Στη φυλακή ο συνεργός του πιστολέρο

Ο 33χρονος Αλβανός απολογήθηκε για το κακούργημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 33χρονος Αλβανός με το «βαρύ» ποινικό παρελθόν, ο οποίος εμπλέκεται ως συνεργός στην αιματηρή επίθεση στο Γκάζι σε βάρος τριών Κρητικών τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Ο 33χρονος, ο οποίος ήταν συνεπιβάτης του τζιπ ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε εναντίον των τριών νεαρών ανδρών, απολογήθηκε για το κακούργημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη της 29ης ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, όπως και προανακριτικά, δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση και διαχώρισε τη θέση του από τον 37χρονο ομοεθνή του οδηγό του τζιπ, ο οποίος κατηγορείται για τους πυροβολισμούς. Ακόμα, φέρεται ότι υποστήριξε πως το μόνο που έκανε εκείνος ήταν να ρίξει ένα χαστούκι σε έναν από την παρέα των Κρητικών που τον έφτυσε. Τότε, όπως φέρεται ότι ισχυρίστηκε, πριν το καταλάβει, ο οδηγός του τζιπ έβγαλε όπλο και πυροβόλησε. «Τα έχασα, μπήκα μέσα στο αυτοκίνητο και έκανα εμετό. Οταν πήγα σπίτι, πήρα τη δικηγόρο μου τηλέφωνο» φέρεται ότι ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Το ποινικό, πάντως, παρελθόν του 33χρονου είναι «βαρύ», καθώς, όπως έγινε γνωστό, έχει εμπλακεί σε αρκετές υποθέσεις που απασχόλησαν κατά καιρούς τις Αρχές. Πρόκειται για υποθέσεις σχετικές με ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση παράτυπων μεταναστών κ.ά. Συγκεκριμένα, το 2010 στη Θεσπρωτία ο 33χρονος μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το 2015 στην Αθήνα είχε εμπλακεί σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 είχε απασχολήσει πάλι τις Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές. Την ίδια στιγμή, ένα από τα θύματα του Αλβανού πιστολέρο και του συνεργού του, ηλικίας 34 ετών, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Ο 34χρονος υποβλήθηκε σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την οποία οι γιατροί τού αφαίρεσαν τη σφαίρα από το κεφάλι. Αντίθετα, οι άλλοι δύο Κρητικοί, ηλικίας 28 ετών, με καταγωγή από τα Μάλια, νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση και δεν αποκλείεται τις ερχόμενες ημέρες να λάβουν εξιτήριο. Οι Αρχές πάντως έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον 37χρονο οδηγό του τζιπ, ο οποίος αναζητείται βάση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Πρόκειται, σύμφωνα με τις Αρχές, για «σκληρό» κακοποιό, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στην Ελλάδα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και κλοπές. Μάλιστα, σύμφωνα με αλβανικά μέσα, έχει μπει φυλακή για 10 χρόνια στην Αλβανία γιατί πυροβόλησε τρεις αστυνομικούς. Αποφυλακίστηκε πριν ακριβώς από έναν χρόνο. Οι Αρχές δεν αποκλείουν ο 37χρονος να έχει διαφύγει στην Αλβανία.


Σε σταθερή κατάσταση ο 34χρονος που του αφαιρέθηκε η σφαίρα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» ο 34χρονος Δημήτρης, μετά το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι γιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία τους σχετικά με την πορεία του, εκτιμώντας πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα είναι σε θέση να επανεξετάσουν την κατάσταση της υγείας του. Τη Δευτέρα κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα που είχε σφηνώσει στο κεφάλι του, κατά τη διάρκεια του δεύτερου χειρουργείου στο οποίο υπεβλήθη από τη στιγμή του βαρύτατου τραυματισμού του.

Την ίδια ώρα, οι δύο 28χρονοι συγγενείς και φίλοι του, Φραγκίσκος και Γιάννης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση και δεν αποκλείεται μάλιστα να λάβουν εξιτήριο την Παρασκευή, με σκοπό να επιστρέψουν στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη οι συγγενείς των νεαρών ανδρών περιμένουν με αγωνία να ακούσουν τα νεότερα για την υγεία τους, ενώ δηλώνουν σοκαρισμένοι με την υπόθεση.

«Δεν είναι παιδιά που γυρεύουν τον καβγά. Είναι κανονική εκτέλεση. Τα παιδιά είναι από κάποια απόσταση. Ο Φραγκίσκος είναι αυτός που δείχνει να χτυπάει αυτόν που έχει το όπλο και μετά πάει να γυρίσει να φύγει και τον πυροβολεί εν ψυχρώ στο κεφάλι. Αν το προσέξεις στο βίντεο, δείχνει καθαρά ότι ο Γιάννης απομακρύνει με το ένα χέρι τον Φραγκίσκο και το άλλο κρατάει σε απόσταση τον άλλο που βγάζει το πιστόλι» αναφέρει ο θείος και πατέρας των τριών ανδρών αντίστοιχα και συνεχίζει: «Πριν βγάλει το πιστόλι φαίνεται πως ο Γιάννης προσπαθεί να ηρεμήσει κάπως τον Φραγκίσκο που έχουν καμία ανταλλαγή λέξεων με αυτόν που χρησιμοποιεί το πιστόλι. Φαίνεται καθαρά ότι αμύνονται, είναι ολοφάνερο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα