Αχτίδα αισιοδοξίας για τον Δημήτρη

Ο 34χρονος Κρητικός, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Γκάζι, αναπνέει χωρίς υποστήριξη, ενώ έχει διακοπεί η χορήγηση κατασταλτικών φαρμάκων

Φως αισιοδοξίας έλαμψε στην αυγή του 2024 για τον 34χρονο Δημήτρη, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι τα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου έξω από γνωστό κλαμπ στο Γκάζι. Ο 34χρονος, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», έχει αρχίσει να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, ενώ έχει διακοπεί η χορήγηση κατασταλτικών φαρμάκων που του χορηγούνταν όλες τις προηγούμενες ημέρες. Πάντως, τα επίπεδα των φαρμάκων παραμένουν υψηλά στο αίμα του, ενώ άνοιξε τα μάτια του και έχει στοιχειώδη επαφή με το περιβάλλον.

Οι θεράποντες γιατροί της Νευροχειρουργικής Κλινικής τονίζουν ότι είναι ακόμα νωρίς για να υπάρξει κάποια εκτίμηση για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. Ωστόσο, θεωρούν ενθαρρυντικά τα πρώτα σημάδια μετά τη διακοπή της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής του και των κατασταλτικών φαρμάκων. Ο 34χρονος είχε χειρουργηθεί στις 18 Δεκεμβρίου με τη βοήθεια συστήματος νευροπλοήγησης, το οποίο ελαχιστοποιεί τις χειρουργικές βλάβες του εγκεφάλου, για την απομάκρυνση του βλήματος που παρέμενε στο κρανίο του. Το βλήμα είχε σταματήσει πάνω σε οστό. Η χειρουργική επέμβαση ήταν δύσκολη, αλλά η έμπειρη ομάδα των γιατρών τού «Γεννηματάς» κατάφερε να τη φέρει εις πέρας.

Στο μεταξύ, ο 28χρονος αδερφός του Δημήτρη, Γιάννης, που ήταν και αυτός ένα από τα τρία θύματα της επίθεσης, έχει επιστρέψει εδώ και μέρες στο σπίτι του στα Μάλια. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αδέρφια και ο 28χρονος φίλος τους Φραγκίσκος είχαν έρθει από την Κρήτη για να συμμετέχουν στο bachelor party φίλου τους, που πρόκειται να παντρευτεί.

Φεύγοντας από το κέντρο διασκέδασης βρέθηκαν στο σημείο από που περνούσε το ενοικιαζόμενο τζιπ όπου επέβαιναν δύο Αλβανοί. Το όχημα έπεσε σε λακκούβα με λασπόνερα, λερώνοντας την παρέα των Κρητικών, οι οποίοι αντέδρασαν βρίζοντας τους επιβαίνοντες στο τζιπ. Οι δύο Αλβανοί σταμάτησαν και συνεπλάκησαν με τους Κρητικούς, με τον έναν από τους δύο αλλοδαπούς να πυροβολεί στο κεφάλι τα δύο αδέρφια από τα Μάλια και να τραυματίζει φίλο τους.


Παραμένει άφαντος ο 37χρονος Αλβανός «πιστολέρο»

Ασύλληπτος παραμένει ο 37χρονος Αλβανός «πιστολέρο» που σκόρπισε τον τρόμο στο Γκάζι, τραυματίζοντας τους τρεις Κρητικούς που διασκέδαζαν νωρίτερα σε κέντρο διασκέδασης της περιοχής. Αν και οι αστυνομικές Αρχές είχαν διαμηνύσει πως είναι θέμα ημερών η σύλληψη του δράστη της δολοφονικής επίθεσης, αυτός παραμένει άφαντος. Παρά το ανθρωποκυνηγητό σε Ελλάδα και Αλβανία, με τη συνδρομή των γειτονικών Αρχών, παραμένει εξαφανισμένος.

Ο καταζητούμενος σκληρός Αλβανός κακοποιός Nardi Ismet Idrizi είχε κατηγορηθεί στη χώρα μας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και κλοπές, ενώ έχει μπει φυλακή για 10 χρόνια στην Αλβανία, γιατί είχε πυροβολήσει τρεις αστυνομικούς. Είχε αποφυλακιστεί έναν χρόνο πριν από την αιματηρή συμπλοκή στο Γκάζι.

Ερυθρά αναγγελία

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του έχει εκδοθεί «ερυθρά αναγγελία» μέσω Ιντερπόλ, ενώ έχει ζητηθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία. Πάντως, οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον 33χρονο συμπατριώτη του, συνεπιβάτη στο τζιπ που οδηγούσε ο δράστης.

Ο συλληφθείς είχε χτυπήσει έναν από την παρέα των Κρητικών που τον έφτυσε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Σημειώνεται ότι ο 33χρονος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις για ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νόμο περί όπλων και διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Το 2010 στη Θεσπρωτία μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και για το αδίκημα αυτό είχε σχηματιστεί κατηγορία σε βάρος του.

Στο ποινικό του παρελθόν είχε καταγράφει, επίσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη το 2015 στην Αθήνα, ενώ το 2019 είχε απασχολήσει τις Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές. Μάλιστα από το 2019, όταν είχε συλληφθεί τελευταία φορά από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ήταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους. Μετά την απολογία του για την αιματηρή συμπλοκή στο Γκάζι, για το αδίκημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, ο 33χρονος προφυλακίστηκε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα