Σοκ! Μοιραία καταδίωξη για 29χρονο αστυνομικό

Νεκρός μοτοσικλετιστής της ΔΙΑΣ που κυνηγούσε Ρομά με κλεμμένο αυτοκίνητο στην εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Σε τραγωδία κατέληξε η καταδίωξη Ρομά που είχαν κλέψει αυτοκίνητο για έναν 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Ασπροπύργου.

Νεκρός έπεσε ο 29χρονος Χρήστος Κουρουνιώτης με καταγωγή από την Πάτρα, ο οποίος ήταν ο οδηγός μοτοσικλέτας της ΔΙΑΣ που καταδίωξε μαζί με το πλήρωμα περιπολικού δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν τέσσερις Ρομά. Σοβαρά τραυματίστηκε ο 33χρονος αστυνομικός που ήταν συνεπιβάτης στη μηχανή. Η καταδίωξη άρχισε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα, όταν κάτοικοι στη Νίκαια ενημέρωσαν την Αστυνομία για κλοπή αυτοκινήτου από την οδό Ματρώζου. Το ένα αυτοκίνητο με τους Ρομά εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ακολούθησε το δεύτερο με τους ομοφύλους τους.

Το δεύτερο όχημα εντοπίστηκε από το πλήρωμα περιπολικού και τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που άρχισαν να το καταδιώκουν. Για περίπου 20 λεπτά ο οδηγός του οχήματος προσπαθούσε να διαφύγει, αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα, ενώ παραβίασε όλους τους φωτεινούς σηματοδότες μέχρι να βγει στη λεωφόρο Αθηνών. Από εκεί κινήθηκε στο ρεύμα προς Ασπρόπυργο και στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου φρέναρε απότομα στην προσπάθειά του να κάνει αναστροφή, για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. Ο οδηγός του περιπολικού που ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής κατάφερε να φρενάρει και να σταματήσει μπροστά από το αμάξι που καταδίωκαν. Ομως ο 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ δεν πρόλαβε να φρενάρει και έπεσε πάνω στο προπορευόμενο περιπολικό της ΕΛΑΣ.

Από την πρόσκρουση ο οδηγός της μηχανής εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 60 μέτρων από το σημείο της σύγκρουσης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο συνάδελφος του, συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα, τραυματίστηκε σοβαρά με χτυπήματα στη λεκάνη, στα πόδια και τα πλευρά. Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου κατέληξε ο 29χρονος με καταγωγή από την Πάτρα, ο οποίος έχει αδελφό που είναι επίσης αστυνομικός. Ο δεύτερος αστυνομικός συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα διακομίστηκε στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα.

Μετά το δυστύχημα συνελήφθη ο 20χρονος Ρομά που οδηγούσε το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο. Ο συνήγορος του συλληφθέντος Γιώργος Κριεμάδης δήλωσε χθες πως ο εντολέας του δεν είχε σκοπό να προκαλέσει τον θάνατο του αστυνομικού. Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού που έπεσε νεκρός κατά την εκτέλεση του καθήκοντος εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. «Αλλος ένας Ελληνας αστυνομικός έπεσε στον βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει τον δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης» συμπλήρωσε. «Για κάποιους αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι απλώς νούμερα, όμως εμείς ξέρουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι αγώνα κάνουν τα παιδιά στην Αμεση Δράση και στην Ομάδα Δίας. Προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η Πολιτεία είναι απούσα» σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει (ως ομοσπονδία) είναι να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μου να μην είναι αναλώσιμοι. Είναι δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω τι πρέπει πια να κάνουμε πλέον ως συνδικαλιστές για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών.

Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του θανάτου του αστυνομικού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συλλογικά η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν απαντήσεις για τα μέσα, τη συντήρηση και αναβάθμισή τους, που διαθέτουν οι μονάδες που βρίσκονται στη δράση… καθώς και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για ανάλογου τύπου περιστατικά» τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Κώστας Μπάρκας.


Τραυματισμός αστυνομικού σε κλήση για ενδοοικογενειακή βία με Ρομά

Τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά με πρωταγωνιστές αστυνομικούς που τραυματίζονται βαριά πάνω στο καθήκον διαδέχονται το ένα το άλλο, εγείροντας προβληματισμό. Μετά τον 31χρονο που δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα και τον 29χρονο που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καταδίωξης, ακόμη ένας ένστολος τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός κλήθηκε να πάει σε σπίτι στη Συμμαχική Οδό, σε καταυλισμό Ρομά, μαζί με συναδέλφους του, καθώς υπήρξε ενημέρωση για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Οταν έφτασε στο σημείο με περιπολικό μπήκε στο σπίτι για έλεγχο. Ωστόσο, στην προσπάθειά του να περάσει χειροπέδες σε έναν άνδρα, υπήρξε συμπλοκή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χάσει τους δράστες μέσα από τα χέρια του. Ο ένστολος μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως είχε υποστεί εξάρθρωση ώμου.

Η ανάρτηση

Το περιστατικό έκανε γνωστό μέσα από ανάρτηση στο facebook ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης, ανεβάζοντας και φωτογραφία του τραυματισμένου αστυνομικού. Οπως τόνισε, πριν από λίγες μέρες υπήρξε ακόμη ένας τραυματισμός αστυνομικού, ευτυχώς και πάλι ελαφρύς. Μάλιστα, επεσήμανε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι και πολίτες καλούσαν το «100» για να έρθει!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα