Έρχονται συλλήψεις για τον φόνο στου Ρέντη

Προαναγγελία Κατσαφάδου για τους υπαιτίους του θανάτου του αστυνομικού: «Αποτελεί χρέος τιμής για εμάς, έχουμε στοιχεία, είμαστε αισιόδοξοι»

Μαζικές συλλήψεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες για τη δολοφονική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη, στις 7 Δεκεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι του.

Τις συλλήψεις προανήγγειλε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, τονίζοντας πως «αποτελεί χρέος τιμής για εμάς, είναι πολλά τα στελέχη που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση, έχουμε στοιχεία, είμαστε αισιόδοξοι και σε ένα εύλογο διάστημα θα έχουμε και άλλες συλλήψεις».

«Ζητήσαμε να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη σοβαρά το ενδεχόμενο όλες αυτές οι ομάδες να μπορούν να λειτουργούν κάτω από το πλαίσιο των εγκληματικών οργανώσεων» πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι αστυνομικές Αρχές έχουν στοιχεία που συνδέουν την επίθεση στον αστυνομικό των ΜΑΤ στου Ρέντη με άλλα περιστατικά οπαδικής βίας. Σχολιάζοντας τον άδικο θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα και την 20ήμερη νοσηλεία του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ο κ. Κατσαφάδος παρατήρησε: «Ο Γιώργος Λυγγερίδης έδωσε μία μεγάλη, άνιση μάχη. Κατ’ εντολή του πρωθυπουργού είναι χρέος τιμής να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης».

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές Αρχές έχουν ήδη αρχίσει να ταυτοποιούν εμπλεκομένους στα επεισόδια, μεταξύ των οποίων ένας χούλιγκαν που μεταμφιέστηκε σε βολεϊμπολίστα για να αποφύγει την προσαγωγή! Οπως αποκάλυψε το dikisports.blogspot.com, τον «μαϊμού» βολεϊμπολίστα «πρόδωσε» η αποθήκη στην οποία βρέθηκαν οι φωτοβολίδες. Ετσι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του… Εκτός από τον «βολεϊμπολίστα» οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον πέντε επικεφαλής συνδέσμων. Οι τρεις από αυτούς βρίσκονταν έξω από το κλειστό του Ρέντη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Επίσης, οι Αρχές «ακουμπούν» δύο πρόσωπα που εκείνη τη βραδιά δεν πήγαν στο γήπεδο, αλλά φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης. Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί 17 άτομα που αποτελούσαν την ομάδα κρούσης, δηλαδή τους χούλιγκαν που έκαναν χρήση φωτοβολίδων και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών στα επεισόδια, στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, υπάρχουν ακόμα 15 με 20 άτομα που ήταν στο σημείο των επεισοδίων, αλλά λειτουργούσαν ως ομάδα αντιπερισπασμού.

Οι μαζικές συλλήψεις για τα γεγονότα που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αναμένεται να γίνουν μετά τα Θεοφάνια. Οι πρώτοι κατηγορούμενοι αναμένεται να ταυτοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων όλων των πειστηρίων και των τεστ πυρίτιδας. Σε όσους από τους 424 εντοπιστούν ίχνη πυρίτιδας, είτε στα ρούχα τους είτε στα χέρια τους, σημαίνει ότι ήταν κοντά ή δίπλα στο σημείο απ’ όπου εκτοξεύτηκαν οι φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς, και άρα συμμετείχαν στα επεισόδια…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα