Πώς γάζωσαν με 97 σφαίρες τον «νονό» της Greek Mafia

Νέος Κόσμος: Οι εκτελεστές του Ζαμπούνη πυροβόλησαν μέχρι να σιγουρευτούν ότι το θύμα δεν θα ζήσει! Στην ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για πόλεμο της νύχτας που θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους

Στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή, στον Νέο Κόσμο, τα ξημερώματα της Παρασκευής έπεσε βίαια η αυλαία της ζωής για ένα απ’ τα δύο πιο πολυσυζητημένα «κεφάλια» της Greek Mafia. Ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, πρώην σύντροφος της δολοφονημένης Κατερίνας Αναγνωστάκη ή «Bellamafia», δολοφονήθηκε στις 01.55 από πληρωμένους εκτελεστές που «γάζωσαν» τη θωρακισμένη BMW του με 97 βολίδες.

Οι εκτελεστές βγήκαν από το SUV Ι.Χ. αυτοκίνητου, μάρκας Lexus, που είχαν κλέψει, προσέγγισαν το θύμα και τον γάζωσαν, αδειάζοντας πάνω του 97 σφαίρες. Μάλιστα, φαίνονται από τις κάμερες ασφαλείας που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. σαν να αλλάζουν τουλάχιστον μία γεμιστήρα καθένας. Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά τη δολοφονία εθεάθη και μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Η δολοφονία

Ο 44χρονος προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο θωρακισμένο όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Οι κακοποιοί γνώριζαν ότι ο στόχος τους έχει θωρακισμένο αυτοκίνητο και έκαναν το χτύπημα από πολύ κοντινή απόσταση. Τα αλεξίσφαιρα τζάμια της BMW δεν άντεξαν και έγιναν θρύψαλα. Στη συνέχεια, οι εκτελεστές διέφυγαν, και στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, έκαψαν ολοσχερώς το τζιπ. Το κλεμμένο αυτοκίνητο ήταν ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρίας.

Οι δράστες, όπως φαίνεται, γνώριζαν το πρόγραμμα που ακολουθούσε το θύμα και τον πυροβόλησαν μέχρι να σιγουρευτούν ότι δεν υπάρχει ελπίδα να γλιτώσει. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη στιγμή της εκτέλεσης, καθώς και τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία. Στο σημείο εντοπίστηκαν πάνω από 90 κάλυκες, ενώ βασικός μάρτυρας είναι ένας οδηγός ταξί, ο οποίος βρισκόταν στο βενζινάδικο τη στιγμή της μαφιόζικης εκτέλεσης. Από εκεί και πέρα, η Αστυνομία σαρώνει την περιοχή και τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσει το δρομολόγιο των δολοφόνων πριν, αλλά και αφού εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου.

Μετά τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη οι (α)συμφωνίες χαρακτήρων έρχονται «τούμπα», οι συσχετισμοί αλλάζουν και δρομολογούνται ακόμη πιο άσχημες εξελίξεις στον αιματηρό κόσμο της νύχτα. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν πλέον για ανοιχτά μέτωπα πολέμου που θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους… Το ακριβό συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη όλα δείχνουν πως δεν θα μείνει ατιμώρητο.

Στις 01.55, ο 44χρονος, που στους φίλους του είχε το παρατσούκλι «Ζαμπόν», πήγε να φύγει από το βενζινάδικό του μπαίνοντας στο βαρύ όχημα, αλλά δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει, όπως άλλωστε είχε συμβεί με τον «νονό των νονών» Βασίλη Στεφανάκο, τον Ιανουάριο του 2018 στο Χαϊδάρι.

Φονικά χτυπήματα

Τους τελευταίους μήνες, στον χώρο της νύχτας επικρατούσε «ηρεμία» και όλα έδειχναν ότι «μίση και πάθη» του παρελθόντος είχαν εξαλειφθεί όχι με συμφωνίες, αλλά με φονικά χτυπήματα… Η τελευταία δολοφονία ήταν αυτή του Βασίλη Ρουμπέτη, τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό. Ο Ρουμπέτης, που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, υπήρξε σωματοφύλακας του Στεφανάκου απ’ τη στιγμή που ο τελευταίος αποφυλακίστηκε. Μάλιστα, το βράδυ της δολοφονίας ήταν μαζί του, αλλά κατέβηκε ξεχωριστά για να αποχωρήσει απ’ το γραφείο του Στεφανάκου στη λεωφόρο Αθηνών.

Από αστυνομικούς κύκλους, πάντως, λέγεται πως ο Ζαμπούνης είχε κάνει «μέτωπο πυρός» με αρχινονό της νύχτας που αποφυλακίστηκε πρόσφατα και τον οποίο παλιά πήγαν να σκοτώσουν στη Βούλα, όταν τον Ιούλιο του 2020 βρισκόταν στο πάρκινγκ του φούρνου Ηπειρώτισσα, στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου 32 και είδε μια μηχανή με δύο επιβάτες να κινείται ταχέως προς το μέρος του. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο συνεπιβάτης άρχισε να τον πυροβολεί με πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Δύο από τις σφαίρες τον πέτυχαν στο στομάχι, όμως οι υπόλοιπες δεν βρήκαν στόχο, καθώς ο 50χρονος πρόλαβε να καλυφθεί πίσω από το τζιπ BMW που χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 14 κάλυκες, πιθανόν όσες και οι σφαίρες που χωρούσε το όπλο του δράστη. Το θύμα γλίτωσε και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και στη συνέχεια στο Τζάνειο. Ο 44χρονος φέρεται ότι διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις μαζί του και πως του «στάθηκε» απ’ την περίοδο που ήταν κρατούμενος.

Ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης -όπως και ο Στεφανάκος- κυκλοφορούσε με θωρακισμένη BMW, που όμως δεν ήταν τελικά αρκετή για να σταματήσει τις σφαίρες, και είχε πάντα μαζί του βαρύ οπλισμό. Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του βρέθηκε καλάσνικοφ, ενώ στο τσαντάκι του είχε ένα πιστόλι τύπου Glock με σφαίρα στη θαλάμη.


Η αποτυχημένη απόπειρα εις βάρος του το 2018 στον Πειραιά και η εμπλοκή σε συμβόλαιο θανάτου

Ηταν η δεύτερη ενέδρα εις βάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη, αφού την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου του 2018 άγνωστοι δράστες είχαν προσπαθήσει ξανά το ίδιο στην Ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά. Τότε στάθηκε τυχερός, καθώς το καλάσνικοφ των επίδοξων εκτελεστών του έπαθε εμπλοκή και ο ίδιος τραυματίστηκε σε χέρια και πόδια.

Οι δράστες τον είχαν πυροβολήσει αμέσως μόλις είχε βγει από τα γραφεία εταιρίας και είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο ακριβώς απέναντι. Επέβαιναν σε λευκό βαν Volkswagen Transporter, που είχε κλαπεί την 24η Οκτωβρίου από το κέντρο της Αθήνας. Ο οπλοφόρος τον πυροβόλησε, αφού πρώτα άνοιξε την πλαϊνή συρόμενη πόρτα του αυτοκινήτου. Το καλάσνικοφ των δραστών όμως έπαθε εμπλοκή και η συγκεκριμένη δυσλειτουργία ήταν που ουσιαστικά έσωσε τη ζωή του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Ο 44χρονος είχε κατηγορηθεί τον Νοέμβριο του 2012 για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε στις περιοχές του Χαϊδαρίου, της Γλυφάδας και στα Καμίνια του Πειραιά, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 είχε συνταχθεί άλλη δικογραφία εις βάρος του, με συνολικά 37κατηγρουμένους.

Το καλοκαίρι του 2012 του είχε αποδοθεί πως δέχτηκε [;] εντολές από κρατούμενους «αρχινονούς» να σκοτώσει την πρόεδρο του δικαστηρίου Παρασκευή Καλαϊτζή που εκδίκαζε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ομως αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε γιατί -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- συνελήφθη για την προαναφερόμενη υπόθεση των εκβιάσεων. Ωστόσο η εμπλοκή του στην απόπειρα δολοφονίας της προέδρου του δικαστηρίου (αργότερα έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης) δεν είχε δικαστική συνέχεια, ενώ κι ο ίδιος αρνιόταν κάθε σχετική κατηγορία.

Ο Ζαμπούνης είχε συνάψει χρόνιο δεσμό με την 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστάκη, από την οποία χώρισε αρμονικά. Εκείνη όμως είχε γοητευτεί απ’ τον τρόπο ζωής του και φάνηκε πως θέλησε να του μοιάσει, μέχρι που τον Σεπτέμβριο του 2018 κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής της, όταν ξημερώματα κατέβηκε με το πολυτελές όχημα στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας της, στην Κηφισιά.

Η δολοφονημένη πρώην σύντροφος του Βαγγ. Ζαμπούνη Κατερίνα Αναγνωστάκη

Ο δολοφόνος πρέπει να ήταν κρυμμένος στα δέντρα, να την ακολούθησε και να μπήκε στο γκαράζ, οπότε άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου της 33χρονης και τη γάζωσε από τη θέση του συνοδηγού. Η 33χρονη πυροβολήθηκε σε όλο το σώμα της και στο κεφάλι. Τη σορό της εντόπισε η μητέρα της το απόγευμα, καθώς η Κατερίνα Αναγνωστάκη ζούσε μόνη της. Η 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστάκη είχε συλληφθεί το 2009 για κλοπές, ληστείες, παράβαση του νόμου περί όπλων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο στη δίκη οι συγκατηγορούμενοί της πήραν πάνω τους όλη την ευθύνη και η νεαρή είχε αφεθεί ελεύθερη. Δύο χρόνια αργότερα είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας εις βάρος της στο Γαλάτσι.

Συγκεκριμένα, στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 την είχαν πυροβολήσει άγνωστοι δράστες, όταν οδηγούσε το όχημά της και ο φωτεινός σηματοδότης ήταν στο κόκκινο. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι όταν δέχθηκε την επίθεση ήταν έγκυος, καθώς ήταν ήδη σε σχέση με άλλον άνδρα. Το θύμα ήταν ιδιαίτερα δραστήριο στο Instagram, όπου μάλιστα εμφανιζόταν ως katerina_bellamafia.


Βολές από ΣΥΡΙΖΑ και Βελόπουλο κατά της κυβέρνησης

Οι πολίτες «έχουν βαρεθεί τις επικοινωνιακές φιέστες του κ. Χρυσοχοΐδη, με τους φακέλους με 500 ονόματα της Greek Mafia να τους περιφέρει, εν τέλει χωρίς απτό αποτέλεσμα, στα γραφεία των εισαγγελέων» αναφέρει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας. «Η ανενόχλητη δράση των εγκληματικών συμμοριών οδηγεί στη διάβρωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, που είναι κυρίαρχη και συνταγματική υποχρέωση ενός οργανωμένου κράτους» προσθέτει.

Eπίσης, για στενές σχέσεις οργανωμένου εγκλήματος και κυβερνητικών γραφείων κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, σημειώνοντας: «Κόζα Νόστρα, Ντραγκέτα, Τιχουάνα, Σικάγο, Σικελία, η Ελλάδα της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση εξέθρεψε το τέρας της Μαφίας, είτε με ανοχή είτε με συνεργασία της, και τώρα “θερίζει” τους καρπούς».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα