Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Όμηροι Ιταλοί γονείς

Το δικαστήριο που θα κρίνει την οριστική επιμέλεια των μωρών ορίστηκε για τον Φεβρουάριο του 2024

Σε άτυπη ομηρία βρίσκεται ένα ζευγάρι Ιταλών που απέκτησε δίδυμα με παρένθετη μητέρα μέσω της κλινικής στα Χανιά που εμπλέκεται από τον περασμένο Αύγουστο σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών. Οι Ιταλοί γονείς με τα μωρά τους έχουν αναγκαστεί να παραμένουν στα Χανιά εδώ και τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, με προσωρινή διαταγή έχουν εξασφαλίσει από τον περασμένο Νοέμβριο την προσωρινή επιμέλεια των παιδιών, όμως το τακτικό δικαστήριο που θα κρίνει την οριστική επιμέλεια των μωρών ορίστηκε για τον Φεβρουάριο του 2024 κι έτσι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τα μωρά.

Αύγουστος

Το ζευγάρι των Ιταλών έφτασε στην Κρήτη τον περασμένο Αύγουστο με καλοκαιρινά ρούχα και θα αναγκαστεί να κάνει… Χριστούγεννα μακριά από την πατρίδα του. «Εκλιπαρούμε τους δικαστές να μας στείλουν σπίτι για τα Χριστούγεννα, να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο εδώ. Και οι δικαστές είναι γονείς, τους παρακαλάμε να μας αφήσουν να κάνουμε Χριστούγεννα στο σπίτι, με τα μωρά μας, με τους γονείς μας, όπως κάνουν όλοι οι Χανιώτες, όπως όλος ο κόσμος…» αναφέρουν σε συνέντευξή τους στο τοπικό site zapranews.gr.

H Σ.Π. και ο Φ.Σ. είχαν απευθυνθεί στην κλινική των Χανίων για τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας, ως ύστατη λύση, καθώς η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να τεκνοποιήσει. «Εχω χάσει δύο μωρά, δύο παιδιά που τα κυοφόρησα, τα γέννησα και τα είδα να πεθαίνουν. Το ένα πέθανε στα χέρια μου» δήλωσε η Σ.Π. Το ζευγάρι είχε προσπαθήσει μέσω εξειδικευμένης κλινικής στην Ιταλία να δημιουργήσει δικά του έμβρυα, τα οποία θα υποβάλλονταν σε εξέταση DNA πριν εμφυτευτούν στη μήτρα της για να εξασφαλιστεί πως δεν ήταν θνησιγενή.

Όμως η γυναίκα απέβαλε και διαγνώστηκε με καρδιολογικό πρόβλημα που δεν της επέτρεπε να προσπαθήσει για νέα εγκυμοσύνη. Στη συνέχεια μπήκαν σε πρόγραμμα για υιοθεσία παιδιού στην Ιταλία, αλλά τους απέρριψαν γιατί δεν πληρούσαν το κριτήριο του υψηλού εισοδήματος (άνω των 25.000 ευρώ τον χρόνο). Η λύση της τεκνοποίησης με παρένθετη μητέρα ήταν η λύση ανάγκης που βρήκαν σε κλινική των Χανίων μέσω του διαδικτύου.

«Ήμασταν αφελείς, τους πιστέψαμε. Μας εξαπάτησαν. Μας είπαν πολλά ψέματα» λένε οι Ιταλοί, όταν συνειδητοποίησαν ότι παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη ο γιατρός, ο εμβρυολόγος και προσωπικό της κλινικής. Οταν ενημερώθηκαν στις 14 Αυγούστου για τις δικαστικές περιπέτειες της κλινικής, πήραν την πρώτη πτήση από Ιταλία και πήγαν στα Χανιά. Ομως η παρένθετη μητέρα εξαφανίστηκε και άρχισε η δικαστική περιπέτεια για την επιμέλεια των διδύμων. Τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση των παιδιών δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ληξιαρχική πράξη γέννησης για τα μωρά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν ονοματοδοσία και τα παιδιά να αποκαλούνται «μωρό Α» και «μωρό Β».

«Ήρθαμε με τα καλοκαιρινά μας ρούχα, περιμέναμε να μείνουμε τρεις εβδομάδες. Ολα τα πράγματα για τα μωρά τα αγοράσαμε από την αρχή, καρότσι, κούνιες, μπεμπέ, ρούχα, σεντονάκια, πράγματα που τα είχαμε και στην Ιταλία, τα αγοράσαμε δύο φορές. Ρούχα δικά μας δεν είχαμε, ψωνίσαμε από τη λαϊκή αγορά» επισημαίνει η Σ.Π. «Σας παρακαλώ βοηθήστε μας, μη μας αφήσετε άλλο εδώ. Έχουμε εξοντωθεί οικονομικά και ψυχολογικά. Θέλουμε μόνο να γυρίσουμε στο σπίτι μας, να κάνουμε γιορτές» προσθέτει ο σύζυγός της, απευθύνοντας δραματική έκκληση για να εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν η δικαστική απόφαση και να δοθεί λύση στην άτυπη ομηρία των ίδιων και των δύο μωρών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα