16 χρόνια στον έμπορο που έσυρε αστυνομικό

Ο 64χρονος είχε εγκλωβίσει κάτω από το αυτοκίνητό του τον ένστολο για 17 μέτρα μέχρι να τον ρίξει σε κολόνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά

Σε 16 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε 64χρονος ναρκοδιακινητής, ο οποίος για να αποφύγει τη σύλληψη πάτησε με το αυτοκίνητό του αστυνομικό και τον έσυρε για 17 μέτρα με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 64χρονος δικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του 37χρονου αστυνομικού. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2020 στην Καρδίτσα, όταν αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος πληροφορήθηκαν ότι ο συγκεκριμένος είχε αγοράσει από την Αθήνα ναρκωτικά για να τα διακινήσει σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Ετσι, μια ομάδα αστυνομικών τού έστησε μπλόκο για να τον ελέγξει.

Το μπλόκο στήθηκε, και όταν οι άνδρες της Ασφάλειας είδαν τον ναρκέμπορο του έκαναν σήμα για να σταματήσει. Οπως αναφέρει το larissanet.gr, ο 64χρονος σταμάτησε, ο αστυνομικός προσέγγισε το όχημα για να ακινητοποιήσει τον οδηγό και μόλις έφτασε στο παράθυρο εκείνος πάτησε γκάζι και έσυρε τον ένστολο, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί, για περίπου 17 μέτρα. Στη συνέχεια, ο αδίστακτος κακοποιός έκανε ελιγμούς για να ξεφύγει και τελικά ο αστυνομικός έπεσε σε μια κολόνα, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο δράστης συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη 30 χιλιομέτρων και αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε σε στάση λεωφορείου.

«Ήθελε να τον σκοτώσει»

Για τον κατηγορούμενο η σύζυγος του αστυνομικού τόνισε πως σκοπός του ήταν να σκοτώσει. «Τον σκότωσε, αλλά ήταν θέλημα Θεού να ζήσει» ανέφερε η γυναίκα και περιέγραψε στο δικαστήριο τις δύσκολες στιγμές μετά το συμβάν και τις προσπάθειες των γιατρών, αρχικά στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, να τον κρατήσουν στη ζωή. «Εχουν καταστραφεί ψυχολογικά οι ζωές μας» πρόσθεσε η γυναίκα και ανέφερε τα σοβαρά σωματικά και ψυχικά κατάλοιπα που άφησε το συμβάν στον σύζυγό της.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του τα έριξε όλα στην εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και ότι απλώς προσπαθούσε να αποφύγει τον αστυνομικό, προσθέτοντας πως πάτησε γκάζι επειδή εκνευρίστηκε όταν εκείνος τον έβρισε! Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του, αυτή η συμπεριφορά του κατηγορουμένου τυποποιεί το αδίκημα. Δηλαδή, η συμπεριφορά του κατηγορουμένου κατ’ αυτόν τον τρόπο για να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχo «είναι η αποδοχή του ενδεχομένου του θανάτου του αστυνομικού». Τελικά, ο αδίστακτος ναρκέμπορος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, όπως και πρωτοδίκως.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα