Ελεύθερος ο 16χρονος πατροκτόνος

Ο ανήλικος μετά την απολογία του γύρισε σπίτι του χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά με επίβλεψη από επιμελητή

Το κατώφλι της ανακρίτριας Ανηλίκων πέρασε χθες ο 16χρονος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του στο σπίτι που διέμεναν στα Καλύβια. Ο ανήλικος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ωστόσο ορίστηκε να επιβλέπεται από επιμελητή, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορουμένους.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης απολογίας του, υποστήριξε ότι μετάνιωσε μεν για την πράξη του, αλλά ότι ανακουφίστηκε, ενώ τόνισε πως πλέον δεν φοβάται. «Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβόμαστε εγώ και η οικογένειά μου» είπε απευθυνόμενος στη δικαστική λειτουργό, ενώ στη συνέχεια εξιστόρησε περιστατικά ακραίας βίας, τόσο σε βάρος του ίδιου όσο και σε βάρος των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς του, τα οποία επιβεβαιώνουν και μάρτυρες που κατέθεσαν νωρίτερα χθες.

Ανάμεσα στις καταθέσεις που έλαβε η δικαστική λειτουργός ήταν και εκείνες συγγενικών προσώπων του 16χρονου. Στο πλαίσιο αυτό η μητέρα και ο αδερφός του ζήτησαν να καταθέσουν προς υπεράσπισή του, επιβεβαιώνοντας όσα ισχυρίζεται σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά που εμφάνιζε ο 71χρονος. Ο ανήλικος είχε υποστηρίξει και προανακριτικά πως βίωνε έναν εφιάλτη δίπλα στον πατέρα του. «Μας κακοποιούσε συστηματικά» είχε πει στους αστυνομικούς ο 16χρονος πατροκτόνος, ο οποίος έπειτα από καβγά που είχε με τον 71χρονο άρπαξε δύο μαχαίρια και του κατάφερε πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά, στον θώρακα και το πρόσωπο.

«Νωρίτερα είχα πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με τη μητέρα μου και τον μεγαλύτερο αδερφό μου. Μας πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και άρχισε να μας βρίζει χωρίς λόγο» είχε τονίσει ο ανήλικος μετά τη σύλληψή του, προσθέτοντας: «Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Του είχα πολλά μαζεμένα και αποφάσισα να βάλω τέλος σε αυτό το δράμα που ζούσαμε». Ο 71χρονος στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη δολοφονική μανία του γιου του κατέβηκε στο ισόγειο και βγήκε στην πιλοτή της μονοκατοικίας, όπου σωριάστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος και ξεψύχησε.

Λίγα 24ωρα αργότερα γείτονες έκαναν λόγο για έναν άνδρα που μεγάλωνε μόνος του τα παιδιά του χωρίς να φανεί ότι τα κακοποιούσε. «Ηταν χωρισμένος πολλά χρόνια και μεγάλωνε τα παιδιά. Η μητέρα τους τα είχε εγκαταλείψει. Μου έλεγε ότι ξυπνούσε στις 6.00 το πρωί, πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο και έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού. Η μητέρα είχε εξαφανιστεί, ήταν έξω από τη ζωή τους μέχρι πρόσφατα, όταν ο μεγάλος τους γιος άρχισε να μένει μαζί της» είχε δηλώσει ένας γείτονας, συμπληρώνοντας: «Μου έλεγε πάντα πόσο καλά είναι τα παιδιά του, αλλά τώρα τελευταία σταμάτησε να τα λέει αυτά. Μάλιστα, είχε ανεβάσει μια περίεργη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία έγραφε “όταν μεγαλώνεις, σε παρατάνε σαν το γέρικο άλογο”. Ολοι καταλάβαμε ότι αναφερόταν στα παιδιά του».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα