Συγκίνηση! Πτυχία σε θύματα των Τεμπών

Θλίψη στην τελετή στο ΑΠΘ για την Ελπίδα Χούπα και την Εριέττα Μόλχου, όπου συγγενείς των τραγικών κοριτσιών παρέλαβαν τους τίτλους σπουδών

Ράγισαν και οι πέτρες χθες το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολικά η τελετή ορκωμοσίας για την Ελπίδα Χούπα και την Εριέττα Μόλχου, θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, με τους συγγενείς των αδικοχαμένων κοριτσιών να παραλαμβάνουν το πτυχίο Αρχιτεκτονικής. Παραλαμβάνοντας το πτυχίο της Εριέττας Μόλχου, η μητέρα της είπε: «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για όλα τα παιδιά, για τις προσπάθειές τους, και μαζί με τα παιδιά γιορτάζουν και τα δικά μας παιδιά, μέσα από εμάς. Εγώ είμαι πολύ υπερήφανη για την Εριέττα μου».

Από την άλλη, το πτυχίο της 28χρονης Ελπίδας παρέλαβαν τα αδέρφια της, Κωνσταντίνος και Σεραφείμ. Νωρίτερα, ο πατέρας της, Χρήστος Χούπας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε κοινοποιήσει την πρόσκληση στην τελετή ορκωμοσίας, τονίζοντας πως ο ίδιος και η μητέρα της φοιτήτριας δεν είχαν τη δύναμη να παρευρεθούν. «Ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή του, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ» έγραψε.

Αργότερα, δέχτηκε να μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με τις περιγραφές του για την κόρη του. «Δεν αντέχω να πάω να πάρω το πτυχίο. Είπαμε με τη μητέρα της εμείς να μην πάμε, αλλά να πάνε τα παιδιά μας, είναι πιο εύκολο νομίζω για τις νεαρές ηλικίες.

Το συζητήσαμε με τα παιδιά και θα πάνε με τους φίλους τους και τα ανίψια μας. Θα της δώσουν τιμητικά το πτυχίο, γιατί του χρόνου θα το έπαιρνε. Θα ήθελα να πάω να το πάρω, αλλά δεν μπορώ, γιατί για εμένα αυτό είναι τρεις φορές κηδεία, γιατί τώρα ξέρω τι γίνεται. Γιατί στην κηδεία ήταν η έκπληξη, έλεγες “μήπως δεν συμβαίνει σε εμένα;”» είπε ο πατέρας της κοπέλας με τρεμάμενη φωνή και συνέχισε:

«Ποτέ δεν το περιμέναμε. Η οικογένειά μας έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μια χαροκαμένη οικογένεια. Δεν είναι καθόλου εύκολο για εμάς, ακόμη την ψάχνουμε, ξυπνάμε τη νύχτα στο ύπνο μας και την ψάχνουμε».

Ο Χρήστος Χούπας αναφέρθηκε και στην πορεία των ερευνών σχετικά με το δυστύχημα. «Δεν βλέπω να παίρνουμε απαντήσεις» τόνισε, και επέκρινε τη Δικαιοσύνη για τους χρόνους και ορισμένες κινήσεις της σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Παράλληλα, έκανε λόγο για την παράσταση διαμαρτυρίας από τους συγγενείς όλων των νεκρών της τραγωδίας. «Στις 12 Δεκεμβρίου μαζευόμαστε στο Σύνταγμα, όμορφα και σεμνά, με τις βαλίτσες μας, με καμιά 20αριά τραγούδια που γράφτηκαν για το δυστύχημα των Τεμπών, και θα μας συντροφεύουν όλοι οι φίλοι μας» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα