Ανήλικος έδειρε μέχρι λιποθυμίας τη μάνα του

Ένας 16χρονος Ρουμάνος μαθητής σε κατάσταση αμόκ επιχείρησε να πνίξει και την ετεροθαλή αδερφή του στο Ηράκλειο Κρήτης

Ένα απίστευτης αγριότητας περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε προχθές στο Ηράκλειο, όταν ένας 16χρονος Ρουμάνος ξυλοκόπησε αλύπητα τη μητέρα του μέχρι λιποθυμίας, ενώ προσπάθησε να πνίξει την 14χρονη ετεροθαλή αδερφή του. Η επίθεση του 16χρονου μαθητή έγινε στο σπίτι της οικογένειας όπου μένουν ο ίδιος, η μητέρα του, η 14χρονη ετεροθαλής αδερφή του και ο πατριός του και πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος εκείνη την ώρα απουσίαζε.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και για άγνωστο λόγο ο έφηβος άρχισε να χτυπά την 35χρονη μητέρα του στο πρόσωπο και το σώμα. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το μένος του 16χρονου, που η μητέρα του λιποθύμησε από τα σοβαρά τραύματα που της προκάλεσε, μη μπορώντας να πιστέψει το μίσος του ίδιου της του παιδιού. Στη συνέχεια το αφηνιασμένο αγόρι άρπαξε την ετεροθαλή αδερφή του από τον λαιμό και προσπάθησε να την πνίξει. Για καλή της τύχη επενέβη γείτονας που άκουσε τις φωνές της γυναίκας και της ανήλικης που φώναζαν «βοήθεια». Ο γείτονας ακινητοποίησε τον 16χρονο μέχρι να φτάσουν αστυνομικοί και να του περάσουν χειροπέδες.

Οταν συνήλθε η 35χρονη μητέρα, που είχε λιποθυμήσει από τα πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα, και συνειδητοποίησε ότι ο γιος της επιχείρησε να πνίξει την ετεροθαλή αδερφή του, ζήτησε από τους αστυνομικούς την προστασία τόσο της ίδιας όσο και της κόρης της, καταγγέλλοντας τον γιο της για ενδοοικογενειακή βία. Οπως ανέφερε η γυναίκα στους αστυνομικούς, και στο παρελθόν ο γιος της είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά και μάλιστα έκανε λόγο για προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει. Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον 16χρονο επιβεβαίωσαν και γείτονες, οι οποίοι είχαν αντιληφθεί την πολύ επιθετική συμπεριφορά του εφήβου απέναντι στην οικογένειά του. Ο 16χρονος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος διέταξε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί ψυχιατρική εκτίμηση από εξειδικευμένη κλινική.

Οι Αρχές και ο εισαγγελικός λειτουργός είχαν σε γνώση τους προηγούμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον έφηβο. Ο 16χρονος Ρουμάνος οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική με εισαγγελική εντολή και τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του. Εκεί θα παραμείνει ακολουθώντας ιατροφαρμακευτική αγωγή, ενώ μετά την ψυχιατρική εκτίμηση της κατάστασής του θα κριθεί η ποινική του μεταχείριση. Την ίδια ημέρα αστυνομικοί του Ηρακλείου εκλήθησαν και σε δεύτερο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Μία 30χρονη Ελληνίδα κατήγγειλε τον 26χρονο Αλβανό σύντροφό της ότι τη χτύπησε. Η γυναίκα, που ήταν εμφανώς χτυπημένη, παρέδωσε στους αστυνομικούς μικροποσότητα χασίς που είχε αφήσει ο κακοποιητής στο σπίτι. Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού και στο παρελθόν. Ο 26χρονος Αλβανός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα