Αλβανοί μπράβοι οι δράστες των πυροβολισμών στο Γκάζι

Η Αστυνομία «φωτογραφίζει» τη συμμορία Lions ως υπαίτια της επίθεσης με όπλα στην παρέα των Κρητικών τα ξημερώματα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών στο κεφάλι

Γκανγκστερική επίθεση με… άρωμα Σικάγου θύμισε η προχθεσινή συμπλοκή στο Γκάζι, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως οι δράστες των πυροβολισμών σε βάρος τριών Κρητικών έπειτα από μπάτσελορ πάρτι είναι αδίστακτοι μπράβοι της νύχτας, «φωτογραφίζοντας» τη συμμορία Lions, η οποία είχε σκοτώσει τον περασμένο Φεβρουάριο 39χρονο υδραυλικό σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Η υπόθεση με τους αδίστακτους πιστολέρο που επέβαιναν σε σκούρο ανθρακί τζιπ θυμίζει τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Ιωνία, όταν μέλη της συμμορίας Lions είχαν σκοτώσει εν ψυχρώ Αλβανό υδραυλικό, εγκαταλείποντας πίσω τα θηριώδη τζιπ με τα οποία είχαν φτάσει στην καφετέρια. Αυτή τη φορά ο καβγάς που οδήγησε σε πυροβολισμούς και στον σοβαρό τραυματισμό των τριών Κρητικών μετά τη νυκτερινή τους διασκέδαση στο Γκάζι σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου έξω από γνωστό κλαμπ στην οδό Ιάκχου.

Διαπληκτισμός

Οι επτά Κρητικοί είχαν βγει το βράδυ της Παρασκευής για το μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου τους, ο οποίος παντρεύεται στις 29 Δεκεμβρίου. Διασκέδασαν στο μαγαζί όπου τραγουδά η Νατάσα Θεοδωρίδου μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα και έπειτα έφυγαν. Πέρασαν από διάφορα κλαμπ της περιοχής και κατέληξαν σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά. Φεύγοντας από το κλαμπ στις 6 το πρωί, πήγαν να φάνε σε μια πιτσαρία που βρίσκεται στην οδό Ιάκχου, κοντά σε άλλο γνωστό κλαμπ της περιοχής.

Ενα άτομο που ήταν σε κοντινή απόσταση φώναξε την ώρα που περνούσε ένα ανθρακί τζιπ. Αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι μέσα στο τζιπ επέβαιναν τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας μιλούσε αλβανικά και ο άλλος ελληνικά. Οι δύο κατέβηκαν και πλησίασαν την παρέα των Κρητικών. Ενας από τους δύο έριξε ένα χαστούκι σε ένα μέλος της παρέας και όταν οι υπόλοιποι αντέδρασαν, ο δεύτερος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τουλάχιστον τέσσερις φορές προς το μέρος τους, τραυματίζοντας τους τρεις, τον ένα σοβαρά στο κεφάλι.

«Σηκώθηκε ο ένας που τον πυροβόλησαν και περιφερόταν ματωμένος με ένα λευκό πουκάμισο που φορούσε. Ηταν μέσα στα αίματα και πήγαινε πέρα δώθε. Ηταν σαν ζαλισμένος. Οι άλλοι δύο ήταν αρκετή ώρα κάτω» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Ενα από τα ενδεχόμενα τα οποία εξετάζονται από τα στελέχη του Τμήματος Εκβιαστών είναι οι επιβάτες του ανθρακί οχήματος να είναι μέλη της συμμορίας Lions. Από τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί προκύπτει πως ο ένας από τους δύο δράστες, που είναι εύσωμος, μοιάζει με δράστη της δολοφονικής επίθεσης που είχαν κάνει μέλη της συμμορίας στη Νέα Ιωνία, σκοτώνοντας τον 39χρονο υδραυλικό.

Λίγες μέρες αργότερα ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή είχε παρουσιαστεί στις Αρχές και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερο. Οι υπόλοιποι είχαν εξαφανιστεί. Οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση εκτιμούν ότι οι Αλβανοί εμπλεκόμενοι είχαν διαφύγει στη χώρα καταγωγής τους. Θεωρούνται σκληροί κακοποιοί, με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο, ενώ δραστηριοποιούνταν ως συνοδοί γνωστών τράπερ, αλλά και σε περιστατικά ξυλοδαρμών.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Ασφάλειας, ο ξαφνικός τρόπος που έγινε η συμπλοκή και ο τύπος του αυτοκινήτου, τζιπ, προϊδεάζουν να πρόκειται για μέλη της συμμορίας Lions, που είναι αδίστακτοι, προκλητικοί και «τραβάνε» όπλο με μεγάλη ευκολία. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί οι κάλυκες από το 9άρι πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε. Επίσης, έχει συλλεχθεί βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στο Γκάζι, το οποίο εξετάζεται καρέ καρέ, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες της επίθεσης.

Στο μεταξύ βίντεο-ντοκουμέντο «ανέβηκε» στο TikTok από τη στιγμή των πυροβολισμών έξω από το κλαμπ. Το οπτικό υλικό, που έχει διάρκεια 41 δευτερόλεπτα, δείχνει την παρέα των Κρητικών να είναι έξω από γνωστό κλαμπ στο Γκάζι και να τους πλησιάζουν τα δύο άτομα που κατέβηκαν από το ανθρακί Range Rover. Στο σημείο είναι σταματημένα και άλλα αυτοκίνητα, ενώ κινούνται ανυποψίαστοι νέοι που μπαίνουν ή βγαίνουν από κέντρα διασκέδασης στην οδό Ιάκχου. Οι δύο δράστες φτάνουν στην παρέα των επτά Κρητικών, συνομιλούν και στη συνέχεια απομακρύνονται με τα τρία θύματα.

Τέσσερις φορές

Επειτα από καβγά ο ένας από τους δύο δράστες βγάζει το όπλο και πυροβολεί τέσσερις φορές εναντίον των τριών Κρητικών. Στη συνέχεια κατευθύνονται με αργά βήματα στο τζιπ και φεύγουν. Τόσο το μαύρο τζιπ, που είχε νοικιαστεί με leasing, όσο και οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί μετά την αιματηρή συμπλοκή. Οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων για να εντοπίσουν τους δράστες και την πορεία του τζιπ πριν και μετά τη συμπλοκή.

Εκτιμούν πως πρόκειται για Αλβανούς, σκληρούς μπράβους της νύχτας, που παρέχουν «προστασία» σε νυχτερινά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, δεν αποκλείουν να έχουν ήδη διαφύγει στην Αλβανία, όπως άλλωστε είχαν κάνει και μετά τη δολοφονία του υδραυλικού στη Νέα Ιωνία.


Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για ένα από τα θύματα, που είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών

Αγωνία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας των τριών ανδρών που πυροβολήθηκαν έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι. Οι τρεις τραυματίες, ηλικίας 28 ετών οι δύο και 33 ετών ο τρίτος, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και νοσηλεύονται στη Νευροχειρουργική Κλινική. Ο πιο σοβαρά από αυτούς, ο Δημήτρης Ο., ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάσταση του άτυχου πατέρα δύο ανήλικων παιδιών χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά σταθερή. Οι γιατροί αναφέρουν πως είναι κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα. Σε καλύτερη κατάσταση είναι ο, επίσης, τραυματίας αδερφός του Γιάννης Ο. και ο 28χρονος φίλος τους Φραγκίσκος Ρ., ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος κατά τη συμπλοκή, οι οποίοι νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ο τραυματισμός τους θεωρείται σοβαρός, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους.

Στο πλευρό τους οι συγγενείς

Στο πλευρό των δύο αδερφών, του Δημήτρη και του Γιάννη, αλλά και του φίλου τους, Φραγκίσκου, είναι οι γονείς και συγγενείς τους που ήρθαν από την Κρήτη στην Αθήνα μετά το αιματηρό περιστατικό. Αστυνομικοί κατάφεραν να πάρουν κατάθεση από τον έναν τραυματία και τους φίλους τους που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο του αιματηρού περιστατικού.

«Δεν τους γνωρίζαμε ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους» φέρεται ότι κατέθεσε στους αστυνομικούς ο ένας από τους τραυματίες. Επίσης, ανέφερε πως η παρέα του δεν έκανε κάποια κίνηση που να προκαλέσει τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου. Απλά αντέδρασαν όταν ο οδηγός του τζιπ, περνώντας από την οδό Ιάκχου, πάτησε σε λακκούβα με νερό και τους έβρεξε.

«Οταν άκουσα τους πυροβολισμούς, νόμιζα ότι είναι ψεύτικο το πιστόλι για να μας φοβίσει. Οταν όμως έβλεπα τους φίλους μου να πέφτουν κάτω…» κατέθεσε μέλος της παρέας των Κρητικών. «Είναι ήσυχα, είναι πολύ καλά παιδιά, δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα» δήλωσε συγγενής του 28χρονου τραυματία. Ο σοβαρά τραυματίας είναι ένας φιλήσυχος επιχειρηματίας στα Μάλια. «Είναι ιδιοκτήτης ενός ιταλικού εστιατορίου. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, είναι όλοι εργατικά παιδιά. Δεν ξέρω τι έγινε, βρε παιδί μου. Βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο» επισήμανε ο συγγενής του.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα