Χάος στην Αθήνα λόγω των μέτρων ασφαλείας!

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος στους δρόμους τις ώρες που βρίσκονταν ο «σουλτάνος» και η πολυάριθμη συνοδεία του στην πρωτεύουσα

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» προκλήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από νωρίς το πρωί είχαν κλείσει κεντρικοί δρόμοι, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν στην Ηρώδου Αττικού, στην Πινακοθήκη, στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, μετατρέποντας την περιοχή σε… απόρθητο φρούριο.

Συνολικά 3.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ η Τροχαία προχώρησε στις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Εκπαιδευμένοι σκύλοι της Αστυνομίας έλεγχαν την περιοχή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές ήταν ακροβολισμένοι σε ταράτσες κτιρίων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Οι συρμοί διέρχονταν από τον σταθμό χωρίς στάση. Νωρίτερα είχαν κλείσει και οι σταθμοί του μετρό «Κατεχάκη», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής». Κλειστός έμεινε και ο Εθνικός Κήπος καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν.

Κυκλοφοριακό χάος δημιουργήθηκε επί ώρες λόγω του κλεισίματος τμημάτων των λεωφόρων Κατεχάκη, Μεσογείων, Βασ. Σοφίας, Κηφισίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Αμαλίας, Αλεξάνδρας και των οδών Μιχαλακοπούλου, Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας. Οπως ήταν εύλογο, οι μετακινήσεις μετατράπηκαν σε… μαρτύριο για όσους ήθελαν να πάνε στις δουλειές τους, ενώ «νέκρωσαν» τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Αυξημένα αστυνομικά μέτρα είχαν ληφθεί και σε όλη τη διαδρομή από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, με παρατεταγμένους αστυνομικούς σε όλο το μήκος της διαδρομής, ενώ από αέρος πετούσαν συνεχώς ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας. Ιδιαίτερα αυξημένα ήταν τα μέτρα και γύρω από την τουρκική πρεσβεία.

Προσαγωγές

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκαν για λόγους δημόσιας ασφάλειας οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα από τις 6 το πρωί μέχρι την αναχώρηση του Τούρκου προέδρου. Λόγω της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων έγιναν προσαγωγές 20 φοιτητών από την Κύπρο που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι 20 Κύπριοι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να φωνάξουν συνθήματα εναντίον του Ερντογάν. Αστυνομικοί τούς προσήγαγαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για εξακρίβωση των στοιχείων τους. Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και βουλευτές των «Σπαρτιατών», οι οποίοι κρατούσαν ένα πανό με το πρόσωπο του Ερντογάν που έγραφε «Ανεπιθύμητος». Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας τους ζήτησαν και κατέβασαν το πανό, προκειμένου να μη συλληφθούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα