Επιασαν τον έναν από τους δύο Αλβανούς για την επίθεση στο Γκάζι

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και του 37χρονου, που πυροβόλησε στο κεφάλι τούς τρεις φίλους από τα Μάλια

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 37χρονου αδίστακτου πιστολέρο που πυροβόλησε στο κεφάλι για μια… λακκούβα τρεις Κρητικούς στο Γκάζι έχει εξαπολύσει η Αστυνομία, ενώ έχει ήδη συλληφθεί ο 33χρονος συνεργός του, που γρονθοκόπησε το ένα από τα τρία θύματα.

Πρόκειται για τον 33χρονο Αλβανό Εμιλιάνο Γιακούπι, μέλος της σκληρής συμμορίας Lions, που «πρωταγωνίστησε» και στη δολοφονική επίθεση τον περασμένο Φεβρουάριο σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, όπου σκοτώθηκε εν ψυχρώ ένας 39χρονος υδραυλικός. Ο 33χρονος κακοποιός συνελήφθη προχθές το βράδυ στα βόρεια προάστια, συγκεκριμένα στα Βριλήσσια, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών. Μάλιστα, εντόπισαν και το ενοικιαζόμενο τζιπ με το οποίο διέφυγαν. Στην ίδια περιοχή εκτιμάται ότι διαμένει και ο 37χρονος πιστολέρο, ο οποίος αναζητείται.

Πλαστές πινακίδες

Ας σημειωθεί ότι μετά τους πυροβολισμούς οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες του οχήματος και είχαν τοποθετήσει πλαστές, σε μια προσπάθεια να μην εντοπιστούν. Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανεύρεση αποτυπωμάτων και δειγμάτων γενετικού υλικού.

Ο 33χρονος Αλβανός οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του κακουργηματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροήν και παραπέμφθηκε να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, στην 29η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου πιστολέρο και οδηγού του τζιπ, που σκόρπισε τον τρόμο στο Γκάζι. Ο πιστολέρο κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροήν, οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο 37χρονος Αλβανός διακρίνεται σε βίντεο να βγαίνει από τη θέση του οδηγού και να πυροβολεί τους τρεις νεαρούς από κοντινή απόσταση.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν χθες το πρωί φωτογραφία του αδίστακτου κακοποιού που πυροβόλησε τους τρεις Κρητικούς. Πρόκειται για τον Ναντί Ισμέτ Ιντρίζι, γνωστό και ως Fatbardh Idrizi, σεσημασμένο σκληρό ποινικό, που φέρεται ότι είναι ηγετικό στέλεχος της αλβανικής μαφίας και είχε απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα κατά το παρελθόν. Τον Αύγουστο του 2012 ήταν ο βασικός ύποπτος για ένοπλη ληστεία στον Αυλώνα, με λεία 350.000 αλβανικά λεκ. Τότε είχε ανοίξει πυρ κατά των Αλβανών αστυνομικών Isuf Lamaj και Besnik Brahimaj.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο 37χρονος πιστολέρο είχε πάρει μέρος και αυτός στη δολοφονία του υδραυλικού σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, αλλά είχε διαφύγει τη σύλληψη, βρίσκοντας καταφύγιο στην Αλβανία. Ο Leonard Idrizi, αδερφός του καταζητούμενου Ναντί Ισμέτ Ιντρίζι, δολοφονήθηκε ενώ ήταν μέλος της συμμορίας Coles. Ο 33χρονος συμπατριώτης του συγκατηγορούμενός του Εμιλιάνο Γιακούπι μετά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς εμφανίστηκε σοκαρισμένος από την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά των τριών Κρητικών.

«Ηταν ένας καβγάς του δρόμου. Εγώ έριξα ένα χαστούκι, δεν ήξερα ότι ο άλλος θα πυροβολούσε. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε. Εγώ ήμουν φοβισμένος» ισχυρίστηκε μιλώντας στους αστυνομικούς. Οπως υποστηρίζει, χαστούκισε τον έναν Κρητικό, που τον εξύβρισε, ενώ δεν γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε πάνω του όπλο. Ο συλληφθείς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές αυτοκινήτων, διαρρήξεις σπιτιών και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ καταζητούνταν για τη δολοφονία του Αλβανού Τελούμπ Ισλάμι στη Νέα Ιωνία. Μάλιστα, είχε κατηγορηθεί για υπόθεση διακίνησης μεταναστών και κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Σε κρίσιμη κατάσταση ο 33χρονος Κρητικός

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ο 28χρονος Φραγκίσκος και ο συνομήλικός του Γιάννης νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και, μάλιστα, σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν σε απλές κλίνες. Αντίθετα, σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή στη ΜΕΘ, νοσηλεύεται ο 33χρονος αδερφός του 28χρονου, Δημήτρης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στα Μάλια και πατέρας δύο μικρών παιδιών, ο οποίος παντρεύτηκε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, την 1η Δεκεμβρίου. Χθες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας από το κρανίο του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα