Πάτρα: Δίωξη σε πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛ. για εκβιασμό!

Ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων βρέθηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αφού παρέλαβε 150.000 €

Ο πόλεμος συμφερόντων ανάμεσα στους γαλακτοπαραγωγούς της Πάτρας, τη σημερινή και την προηγούμενη διοίκηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Πρώτο», οδήγησε σε καταγγελία για εκβιασμό και στη σύλληψη του αντιπροέδρου του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων, υποψήφιου βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτη Λαλιώτη. Εναντίον του αντιπροέδρου προσέφυγε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Βασίλης Καϊμακάς, που είναι στο «τιμόνι» του συνεταιριστικού εργοστασίου γάλακτος «Πρώτο», που λειτουργεί από το 1961 και είναι στις πρώτες προτιμήσεις των Πατρινών για την αγορά φρέσκου γάλακτος.

Ο κ. Καϊμακάς προσέφυγε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καταγγέλλοντας πως ο 50χρονος αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού Π. Λαλιώτης ζήτησε από μέλη του διοικητικού συμβουλίου το ποσό των 300.000 ευρώ προκειμένου να τους παρέχει συνδρομή σε δικαστικής και διοικητικής φύσεως ζητήματα που ανέκυψαν μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Συνάντηση

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση την περασμένη Παρασκευή, στην οποία εμφανίστηκε ο 50χρονος μαζί με την 37χρονη σύντροφό του, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των 150.000 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ, μέρος των οποίων είχε προσημειωθεί. Επίσης, σε έρευνα σε όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική συσκευασία που περιείχε μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλο.

Σε βάρος του Π. Λαλιώτη σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πάτρας, ο οποίος άσκησε σε βάρος του πλημμεληματική δίωξη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου Θάνο Αμπατζή, από τη στιγμή που στην υπόθεση δεν υφίσταται βία ή απειλή, όπως απαιτεί ο νόμος, τότε η κατηγορία δεν είναι κακούργημα. Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος στις 15 Ιανουαρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγούνται στα δικαστήρια ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων με αλληλοκατηγορίες ως προς τη διοίκηση του συνεταιριστικού εργοστασίου παστεριώσεως γάλακτος «Πρώτο», που είναι μια σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής γάλακτος και γιαουρτιού από το 1961 μέχρι σήμερα. Στις εκλογές του συνεταιρισμού το 2020, ο Παναγιώτης Λαλιώτης είχε εκλεγεί στο Δ.Σ. πρώτος σε ψήφους, ενώ ακολουθούσαν οι Γιώργος Παπαλεξόπουλος, Αθανάσιος Παναγόπουλος, ο μηνυτής, νυν πρόεδρος Βασίλης Καϊμακάς και ο γιος του Δημήτρης Καϊμακάς.

Τότε είχε εκλεγεί διοίκηση με πρόεδρο τον Γ. Παπαλεξόπουλο και αντιπρόεδρο τον Π. Λαλιώτη, που έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν τη διαγραφή από τα μητρώα του συνεταιρισμού των μεγαλοπαραγωγών γάλακτος Βασίλη και Δημήτρη Καϊμακά, οι οποίοι επέστρεψαν στο μητρώο και στη διοίκηση του συνεταιρισμού τον Απρίλιο του 2021 με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών. Ακολούθησε δικαστικός πόλεμος μεταξύ της σημερινής και της προηγούμενης διοίκησης, με τα μέλη της οικογένειας Καϊμακά να διώκονται για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και της απιστίας σε βάρος του συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της προηγούμενης διοίκησης του «Πρώτο» Θ. Αμπατζή, η οικογένεια του κ. Καϊμακά φέρεται ότι είχε ζημιώσει τον συνεταιρισμό για 6.500.000 ευρώ, μέσω εταιρίας συμφερόντων της συζύγου και των παιδιών του, ενώ το συνολικό ποσό που λείπει από τον συνεταιρισμό από το 2005 ανέρχεται σε 20.000.000 ευρώ. Ομως, οι περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες κατέληξαν στο αρχείο. Ακολούθησαν μηνύσεις από τον κ. Καϊμακά σε βάρος της τότε διοίκησης για προσβολή της τιμής και της υπόληψης του ίδιου και της οικογένειάς του, ενώ μετά τις τελευταίες εκλογές στον φορέα επανήλθε ο ίδιος ως πρόεδρος του συνεταιρισμού και της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Πρώτο».


Το 2021 είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αστυνομικές Αρχές ο Παναγιώτης Λαλιώτης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, αν και τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Στις 18 Αυγούστου 2021 είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού μέσα σε στάβλο στην περιοχή της Χαλανδρίτσας. Τότε είχε οδηγηθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ από τις αστυνομικές Αρχές είχαν συλληφθεί δύο συγγενικά του πρόσωπα και είχαν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα