Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. μετά την εκτέλεση Ζαμπούνη

Οι αστυνομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε «λαγός» ως «δόλωμα» για τη δολοφονία

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εξιχνιάσουν τη μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη έχουν επιδοθεί οι διωκτικές Αρχές, με τους αρμόδιους αστυνομικούς να επεξεργάζονται την εικόνα του αδίστακτου κακοποιού που φτάνει πρώτος στο παράθυρο του αυτοκινήτου και ανοίγει πυρ με το καλάσνικοφ. Και αυτό διότι το περιλαίμιο που φορά κάποια στιγμή πέφτει και διακρίνονται χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι αστυνομικοί αναλυτές είναι πεπεισμένοι ότι χρησιμοποιήθηκε «λαγός» ως «δόλωμα» για να στήσουν οι δυο καλοπληρωμένοι εκτελεστές τη μεγάλη παγίδα σε βάρος του σεσημασμένου Βαγγέλη Ζαμπούνη και να τον γαζώσουν με δύο καλάσνικοφ, τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο. Ολα δείχνουν πως ο 44χρονος, που δεν είχε μαζί του την προσωπική του φρουρά, όπως συνήθιζε, κατά την αναχώρηση απ’ το βενζινάδικό του περίμενε να συναντήσει «εκτάκτως» κάποιον «φίλο» του για να του παραδώσει ένα «πακέτο», πιθανόν με χρήματα. Ετσι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξηγούν και τη «χαλαρότητα» που επέδειξε ο Ζαμπούνης, κλειδώνοντας το πρατήριο, μπαίνοντας και περιμένοντας με περίσσια άνεση στη θέση του οδηγού στο θωρακισμένο τζιπ BMW Χ5, που ήταν σταθμευμένο σύρριζα στην πόρτα της επιχείρησής του.

Ο 44χρονος δεν ανησύχησε ούτε όταν το SUV των δραστών, με τα αλάρμ αναμμένα, στάθμευσε ακριβώς πίσω απ’ το δικό του τζιπ. Ούτε καν είχε φροντίσει να κλειδώσει από πριν τις ασφάλειες στις πόρτες και δεν έκανε κίνηση να ανάψει τον κινητήρα του τζιπ για είναι σε ετοιμότητα, όταν ήρθε πίσω του το Lexus, που, όπως αποδείχτηκε, ήταν κλεμμένο απ’ το Μιλάνο της Ιταλίας. Οι αστυνομικοί για την ώρα κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό με ποιον επικοινώνησε τηλεφωνικά ο 44χρονος μετά τα μεσάνυχτα και πριν από τις 2 τα ξημερώματα της μοιραίας για τη ζωή του Κυριακής.

Πάντως, το κορμί του 44χρονου ήταν διάτρητο από σφαίρες, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρτία». Ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια, που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή, καταμέτρησε 35 βολίδες στην κοιλιακή χώρα, στον θώρακα, στον αυχένα, αλλά και στο κεφάλι. Συνολικά, οι δυο εκτελεστές έριξαν τρεις γεμιστήρες με 97 σφαίρες. Πολλά απ’ τα τραύματα ήταν διαμπερή, με ευδιάκριτες πύλες εισόδου – εξόδου. Τις πιο πολλές σφαίρες όμως το θύμα τις δέχτηκε πισώπλατα, ενώ έχουν ανακαλυφθεί «τυφλά» τραύματα και διάσπαρτα θραύσματα, που ήταν αδύνατον να εξαχθούν, για να μην αλλοιωθεί περισσότερο η φυσιογνωμία της σορού και κλονιστούν πιο πολύ οι οικείοι του κατά το τελευταίο «αντίο». Πάντως, με ακρίβεια οι «τυφλές» ατόφιες βολίδες και τα θραύσματα θα αποτυπωθούν αναλυτικά στην ιατροδικαστική έκθεση με την παράθεση και ακτινογραφίας.

Βασίλης Στεφανάκος

Τυχαίο ή όχι, ο Ζαμπούνης δολοφονήθηκε στις 14/1/2024, ενώ στις 17/1/2018 με τον ίδιο τρόπο είχε στηθεί στο Χαϊδάρι η φονική ενέδρα σε βάρος του «νονού των νονών» Βασίλη Στεφανάκου. Είχε μόλις νυχτώσει όταν ο αρχινονός κατέβηκε απ’ το γραφείο του μόνος και κατευθύνθηκε στη θωρακισμένη μαύρη BMW του. Ο εκτελεστής, που έφερε καλάσνικοφ και ήταν συνεπιβάτης μοτοσικλέτας, κινήθηκε αστραπιαία, έτρεξε, άνοιξε την ξεκλείδωτη πόρτα του οδηγού και άδειασε μια γεμιστήρα στον γιγαντόσωμο άνδρα, που δεν είχε προλάβει καν να θέσει σε λειτουργία το Ι.Χ. του. Το θύμα σε εικόνες της εποχής διακρίνεται να κείτεται στο κάθισμα του αυτοκινήτου του, γερμένος προς τον συνοδηγό.

Ο Στεφανάκος, που είχε χρηματοδοτήσει την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο απ’ τις Φυλακές Κορυδαλλού των Ριζάι – Παλαιοκώστα, μέχρι τη δολοφονία του ήταν ο αδιαμφισβήτητος «capo dei capi» όλων των εποχών. Από τότε ξεκίνησε ένας πόλεμος με λουτρό αίματος που δεν λέει να τελειώσει. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί μόνο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, απ’ τη διαβόητη μαφία της Ηλιούπολης με πρωταγωνιστή τον «πάτερ φαμίλια» Μπιλ Γρηγοράκο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα