καταγγείλει επανειλημμένα την εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους ασθενείς και το προσωπικό, αναρωτώμενοι σχετικά: «Τι θα γίνει, άραγε, σε έναν σεισμό; Μας κλειδώνουν και το βράδυ τις πόρτες».

Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη, άρχισε η 48ωρη πανελλαδική απεργία στα δημόσια νοσοκομεία και ότι σήμερα στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο προαύλιο του «Ελενα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα