Κατηγορεί τα θύματα ο φίλος τού πιστολέρο!

Σύμφωνα με τον 33χρονο συλληφθέντα, ο ένας Κρητικός έφτυσε και ο άλλος γρονθοκόπησε τον δράστη

Στους Κρητικούς ρίχνει το… μπαλάκι για την αιματηρή συμπλοκή στο Γκάζι ο 33χρονος Αλβανός συνεπιβάτης του τζιπ που οδηγούσε ο 37χρονος συμπατριώτης του πιστολέρο, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από έναν χρόνο, ύστερα από 10ετή φυλάκιση για πυροβολισμούς σε βάρος τριών αστυνομικών στην Αλβανία.

Ενα μπουκάλι με νερό που εκτόξευσε ένας από την παρέα των Κρητικών, όταν το θηριώδες τζιπ έπεσε σε λακκούβα με λιμνάζοντα ύδατα πιτσιλώντας τους, υποστηρίζει πως ήταν η αφορμή για να κατέβουν από το όχημα και να λογομαχήσουν. Ομως, αιτία των πυροβολισμών ήταν για τον 33χρονο ότι το ένα από τα αδέρφια από τα Μάλια τον έφτυσε, ενώ το άλλο γρονθοκόπησε τον πιστολέρο, πριν αυτός βγάλει το πιστόλι και τους πυροβολήσει στο κεφάλι.

«Επειδή το αυτοκίνητο ήταν μεγάλο, πάτησε σε μια λακκούβα με νερό και έβρεξε την παρέα των παιδιών που ήταν στο πεζοδρόμιο. Ενας από τους νεαρούς γύρισε και του είπε “Τι κάνεις, ρε μ…..;”. Είχε ένα μπουκάλι στο χέρι και του το πετάει. Ηταν κατεβασμένο το τζάμι του αυτοκινήτου και ο 37χρονος νευρίασε. Σταματάει το τζιπ, και μάλιστα σταμάτησαν και άλλα αυτοκίνητα, που ήταν πίσω μας. Κατεβαίνει κάτω και του ζητάει τον λόγο: “Ποιον είπες μ…., ρε;” Κατεβαίνω και εγώ για να προσπαθήσω να τον συγκρατήσω. Τότε ο νεαρός είπε πως “εντάξει, δεν είπα εσένα μ…..”. Λέει “ΟΚ” και γυρνάει να πάει προς το αυτοκίνητο» περιγράφει ο κατηγορούμενος στην προανακριτική του απολογία στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Aπολογείται σήμερα

Σύμφωνα με τον 33χρονο συλληφθέντα, που απολογείται σήμερα στην 29η τακτική ανακρίτρια Αθηνών για απλή συνέργεια στο αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, «εκείνη τη στιγμή έρχονται τα δυο αδέλφια από την Κρήτη, με πλησιάζει και με φτύνει στο πρόσωπο. Ενστικτωδώς τού έριξα ένα χαστούκι, και τότε το άλλο παιδί δίνει μια γροθιά στον 37χρονο. Τα πράγματα ξέφυγαν τότε και ο 37χρονος έβγαλε το πιστόλι και τους πυροβόλησε».

Ο συγκατηγορούμενος του πιστολέρο υποστηρίζει πως δεν ήξερε ότι είχε όπλο μαζί του. Αναφερόμενος στη διαφυγή τους με το τζιπ, ανέφερε: «Γυρνάει και μου λέει: “Μπες μέσα στο αυτοκίνητο να φύγουμε”. Φοβήθηκα. Δεν του είπα τίποτα. Είχα την αίσθηση πως, αν του πω κάτι, θα έριχνε και σε μένα. Μόλις μπήκα στο τζιπ έκανα εμετό και το μόνο που του λέω είναι να πάμε στην Αστυνομία να παραδοθούμε. Εκείνος δεν μίλαγε. Είπε μόνο “θα σε πάω σπίτι”. Με άφησε και εξαφανίστηκε. Μόλις μπήκα σπίτι άρχισα να καλώ στο τηλέφωνο τη δικηγόρο μου. Μιλήσαμε και τελικά αποφάσισα μαζί με αυτήν να έρθω στη ΓΑΔΑ και να παραδοθώ».

Στην προανακριτική του απολογία ο 33χρονος είπε πως γνώρισε τον 37χρονο πιστολέρο με άλλο όνομα, πριν από έναν χρόνο στην Αθήνα, ενώ έκαναν στενή παρέα τους τελευταίους επτά μήνες. «Δεν γνώριζα ότι είχε βαρύ ποινικό παρελθόν, δεν ήξερα σωστά ούτε το όνομά του. Με άλλο όνομα τον γνώρισα και αλλιώς μου το αναφέρατε εσείς» ισχυρίστηκε.

Να πάνε σε μπαρ

Οπως είπε, το βράδυ του Σαββάτου τού είχε ζητήσει να πάνε σε μπαρ αρχικά στο Κολωνάκι και στη συνέχεια στο Γκάζι για να πιουν, γιατί ο 37χρονος είχε χωρίσει πρόσφατα και «ήταν τρελαμένος επειδή τον παράτησε η πολύ μικρή φίλη του». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο συγκατηγορούμενός του, ήπιε πάνω από δέκα ποτά, για να καταλήξουν για φαγητό στην πιτσαρία στο Γκάζι, λίγο πριν ρίξει το ογκώδες τζιπ στη λακκούβα και αρχίσει η συμπλοκή με την παρέα των Κρητικών.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος του 33χρονου Σταματία Μάρκου αντικρούει όσα καταλογίζονται στον εντολέα της για συμμετοχή στην αλβανική μαφία, επισημαίνοντας πως είχε καταδίκη όταν ήταν ανήλικος και έκτοτε δεν υπάρχει καμία κατηγορία σε βάρος του. Αξίζει να σημειωθεί πως, τέσσερις ώρες πριν από την αιματηρή συμπλοκή στο Γκάζι, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είχαν κάνει έλεγχο στον οδηγό και στο τζιπ. Ομως, δεν είχαν εντοπίσει κάτι ύποπτο και τον άφησαν ελεύθερο.

«Ηταν ένας τυχαίος έλεγχος. Δεν απασχολούσε κάποιος από τους δύο και δεν εντοπίστηκε όπλο. Επίσης, υπάρχει και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τις 7 το πρωί, και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έγινε» δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.


Αφαιρέθηκε η σφαίρα από το κρανίο του 34χρονου – Αισιόδοξοι οι γιατροί

Τύχη «βουνό», παρά την ατυχία τους να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον 37χρονο αδίστακτο Αλβανό πιστολέρο, φαίνεται πως έχουν οι τρεις Κρητικοί που αρχίζουν να συνέρχονται από τα τραύματά τους. Οι δύο ελαφρύτερα τραυματίες, 28 ετών, που αρχικά νοσηλεύονταν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, μεταφέρθηκαν σε απλό θάλαμο και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο την Παρασκευή για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Θείος του 28χρονου Φραγκίσκου, που τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή, περιγράφει: «Δεν πέρασε ξυστά (σ.σ.: η σφαίρα), του τρύπησε το κεφάλι. Την έφαγε κανονικά, πέρασε από το αυτί του και βγήκε από το μάγουλό του. Μιλάει με πολύ μικρή κίνηση. Δεν μπορεί να κινήσει την άνω γνάθο του. Ισα ίσα, δηλαδή, δεν μπορεί να μασήσει ακόμα, του δίνουμε αλεσμένη τροφή».

Ο 34χρονος Δημήτρης, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, υποβλήθηκε προχθές σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας από το κρανίο του. Η εξέλιξη της πορείας της υγείας του είναι ομαλή και οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Περιμένουν να περάσουν τα πρώτα 24ωρα, για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του. Μετά την επιτυχή αφαίρεση της σφαίρας και την έξοδό του από το χειρουργείο, οι γονείς του ξέσπασαν σε κλάματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα